Plat icònic
Els secrets de l’ou ‘millesime’ que té gust de tòfona d’Andrea Tumbarello
L’amo de Don Giovanni, el restaurant italià més aclamat de Madrid, fitxa com a assessor de l’hotel Park Piolets Mountain i ho celebra passant-nos la recepta de la seva creació més representativa

L’Hotel Park Piolets Mountain, a Soldeu (Andorra), ha fitxat el xef italià Andrea Tumbarello (amo del restaurant Don Giovanni, a Madrid, amb dos sols Repsol) com a assessor de la direcció culinària de l’establiment durant la temporada 2022-2023 al restaurant Buffet by Andrea Tumbarello, amb plats transalpins clàssics: pastes naturals italianes amb salses tradicionals, ‘lassagna della mamma’, risottos, ossobuco, ‘parmigiana’, ‘antipasti’, pizzes, pannacotta, tiramisú... Una oferta que s’afegeix a la de Kao Soldeu, que serveix plats de cuina xinesa, com l’ànec Pequín.
Amb l’excusa del seu fitxatge, demanem una recepta Tumbarello. I el cuiner, conegut com el ‘Rei de la tòfona’, proposa aquest ou ‘millesime’ que té gust de tòfona. «El tinc en tots els meus establiments perquè és el que millor m’identifica», comenta el xef, que el va presentar al Saló Millesime de São Paulo fa uns anys.
Ingredients
Rovell d’ou
Caviar de tòfona
Sal de tòfona
Pebre negre
Tòfona negra (‘Tuber melanosporum’)
Crema de boletus i tòfona
Focaccia per acompanyar
Elaboració
Separeu el rovell de la clara i reserveu-la per a una altra elaboració.
Col·loqueu el rovell en una cassoleta i passeu-li el bufador de cuina només uns segons.
Col·loqueu sobre el rovell el caviar de tòfona, condimenteu amb la sal de tòfona, una mica de pebre acabat de moldre i lamineu la tòfona negra fresca.
Aboqueu en un lateral de la cassoleta la crema de boletus i de tòfona calenta. Poseu la tapa a la cassoleta.
Acabat i presentació
Porteu a la taula la cassoleta amb el rovell d’ou trufat tapat perquè el comensal, al destapar-la, noti l’aroma de tòfona negra del plat i quedi embriagat.
Per degustar-lo, barregeu els ingredients amb la cullera i mulleu-hi una focaccia acabada de sortir del forn.
- Habitatge El milionari José Elías opina sobre comprar o llogar el 2025: "Si guanyes 2.000 euros al mes..."
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet
- Educació L'escola 'miracle' al barri del Besòs de Barcelona: de suspendre a estar per sobre de la mitjana en català i extraescolars
- Totes les estrenes i tornades Les 10 sèries que no et pots perdre aquest febrer
- Criança El pediatre Carlos González aclareix la importància d’entendre i gestionar els desitjos infantils: «Cedir no és perdre autoritat…»
- Després les polèmiques declaracions de la 'consellera' Parlon Estigmatizar és pensar que trastorn mental és sinònim de violència
- Consells pràctics El truc casolà perquè la goma de la rentadora quedi com nova
- Nations league Espanya remunta contra Bèlgica amb dos gols en l’afegit
- EL PARTIT DE MENDIZORROtZA L’Espanyol afronta un partit amb valor doble a Vitòria