Plat icònic
Els secrets de l’ou ‘millesime’ que té gust de tòfona d’Andrea Tumbarello
L’amo de Don Giovanni, el restaurant italià més aclamat de Madrid, fitxa com a assessor de l’hotel Park Piolets Mountain i ho celebra passant-nos la recepta de la seva creació més representativa

L’Hotel Park Piolets Mountain, a Soldeu (Andorra), ha fitxat el xef italià Andrea Tumbarello (amo del restaurant Don Giovanni, a Madrid, amb dos sols Repsol) com a assessor de la direcció culinària de l’establiment durant la temporada 2022-2023 al restaurant Buffet by Andrea Tumbarello, amb plats transalpins clàssics: pastes naturals italianes amb salses tradicionals, ‘lassagna della mamma’, risottos, ossobuco, ‘parmigiana’, ‘antipasti’, pizzes, pannacotta, tiramisú... Una oferta que s’afegeix a la de Kao Soldeu, que serveix plats de cuina xinesa, com l’ànec Pequín.
Amb l’excusa del seu fitxatge, demanem una recepta Tumbarello. I el cuiner, conegut com el ‘Rei de la tòfona’, proposa aquest ou ‘millesime’ que té gust de tòfona. «El tinc en tots els meus establiments perquè és el que millor m’identifica», comenta el xef, que el va presentar al Saló Millesime de São Paulo fa uns anys.
Ingredients
Rovell d’ou
Caviar de tòfona
Sal de tòfona
Pebre negre
Tòfona negra (‘Tuber melanosporum’)
Crema de boletus i tòfona
Focaccia per acompanyar
Elaboració
Separeu el rovell de la clara i reserveu-la per a una altra elaboració.
Col·loqueu el rovell en una cassoleta i passeu-li el bufador de cuina només uns segons.
Col·loqueu sobre el rovell el caviar de tòfona, condimenteu amb la sal de tòfona, una mica de pebre acabat de moldre i lamineu la tòfona negra fresca.
Aboqueu en un lateral de la cassoleta la crema de boletus i de tòfona calenta. Poseu la tapa a la cassoleta.
Acabat i presentació
Porteu a la taula la cassoleta amb el rovell d’ou trufat tapat perquè el comensal, al destapar-la, noti l’aroma de tòfona negra del plat i quedi embriagat.
Per degustar-lo, barregeu els ingredients amb la cullera i mulleu-hi una focaccia acabada de sortir del forn.
- Barcelonejant Així és el jardí viral de Barcelona amb més de 200.000 flors
- Districte de Ciutat Vella El tràfic de fàrmacs per crear la ‘droga dels pobres’ s’expandeix a la zona més vulnerable de Barcelona
- A les 40 setmanes L’alcalde de Girona Lluc Salellas anuncia la mort del seu fill no nat «de manera inesperada»
- La lliga de campions Adeu, Champions; ‘ciao’, Ancelotti
- Privacitat "Jo mai dono el DNI": un expert explica com donar les teves dades de forma segura en hotels i allotjaments
- Salut Aquestes són les conseqüències d'utilitzar la mateixa roba interior dos dies seguits
- Com evitar les trucades ‘spam’ Ni respondre ni bloquejar el número: això és el que has de fer per acabar amb les trucades ‘spam’ per sempre
- Desembarcament Els avantatges i els perills de portar l’esperit de ‘Sálvame’ a TVE: «Són personatges televisius difícils de domar»
- Privacitat "Jo mai dono el DNI": un expert explica com donar les teves dades de forma segura en hotels i allotjaments
- EUA ¿Caos o mètode? L’Acord de Mar-a-Lago, el pla que donaria un sentit a la guerra comercial de Trump