Recepta amb umami
Així es fan els saborosos ‘penne carciofi’ d’Isabella’s
Aquest és un dels plats de pasta icònics del popular restaurant italià de la zona alta de Barcelona
El restaurant Isabella’s (Ganduxer, 50) és un dels més populars de la zona alta de Barcelona des del primer dia que va obrir, fa 10 anys. I, per celebrar aquesta dècada d’èxit a base de cuina itailana, tracte pròxim, decoració casolana i ambient animadíssim, han decidit compartir amb els lectors de Cata Mayor, el canal gastronòmic d’EL PERIÓDICO, un dels plats de pasta més icònics de la casa: ‘penne carciofi’. Icònic i molt saborós.
A Isabella Heseltine, propietària del restaurant, li encantava veure cuinar la seva mare. I el ‘penne’ amb carxofes era una de les receptes que va aprendre d’ella quan era petita. Un llegat que, anys després, poden disfrutar els seus clients.
T’expliquem com la pots fer.
Ingredients per a 4 persones
6 carxofes
1 ceba
1/2 litre de caldo
1/4 de litre d’aigua
150 g de ‘guanciale’ tallat a dauets
500 g de ‘penne’
Sal
Pebre negre
Formatge parmesà
Elaboració
Comença fent un sofregit amb el ‘guanciale’.
Neteja les carxofes fins a quedar-te amb els cors i afegeix-los al sofregit.
Cobreix-ho amb l’aigua i l’oli i deixa-ho cuinar fins que quedin totalment absorbits.
Després, bull la pasta, afegeix-la al sofregit i barreja-ho tot.
Per acabar, emplata i afegeix-hi el formatge parmesà ratllat.
- Fiscalitat Novetats en la Renda 2025: nou límit per fer la declaració
- Exclusiva Com va conèixer Pep Guardiola la seva ara exdona, Cristina Serra
- MAMARAZZIS Pep Guardiola i Cristina Serra se separen després de 30 anys junts
- L’obesitat es diagnosticarà amb el greix corporal i no sols amb l’IMC
- Fins que li doni la gana
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Política local Quirós reestructura el govern municipal de l’Hospitalet per avançar en la seva «transformació social i urbana»
- En el ple El Constitucional aparta el magistrat Macías de les sentències de l’amnistia
- EL MERCAT HIVERNAL Gir en el futur d’Araujo: ara vol quedar-se al Barça
- Comptes públics El Govern assumeix que no tindrà pressupostos: «No s’acaba el món ni cau Catalunya»