Gustos de moda
Com fer un tàrtar de tonyina vermella i alvocat especial
El xef Dídac Alcoriza, del restaurant Tela Marinera, t’ensenya a preparar aquest clàssic de la gastronomia actual marinat en soja i acompanyat amb hummus d’‘edamame’ i cruixent d’alga ‘nori’
El xef Dídac Alcoriza, del restaurant Tela Marinera a l’Hotel Marina Badalona, proposa aquest clàssic contemporani que tant s’ofereix als restaurants de qualsevol lloc.
En aquest cas, dona un toc especial a aquesta recepta de tàrtar de tonyina vermella i alvocat, ja que el marina en soja i l’acompanya d’hummus d’‘edamame i xips d’alga ‘nori’.
Per a l’hummus d’‘edamame’
Ingredients
100 g de cigrons cuits
100 g d’‘edamame’ pelat
50 ml de l’aigua de cocció de l’‘edamame’
10 g de tahini
20 ml d’oli de sèsam
10 ml d’oli d’oliva verge extra
1/4 d’all
1/2 culleradeta de suc de llimona
Sal fina
Elaboració
Coieu l’‘edamame’ pelat en aigua bullint amb una mica de sal durant 10 minuts (recupereu 50 mil·lilitres de l’aigua de cocció de l’‘edamame’ i deixeu-la refredar).
Refredeu amb aigua i gel per evitar que perdi color. Reserveu-lo.
Col·loqueu a la batedora amb la resta d’ingredients i tritureu durant 2-3 minuts, incorporeu l’aigua de la cocció de l’‘edamame’ fins obtenir textura d’hummus de cigrons. Rectifiqueu de sal i reserveu-lo.
Per al tàrtar de tonyina vermella i alvocat
Ingredients
120 g de tonyina vermella fresca (congeleu-la un mı́nim de 48 hores embolicat en paper film i després en paper d’alumini i descongeleu-la tres hores abans de consumir-la)
1/2 alvocat tipus Hass
1/2 suc de llima
20 ml de salsa de soja
Sal
Elaboració
Talleu la tonyina en daus de 0,5 cm.
Poseu en un bol i barregeu-la amb la salsa de soja.
Talleu l’alvocat en daus de la mateixa mida i barregeu-lo amb el suc de la llima.
Escorreu les dues elaboracions i barregeu-les amb compte amb una espàtula de goma. Rectifiqueu de sal.
Per a l’acabat
1 bossa de xips d’alga ‘nori’ o l’alga en làmines
5 g de sèsam torrat
1 pot de Caviaroli (opcional)
Emplatat
Col·loqueu una cullerada gran d’hummus d’‘edamame’ a la base del plat.
Disposeu a sobre el tàrtar de tonyina i alvocat i empolvoreu-lo amb sèsam, les xips d’alga ‘nori’ (si no les heu trobat, fregiu les làmines d’alga ‘nori’ en oli molt calent durant 15-20 segons, retireu-les, col·loqueu-les sobre paper de cuina per extreure’n l’excés d’oli, deixeu-les refredar i trenqueu-les a trossos petits).
Col·loqueu el Caviaroli per sobre de la composició (opcional).
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034