Gustos de moda
Com fer un tàrtar de tonyina vermella i alvocat especial
El xef Dídac Alcoriza, del restaurant Tela Marinera, t’ensenya a preparar aquest clàssic de la gastronomia actual marinat en soja i acompanyat amb hummus d’‘edamame’ i cruixent d’alga ‘nori’

El xef Dídac Alcoriza, del restaurant Tela Marinera a l’Hotel Marina Badalona, proposa aquest clàssic contemporani que tant s’ofereix als restaurants de qualsevol lloc.
En aquest cas, dona un toc especial a aquesta recepta de tàrtar de tonyina vermella i alvocat, ja que el marina en soja i l’acompanya d’hummus d’‘edamame i xips d’alga ‘nori’.
Per a l’hummus d’‘edamame’
Ingredients
100 g de cigrons cuits
100 g d’‘edamame’ pelat
50 ml de l’aigua de cocció de l’‘edamame’
10 g de tahini
20 ml d’oli de sèsam
10 ml d’oli d’oliva verge extra
1/4 d’all
1/2 culleradeta de suc de llimona
Sal fina
Elaboració
Coieu l’‘edamame’ pelat en aigua bullint amb una mica de sal durant 10 minuts (recupereu 50 mil·lilitres de l’aigua de cocció de l’‘edamame’ i deixeu-la refredar).
Refredeu amb aigua i gel per evitar que perdi color. Reserveu-lo.
Col·loqueu a la batedora amb la resta d’ingredients i tritureu durant 2-3 minuts, incorporeu l’aigua de la cocció de l’‘edamame’ fins obtenir textura d’hummus de cigrons. Rectifiqueu de sal i reserveu-lo.
Per al tàrtar de tonyina vermella i alvocat
Ingredients
120 g de tonyina vermella fresca (congeleu-la un mı́nim de 48 hores embolicat en paper film i després en paper d’alumini i descongeleu-la tres hores abans de consumir-la)
1/2 alvocat tipus Hass
1/2 suc de llima
20 ml de salsa de soja
Sal
Elaboració
Talleu la tonyina en daus de 0,5 cm.
Poseu en un bol i barregeu-la amb la salsa de soja.
Talleu l’alvocat en daus de la mateixa mida i barregeu-lo amb el suc de la llima.
Escorreu les dues elaboracions i barregeu-les amb compte amb una espàtula de goma. Rectifiqueu de sal.
Per a l’acabat
1 bossa de xips d’alga ‘nori’ o l’alga en làmines
5 g de sèsam torrat
1 pot de Caviaroli (opcional)
Emplatat
Col·loqueu una cullerada gran d’hummus d’‘edamame’ a la base del plat.
Disposeu a sobre el tàrtar de tonyina i alvocat i empolvoreu-lo amb sèsam, les xips d’alga ‘nori’ (si no les heu trobat, fregiu les làmines d’alga ‘nori’ en oli molt calent durant 15-20 segons, retireu-les, col·loqueu-les sobre paper de cuina per extreure’n l’excés d’oli, deixeu-les refredar i trenqueu-les a trossos petits).
Col·loqueu el Caviaroli per sobre de la composició (opcional).
- Tribunals Qui és Inés Guardiola, l'advocada que ha aconseguit l'absolució de Dani Alves
- Els Mossos volen que els forenses aclareixin si Tenneco causa càncer
- Reforma pendent El final del canvi d’hora apunta al 2026
- Set projectes multiplicaran la potència cultural de Barcelona
- El TSJC absol Alves d’agressió sexual a una jove al Sutton el 2022
- Ciclisme La Volta suspèn el final de l’etapa reina a Queralt i farà una etapa plana de 120 km amb final a Berga en el seu lloc
- ChatGPT La IA aposta per aquest barri de Barcelona per viure: "On tradició i modernitat es troben"
- Pla pilot El Govern concedirà beques de 500 euros al mes per estudiar Filologia Catalana i augmentar la xifra de professors
- Catalunya Media City Salvador Illa presenta el ‘hub’ audiovisual Catalunya Media City a les Tres Xemeneies
- Crisi transatlàntica ¿Per què el Vell Continent és tan important per als EUA? Desmuntant el mite de l’Europa parasitària de Trump