Recepta exclusiva
Així es fa la mona de Pasqua que ha ideat Lluc Crusellas per a ‘Cata Mayor’
Aquesta peça fàcil de preparar té molta xocolata i una base de pa de pessic
Malgrat el títol de vencedor del World Chocolate Masters 2022, Lluc Crusellas també fa peces dolces gens elitistes. Com a exemple d'això, el responsable creatiu de la pastisseria El Carme (Vic) proposa aquesta mona de Pasqua senzilla amb molta xocolata sobre una base de pa de pessic que ha ideat per a ‘Cata Mayor’. Tan deliciosa com d’altres que ven a l’obrador de la rambla de les Davallades, 21, de Vic.
Per al pa de pessic
Ingredients
4 ous
100 g de sucre
70 g farina
30 g de cacau
Elaboració
Bateu bé els ous amb el sucre fins que tinguin una textura consistent.
Barregeu de manera suau la farina prèviament tamisada i el cacau.
Dosifiqueu-ho en un motllo d’uns 18 centímetres de diàmetre.
Enforneu-ho 180ºC durant 35 minuts.
Per a la cobertura de xocolata
Ingredients
400 g de nata
340 g de xocolata amb llet
90 g de xocolata negra 70%
60 g de sucre
100 g de llet freda
2 fulls de gelatina
1 g de vainilla en pasta
Elaboració
Escalfeu la nata amb el sucre a 90ºC.
Quan hagi assolit la temperatura, llanceu-la sobre la xocolata i barregeu-ho fins que aquest quedi desfet i uniforme.
Hidrateu els fulls de gelatina i incorporeu-los-hi juntament amb la vainilla.
Una vegada ho tingueu tot ben barrejat, incorporeu-hi la llet freda.
Recobriu el pa de pessic.
Deixeu-lo refredar.
Decoració
Un ou de Pasqua pintat i petits detalls amb xocolata blanca poden ser l’opció més senzilla per decorar.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia