Per disfrutar gra a gra

Una recepta d’arròs caldós de llamàntol de luxe

Una recepta d’arròs caldós de llamàntol de luxe
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

L’Hotel El Palace Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 668) ha estrenat el restaurant efímer L’Arròs. Ubicat al jardí secret de la Pèrgola Sagrada Família, al terrat, serveix un menú amb dos entrants (amanida de tomàquet, alfàbrega i préssec a la brasa, i croquetes de pernil ibèric de gla), un arròs per elegir i unes postres per escollir. Inclou una ampolla de cava o vi per a dues persones, aigua i cafè, i costa 68 €

Posats a elegir, nosaltres hem escollit l’arròs caldós de llamàntol per disfrutar-lo allà i hem demanat la recepta per intentar preparar-lo a casa. Aquí la tens.

Per a l’oli de gamba

Ingredients

  • Cap de gamba vermella llistada

  • Ceba de Figueres

  • Oli de gira-sol

  • Pebre vermell

Elaboració

  1. Escalfem i torrem la ceba i la gamba, i hi afegim el pebre vermell i l’oli de gira-sol.

  2. Ho colem i ho deixem refredar.

Per a la picada de l’arròs caldós

Ingredients

  • Pa sec

  • Avellana torrada

  • Alls

  • Julivert, Ricard

Per a la salmorreta

Ingredients

  • Tomàquet madur

  • Alls

  • Farigola

  • Pebre vermell fumat

  • Pasta de pebrot xoricer

Elaboració

  1. Cuinem els ingredients al forn, els triturem i ho tamisem.

Per al sofregit

Ingredients

  • Ceba de Figueres

  • Tomàquet madur

  • Mantega

  • Oli d’oliva

  • 80 g de salsa d’ostra japonesa

Elaboració

  1. Escalfem la ceba picada amb l’oli i la mantega, hi afegim el tomàquet en cubs i ho removem fins que es caramel·litzi.

Per al caldo de marisc

Ingredients

  • Peix de roca

  • Ceba blanca

  • Tomàquet madur

  • Gamba llistada

  • Pastanagues

  • Vi blanc

  • 1 ½ de pebre vermell fumat

  • Llimona

  • Aigua

Elaboració

  1. Fem un sofregit amb la verdura.

  2. Hi afegim el peix torrat al forn i la resta d’ingredients.

  3. Hi afegim aigua i ho deixem bullir dues hores a foc lent.

  4. Ho colem.

Per a l’arròs

Notícies relacionades

Ingredients per a dues persones

  • 200 g d’arròs bomba

  • 300 g d’oli de gamba

  • 120 g de sofregit d’arròs caldós

  • 1 l de caldo de marisc

  • Picada

  • 1 llamàntol

Elaboració

  1. Marquem el llamàntol a la cassola on farem l’arròs.

  2. El retirem i hi incorporem l’oli de gamba, l’arròs i el sofregit.

  3. Ho daurem i hi tirem la meitat del caldo, ho reduïm i hi incorporem la resta.

  4. Els tres últims minuts hi afegim la picada i el llamàntol perquè s’acabi de cuinar.

  5. No hi hem d’afegir massa picada, ja que si ens passem l’arròs serà massa fort.