Per disfrutar gra a gra
Una recepta d’arròs caldós de llamàntol de luxe

L’Hotel El Palace Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 668) ha estrenat el restaurant efímer L’Arròs. Ubicat al jardí secret de la Pèrgola Sagrada Família, al terrat, serveix un menú amb dos entrants (amanida de tomàquet, alfàbrega i préssec a la brasa, i croquetes de pernil ibèric de gla), un arròs per elegir i unes postres per escollir. Inclou una ampolla de cava o vi per a dues persones, aigua i cafè, i costa 68 €.
Posats a elegir, nosaltres hem escollit l’arròs caldós de llamàntol per disfrutar-lo allà i hem demanat la recepta per intentar preparar-lo a casa. Aquí la tens.
Per a l’oli de gamba
Ingredients
Cap de gamba vermella llistada
Ceba de Figueres
Oli de gira-sol
Pebre vermell
Elaboració
Escalfem i torrem la ceba i la gamba, i hi afegim el pebre vermell i l’oli de gira-sol.
Ho colem i ho deixem refredar.
Per a la picada de l’arròs caldós
Ingredients
Pa sec
Avellana torrada
Alls
Julivert, Ricard
Per a la salmorreta
Ingredients
Tomàquet madur
Alls
Farigola
Pebre vermell fumat
Pasta de pebrot xoricer
Elaboració
Cuinem els ingredients al forn, els triturem i ho tamisem.
Per al sofregit
Ingredients
Ceba de Figueres
Tomàquet madur
Mantega
Oli d’oliva
80 g de salsa d’ostra japonesa
Elaboració
Escalfem la ceba picada amb l’oli i la mantega, hi afegim el tomàquet en cubs i ho removem fins que es caramel·litzi.
Per al caldo de marisc
Ingredients
Peix de roca
Ceba blanca
Tomàquet madur
Gamba llistada
Pastanagues
Vi blanc
1 ½ de pebre vermell fumat
Llimona
Aigua
Elaboració
Fem un sofregit amb la verdura.
Hi afegim el peix torrat al forn i la resta d’ingredients.
Hi afegim aigua i ho deixem bullir dues hores a foc lent.
Ho colem.
Per a l’arròs
Notícies relacionadesIngredients per a dues persones
200 g d’arròs bomba
300 g d’oli de gamba
120 g de sofregit d’arròs caldós
1 l de caldo de marisc
Picada
1 llamàntol
Elaboració
Marquem el llamàntol a la cassola on farem l’arròs.
El retirem i hi incorporem l’oli de gamba, l’arròs i el sofregit.
Ho daurem i hi tirem la meitat del caldo, ho reduïm i hi incorporem la resta.
Els tres últims minuts hi afegim la picada i el llamàntol perquè s’acabi de cuinar.
No hi hem d’afegir massa picada, ja que si ens passem l’arròs serà massa fort.
- Previsió meteorològica Una vintena de comarques, inclosa la de Barcelona, en avís groc per intensitat de pluja
- Nous títols i temporades Les 11 sèries que no et pots perdre aquest abril
- Futbol El Barça no tornarà a l’Spotify Camp Nou per al Gamper i espera poder tornar per començar la Champions
- Investigació científica L’Hospital del Mar descobreix per què el càncer de pàncrees és tan agressiu
- Reunió del Govern Dimiteix el delegat a Perpinyà que va qüestionar el terme ‘Catalunya Nord’ i el rellevarà un exalcalde de Junts
- Contingut en català Neixen els Premis CRIT per reconèixer als creadors de contingut en llengua catalana a l’entorn digital
- Investigació científica L’Hospital del Mar descobreix per què el càncer de pàncrees és tan agressiu
- Guerra comercial El Govern central aprova un tram de 1.000 milions d’avals de l’ICO per a empreses afectades pels aranzels de Trump
- Indemnització rècord El Suprem eleva fins als 3 milions més interessos la indemnització pel dany neurològic causat per negligència mèdica en un part
- Previsió meteorològica Una vintena de comarques, inclosa la de Barcelona, en avís groc per intensitat de pluja