Sucosa i daurada al punt
Aquesta és la recepta (amb truc) de la truita de patata més famosa d’Espanya
El 9 de març se celebra el Dia de la Truita: descobrim el pas a pas per fer-la igual que als restaurants del grup Cañadío
Poques truites de patata hi ha més desitjades a Espanya que la del grup de restaurants Cañadío, que se serveix diàriament als seus diferents restaurants (Cañadío, La Bien Aparecida, La Maruca, La Primera i Gran Cafè Santander) de Madrid i Santander. A més, va ser la guanyadora el 2021 del 14è campionat d’Espanya de truites de patata trofeu Tescoma. És un d’aquests petits miracles de la gastronomia davant els quals només queda rendir-se: sucosa i daurada en el seu punt, sempre al caire de l’enfonsament, s’ha convertit en una icona. Des dels quarters generals de Cañadío ens xiven la recepta per intentar reproduir-la a casa. Compte, que té truc.
Ingredients
6 ous
800 g de patates
Mitja ceba
6 g de sal (una culleradeta plena)
Mig litre d’oli oliva suau 0,4
Elaboració
Peleu les patates i talleu-les amb el gruix i mida d’una moneda d’un euro.
Escalfeu una mica l’oli en una paella. Quan sigui temperat, poseu-hi les patates i fregiu-les al 7 de potència a la vitroceràmica o placa d’inducció. L’oli no cobrirà totalment les patates però, com que aquestes perden aigua, aniran baixant el seu volum i s’aniran desfent.
Al cap de 3 minuts de posar-hi les patates, poseu-hi la ceba tallada a daus perquè es cuini tot junt. Barregeu a poc a poc la barreja amb ajuda d’una escumadora i cuineu-ho tot durant uns 30 minuts.
Mentrestant, en un bol, bateu els ous lleugerament perquè no agafin aire i quedin sense escuma. Poseu la sal només als ous (la patata no ha d’anar salada).
Passats els 30 minuts, la patata ja ha de ser lleugerament daurada. Apagueu el foc i aboqueu-hi patata, ceba i oli (sí, sí, l’oli també: AQUEST ÉS EL TRUC) al bol on hi ha l’ou. En aquest bol és on realment es ‘cuina’ la truita. Removeu a poc a poc però sense parar per fer una espècie de crema anglesa que vagi lligant tots els ingredients.
En una paella ben neta, poseu-hi una gota d’oli. Greixeu amb oli també el plat que s’hagi d’utilitzar per girar la truita perquè aquesta pugui relliscar millor.
Poseu la paella a escalfar a foc viu. Aboqueu-hi la barreja i, després d’uns segons, gireu ràpidament la truita i poseu-la al plat.
Utilitzeu una cullera per arreglar els costats i que quedi bonica.
Resultat: possiblement, una de les millors truites de patata del món.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia
- Trapero aposta per un increment dels Mossos per rebaixar el crim