MENJANT AMB ELS ULLS
Els restaurants amb les millors vistes de Barcelona
Pugem a les taules més altes de la ciutat per disfrutar del menjar i la panoràmica
Pujar dalt de tot d’un restaurant amb vistes té doble premi si el menjar és bo: disfrutes de la cuina i de la panoràmica que t’ofereix l’establiment. Nosaltres hem anat a les muntanyes (Tibidabo i Montjuïc) i a alguns gratacels de la ciutat (Torre Catalunya, Torre Colón, Hotel Meliá Barcelona Sky) per disfrutar d’aquest maridatge on tan important és el sentit del gust com el de la vista.
BARCELONAS
A aquest restaurant del Gran Hotel La Florida, enganxadet al Tibidabo, només s’hi pot anar a sopar. Quan la temperatura ho permet a l’estiu (allà dalt es registra una mitjana de quatre graus menys que al centre de la ciutat), es disfruta dels plats del xef Iván Tarragó a la terrassa, des d’on es poden veure la nòria del parc d’atraccions i l’església coronada per un Jesucrist amb els braços en creu. Si no, queda el consol de veure alguna cosa des dels finestrals de la senyorial sala i degustar la proposta viatjada, amb plats de fusió, d’aquest cuiner que va treballar a l’Àsia. Les millors vistes, no obstant, es tenen des del Café 1925, restaurant de cuina mediterrània menys gastronòmic que Barcelonas, ubicat també a l’hotel i on tant es pot dinar i sopar com prendre un aperitiu o un còctel mentre sents que Barcelona és als teus peus.
Enrique Valentí, a Marea Alta.
MAREA ALTA
L’últim que ha arribat al club dels més alts i amb més bones vistes de la ciutat. Entrar al Marea Alta s’assembla molt a posar-se unes ulleres en 3D i veure-ho tot en 360 graus. Perquè així és com s’observa la ciutat des del pis 24è de la Torre Colón: és una sala circular que permet veure tota la ciutat, que unes vegades acaba al mar, i unes altres, a Montjuïc i Collserola. Al tenir aquesta forma circular, sempre tens vistes encara que seguis d’esquena a un finestral. Però no ens hem de despistar perquè la seva proposta gastronòmica, basada en plats de peix a la brasa, és de nivell. Al pis de sota, el 23è, hi ha la cocteleria Marea Baja, i al de dalt, el 25è, la cuina.
1881 PER SAGARDI
Una de les terrasses més polivalents de Barcelona gastronòmicament parlant: s’hi pot tapejar i fer el vermut (atenció a les patates braves), menjar un menú els migdies laborables per 12 euros (en aquest cas es menja a dins però el cafè es pot prendre a fora mentre es disfruta de les vistes), demanar plats de la carta (cuina mediterrània i graella de carn i peix a base de bon producte) i beure un còctel (de divendres a diumenge a partir de les 16.00 hores hi punxa un dj). Ubicada dalt del Museu d’Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3), té vistes sobre el port de Barcelona, Montjuïc i la Barceloneta.
Els bessons Javier i Sergio Torres, a la terrassa de Dos Cielos.
DOS CIELOS
Ubicat a la planta 24a de l’Hotel Meliá Barcelona Sky, a la nova Diagonal, és l’únic restaurant que pot presumir d’altura física i gastronòmica, ja que té una estrella Michelin. La feina dels germans bessons Sergio i Javier Torres (cuina moderna a partir de productes molt identificables que apel·la al record gastronòmic del comensal) està amanida amb una bona perspectiva des de la renovada terrassa, ara amb un sostre automàtic de posar i treure i sense la malla que embrutava la visió sobre el front marítim de Diagonal Mar. Aquí, el comensal pren alguna cosa abans i després de passar a la sala, on unes finestres verticals deixen veure el parc del Centre del Poblenou i tota la ciutat fins a Collserola.
MIRAMAR
Aquí les vistes no són en 360 graus, sinó en 180: penjat d’un vessant de Montjuïc, el seu angle de visió arriba des del Tidibabo fins al port, i en aquest recorregut visual de nord a sud es pot entretenir la mirada en qualsevol punt de la ciutat entre aquests dos pols. La sala principal, d’estil minimalista i condicionada per acollir tota mena d’esdeveniments, està envidrada perquè el comensal gaudeixi del plat (receptes d’arrel mediterrània) i d’unes vistes que es poden disfrutar des d’altres sales del local i de la terrassa.
TORRE D'ALTA MAR
Un altre clàssic. Però clàssic-clàssic perquè l’edifici va ser aixecat el 1929 amb el disseny de Carles Buïgas amb motiu de l’Exposició Universal d’aquell any. Va ser bar, va ser restaurant... i el 1970 va tancar. Fins que el va reobrir el seu actual responsable, Òscar Manresa, el 2000. Torre d’Alta Mar és, a més, molt singular per més que l’hàgim integrat en el nostre imaginari, ja que té just a la planta de baix la parada del telefèric que uneix la Barceloneta amb Montjuïc. Des dels seus 75 metres d’altura (als quals es puja en un ascensor de vidre per anar-se aclimatant) es domina tot Barcelona en 360 graus mentre es degusten plats de cuina mediterrània.
ÒLEUM
Fina Puigdevall va triar un bonic lloc per obrir el seu primer restaurant a Barcelona: el Museu Nacional d’Art de Catalunya. Allà homenatja el modernisme i el romànic (els dos corrents artístics que s’exhibeixen al museu de Montjuïc) a través de dos menús del restaurant Òleum, des d’on es veu, en primer pla, la plaça d’Espanya i, al fons, la resta de la ciutat fins a Collserola. Al restaurant, que ocupa la Sala del Tron del Palau Nacional, també es poden demanar plats solts i vins a copes.
Vistes des del restaurant Visual, a la planta 23a de l'hotel Torre Catalunya.
VISUAL
La Torre Catalunya va ser un dels gratacels de la ciutat fins que van anar apareixent edificis més alts a l’skyline barceloní. Coronant l’hotel que l’ocupa, a la planta 23a, el restaurant Visual és un perfecte mirador panoràmic en 360 graus gràcies a la seva sala envidrada. També és panoràmica la seva oferta gastronòmica d’arrels mediterrànies, que va des dels esmorzars fins als dinars i els sopars, sense oblidar que s’hi pot pujar per prendre’s un còctel fins a ben entrada la nit.
MÉS RESTAURANTS
MÉS RESTAURANTSA MONTJUÏC
LA CASETA DEL MIGDIA
Qui vulgui veure la posta de sol a Barcelona, que vagi a aquest establiment a l’aire lliure al Mirador del Migdia. Cuina sense pretensions amb bon producte (el menú amb beguda costa 25 euros) i música en directe arrodoneixen l’experiència: els dimecres, sardines i rumba; els dijous, bossa nova; divendres i dissabte, un dj punxa funky i llatina; i els diumenges, flamenc.
La terrassa de Martínez.
MARTÍNEZ
Aquest restaurant (sobre aquestes línies) que té com a lema Paella, brasa i mar és al costat de l’hotel Miramar (carretera de Miramar, 38) i obre cada dia de 13.00 a 1.30 hores.
EL XALET
En aquest local de l’avinguda de Miramar, 31, ningú es queda sense vistes perquè el saló és giratori (va molt lent, no et marejaràs). A més, té una senyora terrassa. En els dos espais serveixen cuina mediterrània moderna.
AL TIBIDABO
MIRABÉ
Aquest «balcó de Barcelona» (ens apropiem de l’encertada autodescripció que en fan els seus responsables) obre diàriament i serveix cuina mediterrània amb un punt de creativitat.
El local (foto 8) és al carrer de Manuel Arnús, 2.
LA VENTA
Notícies relacionadesPer veterania que no quedi... La Venta fa més de 110 anys que és allà dalt, a 220 metres sobre el nivell del mar, davant de la parada on el Tramvia Blau acaba el seu recorregut (plaça del Doctor Andreu, s/n). Abans es deia Restaurante Viñas, i des del 1948, La Venta. Cuina mediterrània sense riscos, basada en el producte de temporada, en un edifici modernista on el millor lloc per veure Barcelona en tota la seva esplendor és el pis de dalt.
MIRABLAU
Mirablau ofereix una proposta gastronòmica més desenfadada que la del seu germà Mirabé, situat uns metres més enllà. Qui hi vagi a sopar pot acabar la nit ballant allà perquè es converteix en discoteca. Plaça del Doctor Andreu s/n.
- Melania Trump, la discreta primera dama
- Els consells de Maria José Valiente, psicòloga i col·laboradorada de SanaMent Sis eines per tornar a la normalitat després de les festes de Nadal
- Juan y Medio inaugura avui la sisena temporada de ‘Lo de Évole’
- Exuberant ball català a NY
- Milo J: aquí hi ha artista