GURMETITZATS

Olora-la: tòfona blanca

El singular fong aromatitza durant uns (pocs) dies els restaurants d'altura

trufa

trufa

1
Es llegeix en minuts
Pau Arenós
Pau Arenós

Coordinador del canal Cata Mayor

Especialista en gastronomia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En aquest context socioeconòmic parlar de tòfona blanca és com prometre a un home calb que algun dia lluirà melena de Tarzan: una provocació.

No obstant, el 'Tuber magnatum' és un dels productes més insòlits i costosos, i d'estricta temporada.

Es paguen centenars d'euros per una olor, per un perfum que ni es reté ni s'envasa.

Notícies relacionades

Des de fa anys, Paco 'Tòfona' Pérez ofereix amb alta mestria un menú tofoner d'alta cuina a l'alt Hotel Arts (Enoteca). Experiència gran, també de preu: 220 €.

L'ostra trufada i entebeïda amb caldo de porc i els nyoquis amb sedós de bolets, eriçó, caviar i tartuf formen part del grup de plats que et perforen el cap.