AMB MOLT DE GUST
Els 5 restaurants preferits del xef Xavier Jovells

Xavier Jovells va mamar la bona cuina a Can Pineda, el restaurant de la seva família. El que hi va aprendre ho va aplicar després a Els Tres Porquets, a la Floreta i, ara, a La Volàtil, on marida els seus plats amb vins naturals. El xef desvela els seus cinc locals preferits.

Joan i Toni Boneta.
CAN BONETA
Plats senzills i vins catalans
Un descobriment per a mi. Un arquitecte que va estudiar cuina un parell d’anys al Hoffman fa plats senzills i elaborats amb una relació qualitat-preu espectacular. Un menjador petit i una carta de vins només catalans. Em torna boig el melós de vedella i el 'carpaccio' de gambes amb pistatxos i ceps. Balmes, 139..

LA GRAELLA
Cuina de tota la vida
Hi vaig des de fa anys. És petitó i serveix cuina de tota la vida, gustosa i sense coses rares, com un boníssim lluç a la donostiarra. Em recorda el Can Pineda de fa 20 anys, que treballa segons el producte que té aquell dia. Diputació, 333.

GRANJA ELENA
Bons esmorzars de forquilla
Alta cuina de barri, com diuen ells. Cuiden el producte, i la sala és molt petita. Qualsevol cosa que mengis en aquest local és boníssima. I als matins pots fer un esmorzar de forquilla, ja sigui un filet o uns bolets. Passeig de la Zona Franca, 228.

BONANOVA
Un arròs de colomí boníssim
Ha fet un canvi molt interessant amb Carlos Herrero a la cuina, que li ha donat nous aires. Al treballar productes més assequibles, el preu és més moderat. El local és molt xulo i el tracte molt bo. Ah, i l’arròs de colomí, excel·lent. Sant Gervasi de Cassoles, 103.

EL PARADOR DE SANT JUST
Notícies relacionadesTradicional però modern
Cuina tradicional amb tocs moderns en un lloc agradable i amb bona relació qualitat-preu. Fa coses divertides, com un còctel de gambes amb una salsa especial, i molt bones, com la tonyina, sobretot el tataki amb espècies. Rambla de Sant Just, 25 (Sant Just Desvern).
- Eleccions legislatives La CDU guanya les eleccions a Alemanya, els ultres es disparen i Scholz s’enfonsa, segons els sondejos
- La caixa de ressonància Vinils sense el vinil dins per salvar el planeta
- Comerç emblemàtic La llibreria Sant Jordi liquida el seu estoc mentre espera un salvador: «Tot se sabrà a última hora»
- Enginyeria Aeroespacial Serà possible viatjar a Mart en només 45 dies
- Suport de l’home més ric del món Elon Musk assegura que Vox guanyarà les pròximes eleccions a Espanya