GURMETITZATS
Disfrutar amb el calçot fi
Els tres artistes del premiat restaurant eleven una icona popular a plat d'avantguarda

Cruixent a la manera d’una neula farcit amb puré de calçot i romesco.
L'admirable treball del trio de Disfrutar: tres anys, dues estrelles –haurien de ser tres per completar el joc de la trinitat: i perquè s’ho mereixen– i 266 plats, i molts altres que van arxivar per imperfectes. Només el 2017, 90 creacions: entenguem que hi ha cuiners que es creuen tocats pels déus i que, amb una carrera trompetera, no arribaran mai a aquest guarisme.
Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas lideren un equip amb gent capaç, i jove i compromesa: el cap de cuina, Nil Dolcet; el cap de sala, Toni Boada, i el sommelier, Rubén Pol, que obre vins tan singulars com el xilè Villalobos, procedent d’una vinya silvestre amb ceps arborescents. Estem en temporada de calçots i l’alta cuina es crema poc amb aquest plat identitari de Catalunya, sens dubte el més singular. Els grans xefs s’han de tacar les mans.

Consomé de calçot i 'katsuobushi'.
UNA CALÇOTADA URBANA I NETA
Trobar una trilogia del calçot en un establiment d’avantguarda és com si el teu oncle solter es fes una cresta punk. En tres plats, una calçotada urbana i neta per a senyorets amb manicura.
Notícies relacionadesConsomé de la ceba cremada i katsuobushi (fumen la copa davant el client amb encenalls de roure). Un cruixent a la manera d’una neula farcida amb puré de calçot i romesco. I un ravioli (obulato) de romesco amb pasta d’avellana i ametlla fregida.
El que és compromès no és servir caviar, sinó calçot, vestir el que és popular amb la magnificència que es mereix.
Disfrutar
Villarroel, 163. Barcelona T: 93.348.68.96 Menús degustació: de 120 a 185 €
- SUCCESSOS ‘Lock-picking’, el nou sistema per obrir cases sense forçar panys amb què bandes de georgians roben a Espanya
- Dol als fogons Mor Montse Guillén, la pionera que va triomfar als EUA amb la cuina catalana
- Els multireincidents se’n van a l’Hospitalet per la pressió policial
- BCN busca la fórmula per insuflar una nova vida a la seva plaça més dura
- Religió Mor Francesc, el papa que va arribar de «la fi del món» i que ha volgut portar l’Església al segle XXI
- A les portes de la catedral de Barcelona Devots del papa Francesc després de la seva mort: "No crec en Déu, però hi ha un abans i un després del seu papat"
- Successos Dos detinguts per robar una motxilla a una parella mentre practicava sexe a la platja del Somorrostro de Barcelona
- La successió de Francesc ¿Qui són els candidats a succeir el papa Francesc? Llista de cardenals ‘papables’
- Una de cada 350 El Sant Jordi 2025 vendrà encara 25.000 roses catalanes: l’últim productor del Maresme es resisteix a abandonar
- Cita internacional el 10J La Sagrada Família convidarà el pròxim Papa a Barcelona el juny del 2026 pel centenari de Gaudí