Entre obres d’art

Els millors restaurants de museu de Barcelona

Aquí sempre acabaràs amb bon sabor de boca abans o després de visitar una exposició

Restaurants originals (i molt bons) de Barcelona que val la pena descobrir

Els restaurants amb més personalitat de Barcelona

El pollo con vieira y melocotón del restaurante Absis, en el MNAC.

El pollo con vieira y melocotón del restaurante Absis, en el MNAC. / Ferran Imedio

3
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +
Pau Arenós
Pau Arenós

Coordinador del canal Cata Mayor

Especialista en gastronomia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

És el debat etern. Uns diuen que la cuina és un art i d’altres, que és simple artesania. Als primers, els encaixaria de meravella un museu per asseure’s a menjar; als segons, també, sempre que la proposta gastronòmica valgui la pena. A tots dos els interessarà aquest reportatge, ja que recorre restaurants ubicats en museus, llocs on començar o acabar una visita cultural amb bon sabor de boca.

Albert Raurich, amb un plat de verat fumat amb menjar blanc al restaurant Absis, al MNAC, les vistes de Barcelona són espectaculars. /

Ferran Imedio

Absis (MNAC)

El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) ha estrenat Absis, el seu nou restaurant, un espai gastronòmic únic amb una proposta culinària dissenyada pel xef Albert Raurich. El responsable de Dos Palillos, amb una estrella Michelin, i Dos Pebrots combinarà tradició mediterrània i producte de primera qualitat i de temporada, tot això acompanyat d’una de les vistes més espectaculars de la ciutat de Barcelona. Així és Absis.

El ‘pâté en croûte’ de Cafè Pablo. /

EL PERIÓDICO

Cafè Pablo (Museu Picasso)

Si Picasso fos viu, la intenció de l’equip de cuina d’aquest bistrot del Museu Picasso liderat per Romain Fornell (CaelisAzulCasa Tejada, Cafè Turó...) seria la de seduir el seu paladar, ja que uneix la gastronomia catalana i la francesa en homenatge a Barcelona i París, dues ciutats on va viure el geni malagueny. Això és el que vam tastar a Cafè Pablo.

La terrassa de 1881 per Sagardi. /

Ferran Imedio

1881 per Sagardi (Museu d’Història de Catalunya)

Poques terrasses amb millors vistes sobre el port de Barcelona, Montjuïc i la Barceloneta trobaràs com aquesta. I poques més de polivalents, gastronòmicament parlant, ja que allà es pot tapejar i vermutejar (atenció a les patates braves), menjar plats de la carta (cuina mediterrània i graella de carn i peix a base de bon producte) o beure un còctel (de divendres a diumenge a partir de les 16.00 hores punxa un discjòquei). Està ubicada dalt del Museu d’Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3).

Vaixella del restaurant de la Fundació Miró. /

Ferran Imedio

El restaurant de la Fundació Miró (Fundació Miró)

Notícies relacionades

El restaurant de la Fundació Miró és tan mediterrani i internacional com el geni que dona nom al centre. Hi ha llum a la sala, ubicada a la planta baixa, que disposa d’una terrassa que va a parar a l’anomenat pati del garrofer. Un luxe per la llum i per la tranquil·litat que s’hi respira. El mateix cal dir de la carta, basada en la cuina de tot l’arc mediterrani amb algun toc oriental i sempre lleugera. Potser serveixen pasta que hummus, gaspatxo, ‘parmiggiana’ d’albergínies o mussaca. L’establiment obre a les mateixes hores que el museu: pots menjar i beure de dimarts a dissabtes (els dilluns no festius està tancat).

La terrassa de Terracccita, al CCCB. /

EL PERIÓDICO

Terraccita (CCCB)

És a la tranquil·la plaça de Joan Coromines, a la ‘rebotiga’ del CCCB i del Macba. La seva terrassa és un gust, igual que la seva oferta gastronòmica, que comença amb els esmorzars i acaba amb els còctels, passant pels menús de migdia, que costen 15,50 euros i que estan compostos per un entrant, un plat principal, beguda i postres (també fan el plat del dia, amb beguda i postres per 13,50 euros). També pots tapejar o fer l’aperitiu: braves, pernil ibèric, hummus, croquetes... En definitiva, senzilles creacions d’estil mediterrani cuinades amb producte local, de temporada.