EXOTISME A L'EIXAMPLE
Boa-Bao: de viatge per Àsia
Aquest restaurant proposa receptes d'11 països en una atmosfera pròpia d'una taverna. El 'wok', el 'bao' i el curri són els seus pilars

boa-bao
T’asseus a la taula de Boa-Bao (plaça del doctor Letamendi, 1) i et donen un diari de viatge i un passaport. En realitat, són les cartes de menjar i beguda d’aquest restaurant, que et proposa un viatge per la gastronomia d’11 països asiàtics: de l’Índia al Japó, passant per Tailàndia, Malàisia, Indonèsia, el Vietnam, Laos, Cambodja, la Xina, Taiwan i Corea.
Són 64 plats que van canviant amb el pas dels mesos, sempre amb el ‘wok’, el ‘bao’ i el curri com a grans protagonistes d’aquest local amb aspecte de taverna de Saigon, on llueixen els materials reciclats.
Boa-Bao
Enric Granados, Telèfon: 93 454 43 32Preu mitjà (sense vi): 25 €
Boa-Bao, que obrecada dia des de la una del migdia fins a la mitjanit, ocupa el local on hi havia la galeria Joan Gaspar, amb grans finestrals tant a peu de carrer com al primer pis. Una llum que insufla vida a un interior en què també hi ha dues barres on menjar davant la cuina oberta o prendre davant dels cambrers un còctel clàssic però amb algun ingredient que et recorda que estàs de viatge per l’Àsia.

La decoració recorda una taverna asiàtica.
En una de les barres pots beure alguna cosa i provar platerets de ‘finger food’ (en aquest cas, la carta té aspecte de targeta d’embarcament) mentre esperes el moment per asseure’t a sopar.
Calamars amb salsa de tamarinde
Entre els plats, majoritàriament per compartir, destaquen el ‘bao’ negre (està fet amb cendra de bambú) de llobarro arrebossat amb farina i espècies, amb rave groc adobat i preparat amb maionesa picant, i el curri groc malaisi, a base de cúrcuma, amb pollastre, patates, bambú i ceba. Encara que tampoc s’han d’oblidar els calamars fregits a la sal i pebre amb salsa de tamarinde, els ‘pad thai’, els ‘dim sum’, les amanides i les sopes.
Notícies relacionadesNo hi ha menú de migdia, però sí una fórmula econòmica que se li acosta bastant: el plat del dia, que tant es pot menjar in situ com encarregar per endur. Sempre hi ha dues opcions, amb beguda i cafè inclosos, que van dels 14 als 20 euros, segons el plat. El preu mitjà s’acosta als 25 euros.
- Postureig 'low cost' La mariscada més barata d'Espanya se serveix a palades a Barcelona
- Escapades El poble més pintoresc de Catalunya per visitar al febrer és un paradís modernista amb una festa que omple de color l'hivern
- El resort de luxe SLS Barcelona obrirà amb descomptes l’1 d’abril
- Futbol La seu espanyola del «líder mundial en connectivitat» que serveix el Barça és un domicili particular del barri de Sant Andreu
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- Aldarull Un grup causa aldarulls en un tren obligant a intervenir la maquinista
- Negociacions El PSOE i Junts es reuneixen abans del debat de la qüestió de confiança
- Un 93% dels trens de la Cerdanya incompleix l'horari
- CARDIOLOGIA ¿Què són i com evitar els greixos trans, que augmenten el risc de mort un 34%?
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet