Paladar 'top'
Els 5 restaurants favorits de Ramon Freixa
Cada vegada que Freixa torna a Barcelona troba als restaurants de la ciutat el seny, la rauxa, la tradició i l'avantguarda
freixa
Ramon Freixadefensa dues estrelles Michelin al restaurant que porta el seu nom a Madrid, als baixos de l’Hotel Único. Quan torna a la seva Barcelona natal (aquí viuen els seus pares, Josep Maria i Dori Freixa, que dirigien Freixa Tradició fins que es van jubilar l’any passat), surt a menjar i a sopar a fora per veure què es cou a la ciutat. Aquesta és la seva selecció.
Peu de foto
1. Estimar «La gran marisqueria d’avantguarda»
1. Estimar«La gran marisqueria d’avantguarda» Producte i tècnica en plats divertits. M’encanten els xipirons amb maionesa de tinta, els fregits, la gamba feta de dues maneres, els musclos servits en una roca de mentida, el tàrtar de gamba amb caviar... Rafa Zafra és un tros de cuiner i té la sort d’utilitzar el millor producte que aconsegueix la seva dona dels pescadors de Roses».
Sant Antoni dels Sombrerers, 3
2. Tickets «Un circ gastronòmic amb majúscules»
2. Tickets«És rock & roll. Pura diversió. Un circ gastronòmic amb majúscules. Mai miro la carta perquè em poso a les mans d’Albert Adrià, i sempre em sorprèn, sempre dic ‘¡hòstia!’. I a sobre el menjar és molt bo i el servei és de 10, propi d’un restaurant de tres estrelles. El seu celler és de luxe, i tenen cava i xampany a dojo. I jo, que soc bomboller...».
Avinguda del Paral.lel, 164
elbarri.com/restaurant/tickets
Peu de foto
3. Disfrutar «Són els que estan aportant més coses a l’alta cuina»
3. Disfrutar«Tot és molt bo i els tres xefs (Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas) són genials, màgics, tenen una gran qualitat humana. A nivell tècnic són els que estan aportant més coses noves a l’alta cuina. M’agraden els macarrons a la carbonara i els pebrots mimètics, dos clàssics».
Villarroel, 163
4. Mont Bar «Sempre demano les espardenyes a la carbonara»
4. Mont Bar«Té un punt més canalla perquè està pensat com a bar, però serveix plats gastronòmics. Mimen els detalls, com es veu en les vaixelles de Luesma & Vega. Hi ha un plat que sempre demano: espardenyes a la carbonara. ¡Brutals! Aquest és un altre dels llocs on mai miro la carta i em deixo estimar pel xef».
Diputació, 220
5. Bar Sideral «Aquí menjo la millor tripa de Barcelona»
5. Bar Sideral«És la casa d’un amic, Josep Armenteros, perquè realment allà em sento com a casa. La seva cuina és una barreja de la que feia el meu pare, el Josep Maria, i continua fent el Gaig, però amb la seva bogeria i joventut. La millor tripa de Barcelona la menjo aquí. I són boníssims els canelons, les croquetes i la ‘torrija’».
Notícies relacionadesPlaça de Joan Llongueras, 5
- Tomé tensa la selecció
- Urbanisme La nova ronda de Sant Antoni provoca embussos d’autobusos
- El problema de l’habitatge El lloguer de temporada creix el doble de ràpid a Barcelona que a Madrid
- La xacra de la corrupció Sánchez desafia Aldama a presentar proves i titlla de "fals" el seu relat
- Una baixa de pes Flick repensa l’atac sense Lamine Yamal
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- BAGES Construir amb llistons de fusta solidaris
- ANOIA Jorba celebra un mercat de productes de proximitat
- Ruta per la DO EMPORDÀ Perelada, temple del vi