Sufragi popular

CactusCat Bar: el millor restaurant vegà del món és a Barcelona

  • Descobrim les claus que han convertit aquest modest establiment del Raval en el més votat pels usuaris de l’‘app’ Happy Cow, referent planetari en restauració vegana

CactusCat Bar: el millor restaurant vegà del món és a Barcelona
2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Si sents l’expressió «millor restaurant vegà del món» és fàcil que pensis en oripells, luxes i glamur. En canvi, CactusCat Bar, que ha sigut consagrat amb aquest títol pels usuaris de l’‘app’ Happy Cow, referent planetari en restauració vegana, és un modest establiment ubicat al Raval (Valdonzella, 52) que gairebé podria confondre’s amb un bar més del barri.

El porten mà a mà Carlos Márquez i Gilbert Ramírez, encantats amb la repercussió de la notícia. No en va, l’aplicació és un referent planetari en restauració vegana. Els seus usuaris han votat com a número u el local barceloní davant dels atenesos Roots Food and Culture i Vegan Beat. Per aparèixer a la llista, els establiments havien de tenir almenys set o més crítiques positives en l’aplicació.

Qualitat-preu imbatible

Un ganxo més que suficient per fer-hi una visita i mirar de descobrir les claus que l’han convertit en guanyador malgrat no haver complert encara els dos anys de vida. El primer que salta a la vista és la relació qualitat-preu. Imbatible. El millor exemple són els combos, que es componen d’un entrant (un bol d’amanida a la primavera i estiu i una sopa a la tardor i hivern), un plat principal i pa per 11 euros. I tot en racions molt generoses. La lasanya és l’emblema de la casa, i merescudament. I sempre amb presentacions atractives. El ‘brunch’, disponible a qualsevol hora del dia, costa 12 euros.

«El menjar vegà té l’estigma que és avorrit perquè només són verdures, però a CactusCat Bar demostrem que és alguna cosa més: pot ser deliciosa, vistosa i interessant a nivell gastronòmic», reivindica Márquez. Per això el 70% de la clientela no és vegana ni vegetariana.

«Quan un vegà va amb omnívors a un restaurant ‘normal’, s’ha d’adaptar amb els pocs plats que li encaixen de la carta, i no acostuma a disfrutar-ne. En canvi, quan un vegà visita el nostre restaurant amb persones omnívores, aquestes disfruten moltíssim».

Notícies relacionades

Una altra clau de l’èxit. El menjar és casolà. Tan casolà que moltes de les receptes són de l’àvia de Ramírez, que va ser un vegetarià ‘avant la lettre’. És el cas de l’esmentada lasanya, i de la fideuà. Els ‘muffins’, per exemple, són obra de la germana de Márquez. «Controlem tots els aspectes. Aquesta és la idea», remarca amb orgull.

La tercera raó és l’activisme dels seus amos. Serveixen Bdegust, un projecte social de cervesa artesana, ecològica, vegana i amb llúpol de cultiu propi; participen en Restaurants contra la Fam; ajuden a difondre l’obra d’artistes locals, i col·laboren amb refugis i protectores d’animals apadrinant, servint plats solidaris, fent microdonatius i difonent les seves iniciatives a les xarxes socials.