Restaurants amb llum
Miramar, Alkimia i Elkano s’il·luminen amb tres sols Repsol
Aürt i Hisop (Barcelona), Kappo i Saddle (Madrid), As Garzas i Casa Marcelo (la Corunya), Cal Paradís (Castelló), Casa Pepa (Alacant), Es Tragón (Eivissa), Kiro Sushi (La Rioja) i Saiti (València) aconsegueixen dos sols
La guia gastronòmica de l’empresa petrolera ha entregat aquest dilluns un total de 96 distincions en un acte al teatre Reina Victoria de Sant Sebastià al qual han assistit 180 persones
La Guia Repsol 2021 ja té 96 nous sols al seu firmament gastronòmic, que s’han donat a conèixer en un acte al teatre Reina Victoria de Sant Sebastià al qual han assistit 180 persones. I els premiats més destacats són el trio compost per Paco Pérez (Miramar), Jordi Vilà (Alkimia) i Aitor Arregi (Elkano), que s’han il·luminat amb tres sols Repsol.
Els inspectors destaquen que aquests cuiners són uns convençuts defensors de les arrels i el territori, que executen els plats amb una mirada actual.
Pérez reivindica a Miramar la «cuina marinera clàssica i incorpora la sostenibilitat al seu discurs, un exponent de la més alta gastronomia de l’Alt Empordà, on la tramuntana pentina la cuina del Paco i el mateix Mediterrani l’assaona».
Vilà «continua aprofundint a Alkimia en el receptari i el rebost de la cuina catalana, amb una permanent renovació de plats que respecta i honra la temporalitat», expliquen els inspectors.
I Arregi governa Elkano «amb la clarividència de qui observa el seu estimat entorn, l’interpreta i amara el comensal amb l’immens sabor del paisatge culinari de Getaria»: «Frescor, temporalitat i ‘terroir’ marí desencadenen la màgia sobre la brasa incandescent d’Elkano».
11 restaurants amb dos sols
En un segon esglaó, amb dos sols Repsol, apareixen 11 restaurants, entre els quals, Aürt, la barra màgica d’Artur Martínez, i Hisop, amb la personalíssima cuina d’Oriol Ivern.
A destacar, l’elegant proposta de Saddle a Madrid; la cuina amb memòria de Miguel Barrera i els seus arrossos de Cal Paradís (Castelló); la reivindicació de l’horta i la llotja de la Marina Alta d’Aina Serra a Casa Pepa; la canyera i canalla proposada gastronòmica d’Álvaro Sanz Clavijo a Es Tragón (Eivissa) o el domini de l’art del ‘sushi’ de Kappo (Madrid) i Kiro Sushi (La Rioja).
S’estrenen amb un sol 82 restaurants a tot Espanya. Molts han posat en marxa nous projectes en el panorama nacional durant l’any passat, com Gente Rara (Saragossa), ConSentido (Salamanca), Ovillo (Madrid), Kromatiko (Álaba), Garena (Biscaia), La Sastrería (València) i Odiseo (Múrcia).
A Barcelona, propostes joves com Nairod o bé establertes com Els Pescadors o Nectari també han sigut recompensats.
En total, la Guia Repsol 2021 compta amb 618 restaurants distingits.
Sol Sostenible
Aquest any s’ha entregat un nou reconeixement, el Sol Sostenible, que s’ha concedit a Eneko Atxa pel seu restaurant, Azurmendi (tres sols), «exemple de convivència amb la natura, aprofitament dels recursos que l’envolten i treball conjunt amb els productors artesans».
La distinció busca destacar projectes gastronòmics que contribueixen a reduir l’impacte mediambiental, que fomenten el treball conjunt amb productors de proximitat i advoquen per la sostenibilitat en el seu plantejament de negoci.
‘Newsletter’ Cata Mayor
Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.
Llista de nous sols de la Guia Repsol 2021
Llista de nous sols de la Guia Repsol 20213 SOLS REPSOL
Catalunya
Alkiimia (Barcelona)
Miramar (Llançà)
País Basc
Elkano (Getaria)
2 SOLS REPSOL
Galícia
As Garzas (la Corunya)
Casa Marcelo (la Corunya)
Catalunya
Aürt (Barcelona)
Hisop (Barcelona)
País Valencià
Cal Paradis (Castelló)
Casa Pepa (Alacant)
Saiti (València)
La Rioja
Kiro Sushi
Comunitat de Madrid
Kappo (Madrid)
Saddle (Madrid)
Illes Balears
És Golafre (Eivissa)
1 SOL REPSOL
Andalusia
Código de Barra (Cadis)
Yoko (Cadis)
La Cuchara de San Lorenzo (Còrdova)
Kaleja (Màlaga)
Kava (Màlaga)
Leña (Màlaga)
Ta-Kumi Màlaga (Màlaga)
Sobretablas (Sevilla)
Aragó
Gente Rara (Saragossa)
La Senda (Saragossa)
Illes Canàries
L’Equilibrista 33 (Las Palmas)
El Risco (Las Palmas)
Poemas by Hermanos Padrón (Las Palmas)
El Taller Seve Díaz (Santa Cruz de Tenerife)
Haydeé (Santa Cruz de Tenerife)
Nub (Santa Cruz de Tenerife)
Cantàbria
El Ronquillo
Castella-la Manxa
Molino d’Alcuneza (Guadalajara)
Clandestina de las Tendillas (Toledo)
Víctor Sánchez-Beato (Toledo)
Castella Lleó
Cobo Estratos (Burgos)
La Fábrica (Burgos)
LAV (Lleó)
MU·NA (Lleó)
Terra (Palència)
ConSentido (Salamanca)
En la Parra (Salamanca)
Vila Parataula (Valladolid)
Catalunya
Els Pescadors (Barcelona)
Nairod (Barcelona)
Nectari (Barcelona)
Sato i Tanaka (Barcelona)
Tresmacarrons (El Masnou)
UMA (Barcelona)
Bo.Tic (Corçà, Girona)
Casamar (Llafrancs)
L’Aliança d’Anglès (Anglès)
Gaig-Torre de Remei (Bolvir de Cerdanya)
Vila Mas (Sant Feliu de Guíxols)
Navarra
Túbal (Navarra)
Comunitat de Madrid
Enklima
Gaman-Luis Arévalo
Gioia
Kuoco 360è Food
La Catapa
Le Bistroman Atelier
Noi Restaurante
Ovillo
Santerra
Triciclo
País Valencià
El Xato (Alacant)
Arrels (València)
Entrevins (València)
La Sastreria (València)
Toshi (València)
País Basc
Kromatiko (Àlaba)
Aitor Rauleaga (Biscaia)
Garena (Biscaia)
Forma Ondo (Biscaia)
Ola Martín Berasategui (Biscaia)
Amelia (Guipúscoa)
Hika (Guipúscoa)
Extremadura
Dromo (Badajoz)
Eustaquio Blanco (Càceres)
Torre de Sande (Càceres)
Galícia
Auga e Sal (la Corunya)
NaDo (la Corunya)
O Balado (la Corunya)
O Camiño do Inglés (la Corunya)
Miguel González (Ourense)
Loxe Mareiro (Pontevedra)
Balears
Maymanta
Nagai
Pecador Eivissa
Sa Llagosta
La Rioja
Juan Carlos Ferrando
Astúries
Ca’ Suso
Ferpel Gastronómico
Regió de Múrcia
AlmaMater
Local de Ensayo
Notícies relacionadesOdiseo
Pepe Tomás
- Aliat de Trump Matt Gaetz renuncia a ser fiscal general pels escàndols sexuals
- Guerra a l’est d’Europa Putin admet haver disparat un míssil balístic hipersònic contra Ucraïna
- La reacció del primer ministre d’Israel Un tribunal "antisemita" i "discriminatori"
- El conflicte del Pròxim Orient Netanyahu s’uneix a Putin en la llista de líders buscats per crims de guerra
- Valvanera Ulargui: "Les cimeres climàtiques haurien de ser més eficients"