Alternança de mestres
Carles Gaig relleva Nandu Jubany al Petit Comitè
El cuiner, de 73 anys i amb restaurant a la Cerdanya, vol recuperar, en companyia de Fina Navarro, l’esperit de la fonda que van tenir al barri d’Horta
Carles Gaig se hace cargo del restaurante Petit Comitè. /
Carles Gaig ha complert els 73 anys i pensa continuar entaulant batalles: es fa càrrec del Petit Comitè, al cèntric passatge barceloní de la Concepció, fins ara en mans de Nandu Jubany i el primer cuiner del qual va ser Fermí Puig. És com en els relleus: el testimoni de la gran cuina catalana passa de mà en mà.
Gaig i Jubany són íntims amics i en el passat ja van compartir projectes, com el que van tenir en un hotel d’Andorra, i fa només tres setmanes van tornar a confluir els camins professionals. Ho explica Gaig: «Buscava un local al centre de Barcelona i Nandu està desenvolupant uns projectes molt potents a les Balears i necessitava desplaçar equips».
Ahir era el Petit Comitè de Jubany; avui, aquest migdia per primera vegada, és el Petit Comitè/Gaig Barcelona, que dirigeix Fina Navarro, ‘la mestressa’, com l’anomena el xef. Els clients que tenien reserves han sigut informats. L’esperit és el mateix: cuina catalana tradicional amb el refinament gaignià. El preu, entorn dels 50 euros. Com a connexió, la coca de foie-gras caramel·litzat de Jubany, que queda a la carta a tall d’homenatge.
La segona part del nom és important: Gaig Barcelona. Des de fa més ¡de 150 anys!, el cognom està enllaçat amb el més íntim de la ciutat: primer, la celebèrrima fonda d’Horta, transformada després en restaurant amb estrella, traslladada a continuació a l’Hotel Cram i amb un ‘spin-off’ de nou sota l’acollidor nom de fonda al carrer de Còrsega. Molt moviment, molt embolic. També van tenir plaça durant un temps a l’aeroport.
La penúltima aventura de Gaig i Fina Navarro és a la Cerdanya, al capdavant de la Torre del Remei. No se’n van anar mai del tot de Barcelona, on van deixar com a guàrdia l’establiment Gaig a casa, i segueixen amb un peu a Singapur, amb Gaig Singapur, associats amb la filla, Núria.
Notícies relacionadesSi li parles a Gaig de jubilació li surten espurnes de la mirada: «¡Em fa pànic la paraula ‘jubilació’! És com dir: “Aquest autobús, a la cotxera.” ¡No! Passo les ITV i tinc la salut perfecta». «Va costar sortir d’Horta, però després ja no hem parat», segueix. No és un autobús, és un cotxe clàssic amb el motor renovat.
Enumera els plats, també a tall de biografia. Quan els explica, s’explica a si mateix: capipota, morro de bacallà, fricandó, canelons, macarrons de cardenal (¡de papa de Roma!), arròs de colomí i ceps o peus de porc farcits de confit d’ànec, rescatats d’Horta, d’aquells dies en què un jove anomenat Carles Gaig començava una llarga carrera, en què encara segueix.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Informe de l’OCDE Espanya, entre els sis països on els fons de pensions es desinflen
- L’empresa de l’autocar sinistrat va fer fallida i l’amo anava per lliure
- Elena Manzano: "Cal trencar la premissa que Catalunya dona i Extremadura rep"
- Estrena a TV3 ‘Et faran un home’ relata les vexacions sofertes en la mili
- EIX EN TRANSFORMACIÓ Collboni fitxa Joan Oliveras com a president del consell per a la Rambla
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Televisió Una soltera abandona la seva cita a 'First Dates' després de les preguntes a les quals va ser sotmesa: "A mi em sembla un escàndol"
- A València Condemnats per contractar un sicari que va morir en un accident de moto quan anava a matar la seva víctima
- Club Entendre + Animals i plantes Molsa, vesc i grèvol: tres plantes protegides per les quals et poden multar
- Junts per Catalunya Per què Pujol torna al pujolisme