Creacions rodones
6 pizzeries de Barcelona per fer l’onada
La pizza mai falla. A tothom li agrada. I aquests sis establiments les broden. Per fer-los l’onada
D’acord, la pizza és el recurs fàcil quan no saps què menjar. No falla. Agrada a tothom gràcies a la multitud de gustos que admet. Si no saps on anar a menjar-la, aquí et proposem sis de les millors pizzeries de Barcelona.
1. Can Pizza
El nostre cronista gastronòmic, Pau Arenós, va visitar el Can Pizza, que està en un carreró al costat de la Sagrada Família, protegida del batibull turístic. El quart de la saga i el primer a Barcelona (el Prat, Molins de Rei i Vilanova i la Geltrú). Noms d’algunes de les seves creacions: Al Capone, Jerry Tomato, Vaya Trufa. Per descobrir què més fan, llegeix l’article que va escriure sobre Can Pizza.
2. Nap Molino
Neapolitan Authentic Pizza compleix una dècada i acaba de ser admesa a l’organització de Nàpols que regula la legitimitat de la margarida. Al febrer van encendre el forn de llenya de Nap Molino, on la vedet són, precisament, la margarida i la nouvinguda, la ‘cosacca’, que, no obstant, és una de les més antigues de la tradició. ¿Què més serveixen? En aquest enllaç tens tota la informació sobre Nap Molino.
3. La Balmesina
La Balmesina són Alessandro Zangrossi, el cuiner Mattia Ciresola i Morbi. «Per nosaltres, una pizzeria és una ‘trattoria’», descriu Massimo. Un lloc d’ambient lleuger i preu ajustat. Blat ecològic, 72 hores de fermentació, forns elèctrics a 390 graus, dos minuts en aquest petit infern i construcció –una vegada fora– d’una part en cru. Arenós, que va visitar (aquí pots llegir la seva crònica), va deixar escrit que no et pots perdre la de cecina amb formatge fumat.
4. Sartoria Panatieri
Sartoria Panatieri, de Rafa Panatieri i Jorge Sastre, destaca pels bons preus, per les masses de llarga fermentació i per les elaboracions superiors i de temporada, amb carbassa, per exemple. Si vols saber més de , fes clic aquí.
5. Nonna Maria
A diferència d’altres pizzes totèmiques que enllosen Barcelona, les de Nonna Maria no han fermentat durant tres dies, ni porten massa mare ni una barreja alquímica de farines, ni les vores són rodanxones i flexibles, ni estan enfornades amb llenya a 450 graus. Només són pizzes (però molt bones). Aquesta és una de les conclusions a les quals arribem després de visitar Nonna Maria.
6. Frankie Gallo Cha Cha Cha
Notícies relacionadesLa web sèrie gastronòmica ‘Cata Major’ d’EL PERIÓDICO es va estrenar a les pantalles d’ordinador, tauleta i telèfon amb Arenós buscant algunes de les millors pizzes de Barcelona.
I trobant-les a Frankie Gallo Cha Cha Cha (aquí, la crònica), nom tan llarg com les fermentacions a les quals sotmeten les seves masses.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Pèls de punta Gonzalo Bernardos adverteix del "festival" immobiliari que ve: "L'habitatge de compra es posarà molt car..."
- Privacitat "Jo mai dono el DNI": un expert explica com donar les teves dades de forma segura en hotels i allotjaments
- A Terrassa L’escola acusada d’ultracatolicisme acomiada el director
- Futbol Noves imatges del Camp Nou: així serà com quedarà l’estadi
- Xavier Amor, secretari de Governs Locals de la Generalitat: "Hem d’ajudar els ajuntaments; no importa el color polític"
- Aquest és l’efecte d’esmorzar taronja als nostres ronyons
- Violència de gènere Un home s’entrega a una patrulla de Mossos a l’AP-7 amb el cadàver de la seva dona al maleter
- Adéu a la jubilació als 67 anys: aquest 2025 la Seguretat Social puja l'edat per a aquests treballadors
- Conflicte laboral Els treballadors de PortAventura van avui a la vaga per demanar millors sous
- Apunts polítics de la setmana ¿A qui beneficia el vot als 16 anys? El ‘target’ de l’esquerra que observa la dreta