‘Sapore italiano’
Grosso Napoletano: les pizzes sense complicacions també són bones
La cadena que triomfa a Madrid aterra a Barcelona amb les seves rodes fines i elàstiques de vores gruixudes que fan als seus dos forns de pedra amb ingredients portats de Nàpols

Feia temps que se sentia parlar de Grosso Napoletano a Barcelona. L’aroma de l’èxit de les seves pizzes arribava cada dos per tres, des que va obrir el primer local a la capital espanyola. Allà ja hn’i ha 12, més un altre a València.
Aquest 2021, ha sigut reconeguda com una de les 10 millors cadenes de pizzeries artesanals del món segons 50 Top Pizza (és l’única espanyola que figura en aquest prestigiós rànquing), el 2020 va ser ‘top 10’ europeu i el 2019 el seu establiment de Santa Engracia va ser escollit com la millor pizzeria napolitana d’Espanya.
Unes credencials tan rodones com les peces que preparen al seu flamant local de la ciutat catalana, on abans hi havia Casa Paloma (Casanova, 209).
Expectatives altes que, no obstant, no deceben. Et reben dos forns de pedra fabricats a mà a Nàpols, on es couen a 600 graus les pizzes, alimentats amb llenya. En poc més d’un minut estan fetes. Un viatge a Nàpols instantani. ‘Benvenuto’ a les ‘Napoli rules’ que t’anuncien des del neó de l’entrada.
Preus assequibles
Aquestes regles, resumides, són les següents: les pizzes només s’elaboren amb productes d’aquella ciutat i només les preparen ‘pizzaiolos’ napolitans. Masses de doble fermentació amb farina 00 italiana per a unes rodes fines, fines, fines i elàstiques, amb vores gruixudes i esponjoses. En ple ‘boom’ pizzer gurmet, que ningú busqui alta cuina, sinó peces ben fetes, senzilles, a preus assequibles i en un espai d’agradable estètica industrial i moderna (fins i tot amb uns lavabos que semblen sortits d’una discoteca de moda).
És obligat demanar la Margarita, tòtem de l’univers pizzer napolità, però no s’han d’oblidar la Diavola, amb tomàquet San Marzano, salami no gaire picant i ‘mozzarella’, ni la Borghese, amb una suau crema trufada (‘tranquilxs’, que no és de les que t’acompanya la resta de la setmana), ‘mozzarella’, xampinyons i ‘speck’ (embotit fumat). Com a entrants, ‘burratina’ amb tres tomàquets enfornats i pesto d’alfàbrega, i carpaccio de carbassó marinat a la menta, amb ‘ricotta’, tomàquet sec i ceba xinesa.
Notícies relacionadesPer beure, gran varietat de cerveses (sí, tambéen tenen artesanals italianes), uns quants vins i quatre còctels clàssics.
El preu mitjà ronda els 18 euros, i els migdies de dilluns a dijous ofereixen un menú que inclou pizza, beguda i postres o cafè per 11,90 euros.
- Polèmica en l’enterrament del Pontífex Un cardenal acusat d’encobrir delictes de pederàstia participarà en el ritu del tancament del taüt del Papa
- Final d’un pontificat L’ala dura del conclave augura un cisma si s’elegeix un papa continuista
- INTOXICACIÓ El glop d’‘aigua’ que gairebé mata un home a Vigo: «En segons vaig notar que em cremava viu per dins»
- Diligències obertes Barcelona aprova la reforma de la Masia del Barça malgrat la investigació de la Fiscalia
- Operaven a Catalunya La Policia Nacional expulsa 24 multireincidents amb més de 200 detencions per homicidi, robatori o agressió sexual
- Final copa del rei Plantada històrica del Madrid a la Copa: ni entrena ni assisteix a les rodes de premsa
- Flick demana protegir els àrbitres abans de la final: "No respectar-los és no tenir fair play"
- Horari i on veure el funeral del papa Francesc per televisió
- Benestar Álvaro Bilbao, psicòleg: "Preocupar-se molt per les coses pot ser un símptoma de salut mental fràgil"
- Un mosso rescata els dos ocupants d'un cotxe després de xocar contra un mur i caure a una piscina