Mar a la vista
Xalar: una terrassa a peu de platja d’allò més gurmet
El xef amb sengles estrelles Michelin per Villa Retiro i Xerta dirigeix l’oferta gastronòmica d’aquest restaurant de Castelldefels
La carta inclou arrossos, peixos salvatges i plats frescos i divertits elaborats amb productes locals
A qui els agradi 1) la cuina de proximitat ben elaborada i presentada, i 2) les terrasses davant el mar, haurien d’apuntar aquest restaurant de Castelldefels. Es diu Xalar, és al passeig Marítim, 171, i 1) serveix plats amb la firma del xef Fran López, amb sengles estrelles Michelin per Villa Retiro i Xerta, i 2) té un agradable espai a l’aire lliure amb la platja com a únic horitzó. I si, 3), els agraden els còctels d’autor servits en copes de dissenys sorprenents, ja no haurien de tenir cap dubte: aquest és el seu lloc.
Brisa, sol, mar... i bona gastronomia a base d’arrossos, peixos salvatges i productes locals (si per alguna cosa destaca López és per saber cuinar el territori). En només uns mesos (va obrir a l’abril), Xalar, que és als baixos de l’hotel Donna, s’ha guanyat un merescut forat entre les terrasses més gurmets de la costa sud més pròxima a Barcelona.
Són molts els plats que avalen aquesta afirmació: les vellutades sardines marinades amb tomàquet, preparades amb caviar de vinagre de Mòdena esferificat i oli d’alfàbrega; l’infal·lible ‘steak tartar’ amb emulsió de xili de Jalapa, mostassa i maionesa de trufa; els addictius escamarlans a la brasa amb maionesa de farigola i les albergínies amb salsa de miso i anacards; la sensacional corbina amb salsa de mullo verd i blat de moro en textures (emulsió i panotxa baby); el saborosíssim arròs amb carpaccio de vaca madurada amb una reducció de salsa de vedella feta al forn de llenya que li aporta un característic sabor fumat...
Tots ells, servits en atrevides peces de parament de José Piñero, conegut com el ‘maker’ dels xefs, i amb la possibilitat de maridar-los amb algun dels 200 vins del seu celler.
Plats divertits i frescos, en definitiva, que justifiquen l’elecció del nom del restaurant, ja que ‘xalar’, en català, significa passar-s’ho bé amb plaer i alegria, una cosa que succeeix a l’esmentada terrassa o a l’interior vidrat, des d’on també es veu el mar.
El preu mitjà ronda els 35-40 euros sense begudes.
- Tomé tensa la selecció
- La xacra de la corrupció Sánchez desafia Aldama a presentar proves i titlla de "fals" el seu relat
- Champions League Kika enlluerna en un Barça màgic
- Urbanisme La nova ronda de Sant Antoni provoca embussos d’autobusos
- Medi ambient El polit becfí, la primera au que s’extingeix a l’Europa continental
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- BAGES Construir amb llistons de fusta solidaris
- ANOIA Jorba celebra un mercat de productes de proximitat
- Ruta per la DO EMPORDÀ Perelada, temple del vi
- AGENDA DE BARCELONA Barcelona contra la violència masclista