Una carta amb ànima
Contraban: ¿de què tenen gust les emocions?
El restaurant de l’Hotel Wittmore serveix plats per compartir elaborats amb productes de proximitat que s’inspiren en els sentiments que sorgeixen durant el procés creatiu

Alain Guiard (La Mundana, Santa Burg, A Restaurant) continua divertint-se i divertint-nos. Ara ho fa amb Contraban, la nova proposta gastro de l’Hotel Wittmore. El xef ja estava col·laborant amb aquest establiment amagat del Gòtic (Riudarenes, 7) i, ara que el restaurant ha canviat de nom, li ha donat un pas de rosca més personal.
Això es tradueix en una carta de saborosos plats per compartir elaborats amb productes de proximitat que no s’estructura en els típics apartats de primers, segons i postres, sinó en les emocions que sorgeixen durant el procés creatiu: impaciència, frustració, nostàlgia, llibertat...
Vegem-les. De la impaciència surten cosetes ràpides com els pans amb el trio de mantegues (fumada, amb pebre d’Espelette i d’algues).
Evoca la llibertat mos que pot prendre’s a qualsevol hora, com les croquetes de bacallà i allioli d’alls rostits i julivert.
Excitació creativa en carpaccios
Quan el xef es queda en blanc, es refugia en combinacions senzilles que ajuden a desbloquejar-se com l’amanida de tomàquet confitat, burratina i oli d’alfàbrega.
I quan sent una excitació creativa ho tradueix en carpaccios que tracta com una tela, com el d’escamarlà amb crema agra i caviar.
Sobreàtic, terrat per al ‘finger food’
La frustració arriba en plats que no pots menjar primer de tot perquè necessiten la intervenció del cambrer, com la remolatxa amb formatge crema i salsa de trufa, embolicada en una crosta d’argila que trenquen davant teu.
Notícies relacionadesLa nostàlgia es materialitza amb evocacions a la infància com els macarrons del cardenal amb secret ibèric... Tot això es pot sentir a la sala o al bonic pati interior, amb un jardí vertical hipnòtic.
L’hotel ha obert al públic Sobreàtic, el seu terrat, l’encant del qual només podien disfrutar els hostes de l’hotel. De 16.00 a 22.00 hores, els fans del bon ‘finger food’ tenen un altre ‘must’ per apuntar.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Fenomen natural L’Àfrica s’està partint en dos: així quedarà
- Segona oportunitat Vídeo | Cristina Serra no fa "cap comentari" sobre el seu retrobament amb Pep Guardiola a Barcelona
- Sequera a Catalunya Estat dels embassaments avui a Catalunya: puja el nivell de les reserves
- Detinguts tres menors d’un pis tutelat per matar la seva educadora
- Dragón 8x8, el blindat emblema
- Successos Roben un mòbil d’un restaurant de Barcelona i els atrapen perquè el telèfon està en xinès
- Cita gurmet Fòrum Gastronòmic Girona 2025: el que no t’hauries de perdre
- A Catalunya Primavera dura per a les al·lèrgies: augmenten un 25% les primeres visites per reacció al pol·len
- MULTIMÈDIA Catalanisme i educació (capítol 3): els futurs de l'educació
- L’independentisme, en auge en les eleccions a Groenlàndia d’aquest 11M: ¿qui mana a l’illa que anhela Trump?