Rei dels fogons
David Muñoz, una altra vegada elegit millor cuiner del món
El xef de Diverxo, amb tres estrelles Michelin, repeteix com a número 1 del ‘top 100’ mundial de la llista The Best Chef Awards
Consulta aquí la llista completa dels 100 millors cuiners del món i els premis especials
David Muñoz s’ha tornat a coronar com a millor cuiner del món després d’haver arribat al número 1 del Top 100 mundial de la llista internacional The Best Chef Awards. No només això: ha aconseguit dos premis especials. Per acabar-ho d’adobar, ha rebut els reconeixements a casa, a Madrid, perquè la gala s’ha celebrat aquesta nit al Palau de Cibeles. És el rei dels fogons, que succeeix a dalt de tot Joan Roca (en dues ocasions), Björn Frantzén i René Redzepi.
L’organització del certamen justifica que hagi repetit com a número u per «la seva cuina personalíssima, imprevisible i instal·lada en l’excel·lència que fuig de mimetismes malgrat assimilar influències i inspiracions dispars, des de corrents coquinàries a un univers oníric propi que impregna cada visita de l’emoció d’una ruleta russa i la converteix en un veritable ‘XOw’. El lema està justificat: avantguarda o morir».
Dels 12 premis especials, Muñoz se n’ha emportat un parell. Un, el de millor xef segons els seus col·legues, i un altre l’anomenat The Best Chef City Gourmet Award. Antonio Bachour, Ana Roš, Anne-Sophie Pic, Natsuko Shoij, Josh Niland, Jessica Rosval, Riccardo Camanini, Franco Pepe, Pierre Koffmann i Andoni Luis Aduriz (millor xef científic) han sigut els altres guardonats amb premis especials.
L’any passat, Muñoz va rebre també el Premi a la Innovació per part de la llista francesa ‘La Liste’ i el seu rostre va aparèixer als quioscos perquè va ser portada de l’edició espanyola de la revista ‘Forbes’, que l’assenyalava com un dels 100 espanyols més creatius en el món dels negocis.
A més de Muñoz, en la llista de The Best Chef Awards apareixen Joan Roca (El Celler de Can Roca), que és tercer, Andoni Luis Aduriz (Mugaritz), cinquè, i el trio de Disfrutar(Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas), setè, entre els 10 millors.
Ángel León (Aponiente) apareix en la posició 13a, Eneko Atxa (Azurmendi) és 18è, Bittor Arguingoiz (Asador Etxebarri) surt el 19è, Paolo Casagrande (Lasarte) es posa en 26è lloc i el ‘top 50’ es completa amb Quique Dacosta (Quique Dacosta, 33è), Paco Roncero (Paco Roncero, 36è), Diego Guerrero (DSTAgE, 38è), els germans Sergio i Javier Torres (Cuina Germans Torres, 41è), Martín Berasategui (Martín Berasategui, 42è) i Paco Morales (Noor, 43è)
Del 50è al 100 hi ha Dani García (Smoked Room, 56è), Paco Pérez (Miramar i Enoteca, 87è) i Fina Puigdevall i Martina Puigvert (Les Cols, 96è).
La classificació anual dels millors xefs del món és fruit de l’opinió i les votacions de 350 persones; els 100 xefs que figuren en el rànquing vigent, els 100 nous candidats escollits per a l’ocasió i una selecció de 150 experts (periodistes, crítics, gastrònoms, fotògrafs...) que prèviament és responsable, al seu torn, d’assenyalar aquestes renovades candidatures.
El ‘top 100’ de The Best Chef Awards 2022 (en negreta, els espanyols)
Notícies relacionadesl ‘top 100’ de The Best Chef Awards 2022 (en negreta, els espanyols)
David Muñoz (Diverxo)
René Redzepi
Joan Roca (El Celler de Can Roca)
Massimo Bottura
Andoni Luis Aduriz (Mugaritz)
Björn Frantzen
Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas (Disfrutar)
Alain Passard
Ana Roš
Alex Atala
Rasmus Munk
Rasmus Kofoed
Ángel León (Aponiente)
Niko Romito
Virgilio Martinez
Grant Achatz
Riccardo Camanini
Eneko Atxa (Azurmendi)
Bittor Arguinzoniz (Asador Etxebarri)
Anne-Sophie Pic
Andreas Caminada
Mauro Colagreco
Yannick Alleno
Dominique Crenn
Dan Barber
Paolo Casagrande (Lasarte)
Rodolfo Guzmán
Julien Royer
Yoshihiro Narisawa
Mauro Uliassi
César Ramirez
Enrico Crippa
Quique Dacosta (Quique Dacosta)
Christian Bau
Clare Smyth
Paco Roncero (Paco Roncero)
Jonnie Boer
Diego Guerrero (DSTAgE)
Eric Vildgaard
Heston Blumenthal
Javier i SergioTorres (Cocina Hermanos Torres)
Martín Berasategui (Martín Berasategui)
Paco Morales (Noor)
Korey Lee
Alexandre Mazzia
Alberto Landgraf
Giuseppe Iannotti
Manu Buffara
Daniel Humm
Pia Leon
Marco Müller
Nick Bril
Emmanuel Renaut
Arnaud Donckele
Mingoo Kang
Dani García (Smoked Room)
Jorge Vallejo
Antonia Klugmann
Floriano Pellegrino
Bruno Verjus
Agustin Balbi
Hans Neuner
Joris Bijdendijk
Sven Elverfeld
Hélène Darroze
Himanshu Saini
Hiroyasu Kawate
Felix Lo Basso
Leonor Espinosa
Henrique Sa’ Pessoa
Tristin Farmer
Natsuko Shoji
Elena Reygadas
Vicky Lau
Diego Rossi
Gertde Mangeeler
Gareth Ward
Josh Niland
Moreno Cedroni
José Avillez
Yusuke Takada
Karim Lopez
Domenico Marotta
Santiago Lastra
Paulo Airaudo
Álvaro Clavijo
Paco Pérez (Miramar, Enoteca)
Dong Zhenxiang
Norbert Niederkofler
Peter Goossens
Jeremy Chan
Przemysław Klima
Tala Bashmi
Atsushi Tanaka
Jaime Pesaque
Fina Puigdevall i Martina Puigvert (Les Cols)
Vicky Cheng
Debora Fadul
Stefano Baiocco
Helena Rizzo
Premis especials de The Best Chef 2022 (en negreta, els espanyols)
(en negreta, els espanyols)
The Best Chef votat per professionals: Dabiz Muñoz (Diverxo, Madrid, Espanya)
The Best Chef City Gourmet Award impulsat per Correus: Dabiz Muñoz (Diverxo, Madrid, Espanya)
The Best Chef Science Award: Andoni Luis Aduriz (Mugaritz, Errenteria, Espanya)
The Best Pastry Award: Antonio Bachour (Bachour, Coral Gables, Estats Units)
The Best Chef Pristine Award: Ana Roš (Hiša Franko, Kobarid, Eslovènia)
The Best Chef Dining Experience Award: Anne-Sophie Pic (Pic, Valence, França)
The Best Chef FoodArt Award: Natsuko Shoij (Éte, Tòquio, Japó)
The Best Chef Innovation Award: Josh Niland (Saint Peter, Sydney, Austràlia)
The Best Chef Rising Star: Jessica Rosval (Casa Maria Luigia, Modena, Itàlia)
The Best New Entry: Riccardo Camanini (Lido 84, Gardone Riviera, Itàlia)
The Best Chef Pizza Award: Franco Pepe (Pepe in Grani, Caiazzo, Itàlia)
The Best Chef Legend Award: Pierre Koffmann (Tarbes, França, 1948)
- De l’avís a Vinícius a la filtració al City
- El temporal descarrega a València i Albacete i causa set desapareguts
- LA GALA DE LA PILOTA D'OR ¿Com es va blindar Aitana Bonmatí?
- Mapes Aquesta és la zona zero de València on ha colpejat la pitjor dana del segle
- Begoña Gómez, imputada per apropiació indeguda i intrusisme