Plats fantàstics
Quatre restaurants de Sitges per menjar de cine
Davant el mar o al centre del poble, aquí et recomanem quatre establiments on menjaràs de pel·lícula

El Festival de Sitges comença aquest dijous, i els fans del certamen i de la bonica localitat del Garraf que la visitin aquests dies potser tindran algun dubte respecte on anar a dinar o a sopar. Doncs bé, que no es preocupin perquè han arribat a l’article ideal: aquí et recomanem quatre restaurants de Sitges on es pot menjar de cine. ¡Fantàstics!
Nómada Beach
Aquesta mateixa setmana, Nómada Beach ha sigut premiat per elaborar la millor tapa de xiringuito de tot Catalunya. En un concurs en què participaven gairebé una trentena de locals que va durar tot l’estiu, el xef Patricio, ‘Pato’, Aguirre va vèncer amb el seu calamar ‘al carbó’: pa de pagès de massa mare passat per tinta de calamar i assecat al forn que simulava el carbó, tomàquet de Barbastre talladet a la brunesa per sobre per recordar el foc d’una brasa i, coronant el conjunt, un calamarset en la seva tinta passat per la planxa, tot això preparat amb una mica de romesco i d’allioli negre. De pel·lícula, com les seves carns i peixos a la graella, els seus bocates i les seves amanides.
L’establiment té un altre atractiu per a qui acudeixi al festival: s’ubica al costat del port de l’Aiguadolç, a pocs metres de l’Hotel Meliá, seu principal de la cita. Per cert, tanca la temporada el 16 d’octubre.
Nómada Beach. Platja de l’Aiguadolç.
Pic Nic
Un dels restaurants més populars de Sitges gràcies a la seva cuina marinera i a la seva ubicació (s’eleva uns metres sobre la platja en ple passeig marítim). A destacar, el seu imitat però no igualat arròs de carxofes i popets, les croquetes casolanes de peix i marisc, la sípia fregida a l’andalusa; els llagostins en ‘atadillo’ (és un arrebossat de fideus xinesos) amb salsa de xató, els musclos al vapor, les cloïsses a la marinera, els xipirons a la planxa...
Per abans o després d’un dinar o un sopar, tenen una agradable terrasseta ‘chill out’ que dona al passeig marítim i on es pot prendre un còctel fins a la matinada.
Pic Nic. Passeig de la Ribera, s/n (davant l’avinguda de Sofia).
El Nou Rusiñol
No porta ni un any obert al centre de Sitges i ja ha seduït a tort i a dret amb els seus platets i els seus vins i el seu acollidor aire modernista (el nom homenatja el pintor Santiago Rusiñol, tan vinculat a aquesta població). Pots menjar a la terrasseta afrancesada que dona al carrer o a l’interior, bufó ell, davant la vidriera acolorida o el mural amb motius florals.
Pren nota: biquini de sobrassada amb formatge de Maó i mel; bocata de carpaccio d’Angus amb formatge parmesà, oli de trufa i salsa bearnesa; ‘pepito’ de vedella amb ceba caramel·litzada i pebrots; truita de patates molt ‘babeuse’; mandonguilles amb sípia pròpies de l’àvia més autèntica; barqueta de filet amb ‘foie’ i ceba caramel·litzada; pastís de formatge blau; flam de pistatxo. A més, serveixen vins a copes i ampolles de petits cellers, i munten tastos temàtics mensuals. I a la seva sala clandestina, Garibaldi, just a sota, hi ha cada divendres a la nit música en directe, vinets i platets.
El Nou Rusiñol. Major, 33.
Club Nàutic Sitges
I si vols menjar literalment sobre l’aigua, has de dirigir els teus passos al Club Nàutic, que és a l’altre extrem de l’escala que et porta a la icònica església de Sant Bartolomé i Santa Tecla. La seva passarel·la mar endins és un lloc espectacular des d’on es pot contemplar tot el front marítim de Sitges mentre menges.
Notícies relacionadesAquests dies està obert només durant els migdies ofereix un menú que costa 20,50 euros i que consta de primer, segon i postres. De primers, es pot escollir entre amanida verda amb enciam, cherrys, ceba, pastanaga, pebrot i ou, ‘vichyssoise, ous a la cassola amb gorgonzola i pernil. De segons hi ha burrito de porc, entranya de vedella amb patates i carbassa al forn, i llobarro arrebossat amb saltat de col, espinac i patata. De postres, les opcions són més nombroses: mel i mató, fruita, brownie de xocolata amb nous, iogurt amb fruites vermelles, pastís de Santiago, crep de dolç de llet, sorbet del dia i flam casolà de vainilla.
Club Nàutic Sitges. Espigó de Llevant, s/n.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Habitatge El milionari José Elías opina sobre comprar o llogar el 2025: "Si guanyes 2.000 euros al mes..."
- Sergio Peris-Mencheta, actor i director: "Des de la malaltia, la meva imaginació s’ha alliberat"
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet
- Atac a Berlín Ferit greu un turista espanyol apunyalat prop del monument de l’Holocaust
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- Càrrecs públics ¿Què ha passat amb els consellers d’ERC sis mesos després del final del Govern d’Aragonès?
- Criança El pediatre Carlos González aclareix la importància d’entendre i gestionar els desitjos infantils: «Cedir no és perdre autoritat…»
- Després les polèmiques declaracions de la 'consellera' Parlon Estigmatizar és pensar que trastorn mental és sinònim de violència
- Consells pràctics El truc casolà perquè la goma de la rentadora quedi com nova
- Nations league Espanya remunta contra Bèlgica amb dos gols en l’afegit