Sabors orientals
Així es menja a Casa Leopoldo, el nou restaurant asiàtic del Raval
Una família d’origen xinès va reobrir aquest dilluns l’històric establiment oferint plats orientals a preus molt assequibles
Shouhui Xia t’atén en uns perfectes castellà i català perquè, malgrat que els seus orígens són al nord de la Xina, ella va néixer a Badalona. És una de les encarregades del restaurant asiàtic Casa Leopoldo. Sí, asiàtic. Adeu a la cua de toro que se servia en aquest local sota el mateix nom i que es va convertir en institució culinària de la ciutat.
La família de Shouhui regenta ara l’emblemàtic negoci amb una carta que gairebé no té res a veure amb el passat, fos en mans de Rosa Gil o del tàndem Romain Fornell-Òscar Manresa des del 2017, que el 2019 van fer un gir a base de tapes amb l’ajuda de Rafa Peña (Gresca / Bar Torpede). Però va arribar la pandèmia i, després de dedicar-se a cuinar per als més necessitats de manera solidària, van haver de tancar el negoci. Els 8.000 innegociables euros que exigia la propietat no els va deixar cap altra opció.
Més il·luminat que abans
I ha sigut fa res, cinc dies, quan la família de Shouhui ha reobert Casa Leopoldo amb un marcat accent oriental i alguna proposta mediterrània. Ja dirigeixen dos restaurants més des del 2019 i tenen previst obrir-ne dos més ben aviat, dels quals no vol donar informació. Al local del Raval també hi atén el seu soci i familiar Weikun Chen.
«Ens van oferir el local tot i que buscàvem una cosa gran per l’Eixample però el vam visitar i ens va agradar perquè, tret que era una mica fosc, l’havien deixat bastant bé. ¡I això que feia dos anys que estava tancat! Només vam posar-hi més llums», comenta Shouhui. Tampoc podia fer gran cosa perquè forma part del patrimoni de la ciutat i tots els elements estan protegits. Fins i tot canviar el color de la pintura de les parets ha de passar per l’aprovació de l’administració.
«No coneixíem la història»
Hi havia una cosa que no els va agradar i que continua sense agradar-los: la seva ubicació al cor d’un Raval cada vegada menys amigable. Però el pes de la història, el nom de Casa Leopoldo van poder més que qualsevol inquietud al respecte i van decidir quedar-se’l. «No coneixíem la història, ens la va explicar el propietari. I em va interessar i vaig començar a investigar. El que em va fascinar és que Rosa Gil fos viuda d’un torero i que això va ser el 4 Gats per als toreros de l’època».
Notícies relacionadesVan obrir aquest dilluns i ja tenen ‘feedback’ dels clients, veïns del barri i turistes: la reconfortant sopa d’algues amb trossos de xurros agrada a tothom que la prova. En el nou Casa Leopoldo presumeixen també de dos plats de porc, el porc Dongpo i la picant cansalada viada saltejada amb xili que s’acompanya de pebrots i ceba. La vedella saltejada amb pebrot, molt tendra, és una altra proposta interessant. «Ens diuen que el menjar és bo i que és més barat que abans. Però no tenim un cuiner amb una estrella Michelin», resumeix.
Tots aquests plats formen part d’una carta de més de 80 plats («la volem ampliar», anuncien) de la qual surten els plats d’un menú de migdia canviant que inclou primer, segon i postres (pastís de formatge, tiramisú, pastís de taronja o de xocolata, flam) o cafè, sense begudes, i que costa 12,5 euros. ‘Dim sum’, sopa de miso, rotlles de primavera, 'gyoza', ànec Pequín, bambú i bolets saltejats... Les històriques rajoles de Casa Leopoldo són testimonis muts d’un canvi de rumb gastronòmic que no ha sigut el primer ni sembla que hagi de ser l’últim a la ciutat.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- Les dones generen el 20% dels beneficis del món del ciclisme
- Les rialles de Laporta i Joaquín