Sabors divins
¡Macarrons! 5 restaurants on disfrutaràs de valent
Et recomanem aquests cinc llocs on disfrutaràs d’uns dels plats de pasta per excel·lència

Pocs plats són tan populars com els macarrons. Els que feien les nostres mares i les nostres àvies segurament eren insuperables, però en aquests cinc restaurants és possible que els igualin o els millorin.
Tot seguit, una apetitosa llista amb cinc restaurants on broden els macarrons.
Urgell Londres

Cantoner, com assenyala el seu nom, l’Urgell Londres és propietat de Santi Olivella, veterà de la restauració barcelonina, que va defensar a principis de segle el Cata 1.81, lloc que ocupa avui el restaurant Haddock, i on van fer famosos els macarrons amb xocolata blanca i sobrassada. Aquí t’expliquem com han actualitzat aquest plat que prepara el xef Moussa el Yamlahi, nascut a Tànger i que mai ha tastat el porc. Benvinguts a Urgell Londres.
Deliri

David Morera mescla plats de la memòria, amb aportacions atractives, i clàssics sobre un sòl d’aire barceloní i sota una volta catalana. Allà serveix ‘Els macarres de l’àvia’. L’àvia era la Montserrat. Els macarres, els macarrons que li preparava, plat mirall, plat sentimental. Però té moltes altres propostes, i les explica Pau Arenós en la crònica de la seva visita a Deliri.
Gaig

Carles Gaig, il·lustre cognom fos culinàriament amb Barcelona des de fa gairebé 150 anys, ensenya com preparar aquesta pasta en capes, que pren el seu nom del llibre ‘La cuynera catalana’ (1835) però que ell ha modificat al seu gust. Plat intens, gras, saborosíssim, per repetir i repetir i tancar la bàscula en un armari. Al tallar el pastís, vessa el sofregit i la crema de parmesà, alfombra màgica per viatjar a la infància, on tot era més senzill. Un platàs, aquests macarrons a la cardenal, els secrets del qual revelem aquí explicats pel mateix Gaig.
Contraban

El restaurant de l’Hotel Wittmore serveix plats per compartir elaborats amb productes de proximitat que s’inspiren en els sentiments que sorgeixen durant el procés creatiu. Un és la nostàlgia, que es materialitza en evocacions a la infància com els macarrons del cardenal amb secret ibèric... Aquí t’expliquem quin gust té aquest i altres plats que cuina Alain Guiard a Contraban.
Al Kostat

Un cuiner de l’escalafó superior (Jordi Vilà, Alkimia, una estrella Michelin) també s’ocupa dels macarrons, de les croquetes (en una fulla d’enciam i amb parmesà ratllat) i de les patates fregides (amb farigola, rovell d’ou i oli), és a dir de la cuina tradicional assequible. Un luxe a preus populars és el que ofereix a Al Kostat.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
Barcelona Restaurant Restaurants Barcelona Restaurants de Pau Arenós Gastronomia Què menjar avui On menjar avui
- La primera ‘generació sense fills’ es prepara pel "fantasma de la vellesa": el 20% d'adults de 55 a 64 anys no han estat pares
- ‘Anuario de la música en VIVO’ 2024 Madrid destrona Barcelona
- Millorar la mobilitat La primera rampa mecànica per a vianants de Barcelona començarà a construir-se a l’octubre a Montbau
- Gestió dels residus Els incendis de bateries de patinets en plantes de reciclatge inquieten l’AMB
- CRIM DE SA POBLA (MALLORCA) Va matar a cops de martell el seu germà i està en llibertat: «Feia 25 anys que robava i assetjava la meva mare per pagar les seves addiccions»
- Reduir la jornada concita més suport que tributar per l‘SMI
- Enquesta Política d’Espanya del GESOP El 81% dels espanyols volen un pacte del PSOE i el PP en finançament autonòmic
- La meitat dels enquestats recolzen el model de Muface
- Carrera popular a peu o amb bicicleta Manresa camina pel seu canal del segle XIV
- Ganga Dolça Una porció de ‘cheesecake’ a 99 cèntims