Un dos en un al Born
Florería i Brasero Atlántico: moderns i argentins
El bar de Buenos Aires (18è millor del món) i el seu restaurant desembarquen a Barcelona amb els seus còctels i platillos desbordant de personalitat
Cocteleria a restaurants, ¿negoci, moda efímera o tendència amb futur?
Truita amb gintònic i altres maridatges sorprenents de tapes i còctels

Barcelona és un pol d’atracció gastronòmica planetari, però també un destí desitjat per als amants dels bons glops. I la llista de 50 Best World Bars de 2023 ho corrobora, amb el Paradiso com a número u, i amb el Sip, al tercer lloc, i el Two Schmucks, al setè.
Des d’ara se suma a l’oferta líquida (i sòlida) de la ciutat Florería Atlántico, el bar de Buenos Aires que és 18è en la classificació mundial; ocupa el soterrani del restaurant Brasero Atlántico, que també forma part del projecte barceloní (avinguda del Marquès l’Argentera, 19) que han posat en marxa tres cracs argentins.
Florería i Brasero Atlántico
Avinguda del Marquès de l’Argentera, 19. Barcelona
Telèfon: 93.427.29.06.
Preu mitjà (sense vi): 40 €
Són els ‘bartenders’ Tato Giovannoni (elegit el 2020 pels seus col·legues com el millor del món) i Diego Cabrera (Salmón Guru, 15è millor bar del món), i l’expert en ‘hospitality’ Alex Resnik. Gent amb sobrada experiència per proposar aquest dos en un, aquest a dalt i a baix, aquest puja i baixa: un «restaurant amb bar» a dalt (Brasero Atlántico) i una «cocteleria amb restaurant» a baix (Florería Atlántico).
A peu de carrer, entre llums càlids i ambient industrial, el que ells denominen «foc i muntanya»: destaquen les especialitats i els talls de carn argentins a la graella (la llengua de be escabetxat, el pedrer de cor) que es poden maridar amb vins de tot l’arc mediterrani.
A la ‘cova’, al so de la música d’un ‘dj’ que punxa vinils i en una atmosfera recollida, «mar i aigua» (les empanades de cabra de mar i gambeta, la ventresca de bonítol confitada amb pèsols del Maresme...) que es combinen amb còctels representatius de països del nostre entorn i clàssics del Florería Atlántico de Buenos Aires.
Tot això, amb una personalitat desbordant, una cosa cada vegada més difícil de veure en aquest costat de l’oceà.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Postureig 'low cost' La mariscada més barata d'Espanya se serveix a palades a Barcelona
- Escapades El poble més pintoresc de Catalunya per visitar al febrer és un paradís modernista amb una festa que omple de color l'hivern
- El resort de luxe SLS Barcelona obrirà amb descomptes l’1 d’abril
- Futbol La seu espanyola del «líder mundial en connectivitat» que serveix el Barça és un domicili particular del barri de Sant Andreu
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- Aldarull Un grup causa aldarulls en un tren obligant a intervenir la maquinista
- Negociacions El PSOE i Junts es reuneixen abans del debat de la qüestió de confiança
- Un 93% dels trens de la Cerdanya incompleix l'horari
- CARDIOLOGIA ¿Què són i com evitar els greixos trans, que augmenten el risc de mort un 34%?
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet