Al costat de l’Hotel W

Azul: el color (i el restaurant) que es posaran de moda

Vet aquí un d’aquells racons acollidors en un lloc tan inesperat com un centre comercial: la seva terrassa dalt de Les Arenes i la seva carta amb reminiscències gallegues mereixen la visita

Dotze bons restaurants a prop de la Fira de Montjuïc

Quaranta-quatre restaurants nous de Barcelona que no et pots perdre | MAPA

Azul: el color (i el restaurant) que es posaran de moda

Ferran Imedio

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Vuit plantes no semblen moltes per disfrutar de la millor vista de Barcelona, i encara menys si estan en un edifici a peu de platja, al costat de l’Hotel W, i no en una zona més elevada de la ciutat. Però Azul, al terrat de l’edifici Ocean (passeig de Joan de Borbó, 101), sorprèn per una panoràmica de 360 graus que converteix la visita a aquest enorme restaurant (i cocteleria) en un no parar de fer fotos amb el mòbil aquí i allà; és igual si és per entregar-se al postureig a Instagram o per ensenyar a la teva gent l’últim lloc on vas flipar de valent. Els seus 1.200 metres quadrats donen per a un àlbum sencer.

Azul

Passeig de Joan de Borbó, 101 (a la vuitena planta de l’edifici Ocean). Barcelona

Telèfon: 937.140.695

Preu mitjà (sense vi): 60-70 €

Afortunadament, la carta que proposa el xef Romain Fornell (Caelis –amb una estrella Michelin–, Casa Tejada, Café Turó, Le Grand Café Rouge...) està a l’altura de l’espectacular paisatge i, sense tenir pretensions gastronòmiques, fa disfrutar de valent el comensal amb els seus plats mediterranis, a més de permetre-li allargar el dia fins a la matinada prenent còctels i escoltant música en directe.

Ho sap bé Chris Martin, el cantant de Coldplay, que s’ho va passar en gran allà quan va recalar a la capital catalana amb motiu dels quatre concerts de la banda britànica a l’Estadi Olímpic de Montjuïc.

Carns i peixos a la brasa

Les croquetes, les ostres, les gambes de Palamós, els arrossos, les carns i els peixos a la brasa com la mitjana de vaca madurada, el secret ibèric de gla, el turbot, el rap...

Notícies relacionades

Plats, tots, reconeixibles que entren millor en un entorn tan espectacular com Azul, que temps enrere es va dir Blue Spot i comptava entre els seus socis propietaris amb Gerard Piqué.

Com llavors, continua tenint tots els números per convertir-se en un dels espais de moda de Barcelona.