Oberts per vacances

11 bons restaurants de Barcelona que obren a l’agost

Seleccionem una desena d’establiments que segueixen amb els fogons encesos mentre la ciutat descansa

MAPA | Divuit bons restaurants oberts aquest any a Barcelona que hauries de visitar

44 restaurants nous de Barcelona que no et pots perdre | MAPA

11 bons restaurants de Barcelona que obren a l’agost

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

La majoria dels negocis de la ciutat solen abaixar la persiana quan arriben les vacances. Però sempre n’hi ha excepcions, i el món de la gastronomia n’és un bon exemple. Aquí tens 10 restaurants de Barcelona que no tanquen a l’agost (tot i que algun dia faran festa, que se la mereixen).

Llamber

Ángel Palacios, amb una destacada carrera com a cuiner, s’ha incorporat al restaurant asturcatalà de Fran Heras al Born. Conserva clàssics de la carta com la fabada, les ‘patatinas’ amb crema sabaiona de cabrales El Teyedu i l’anxova amb confitura de tomàquet, pa d’espelta i formatge blau. Les novetats te les expliquem en aquesta crònica de Llamber.


Insolent

Quatre professionals joves, dos a la sala i dos a la cuina, s’han instal·lat a la plaça del Sol de Gràcia amb una fresca mirada sobre la tradició. I el resultat del seu treball és Insolent.


La Paella de Su

Susi Bernat i Santiago Mónaco han ampliat la circumferència paellera: segon local de La Paella de Su al carrer de Pau Claris, a poc més d’un quilòmetre de l’establiment de la Diagonal. Bona notícia per als que busquen una certa ortodòxia arrossera, amb elaboracions amb sentit i sense ofegar el foraster en tragèdies culinàries i digestions impossibles. Això és el que va tastar Pau Arenós en la seva visita a La Paella de Su.


Banquet

Sergi de Meià ho intenta de nou a Barcelona, amb un establiment pròxim a la Rambla que vol ser un bastió en defensa de la cuina catalana, amb plats poc habituals en el panorama gastronòmic de la ciutat com els cargols, el conill i l’arròs a la milanesa. Però hi ha més plats a la carta, i aquí te’ls expliquem després de visitar Banquet.


Warike

Jeff Espinoza i Roser Comellas han assentat el seu projecte al Poblenou, que primer va ser una furgoneta i després va ocupar un lloc clandestí. Així es menja en aquest Warike sense rodes i a la vista de tothom.


Bosco de Lobos

Aquest restaurant proposa una cuina italiana molt saborosa que es pot disfrutar a l’àmplia i lluminosa sala i a la plàcida terrassa. Aquests són els secrets de l’èxit immediat que ha tingut Bosco de Lobos.


Dos Manos

Aquest bar de Gràcia acosta la cuina de l’altre extrem del Mediterrani amb una carta assequible en la qual regnen les pites i altres plats molt treballats i plens de gustos. Així de bé hem menjat a Dos Manos.


Carnal

Aquesta ‘steak house’ ubicada a l’Eixample cuina a la brasa peces de tot el món madurades fins a 150 dies, la majoria de boví, tot i que també treballa verdures i peixos. La temptació de la carn és a Carnal.


Azul

Aquest local de la Barceloneta combina una carta mediterrània amb unes vistes de la ciutat que fondran la càmera de qualsevol mòbil de tant fotografiar-les. Això és el que pots veure i menjar en Azul.


Pirineus 1975

Notícies relacionades

Aquest restaurant, ubicat a escassos metres d’un epicentre tan turístic i comercial com el Portal de l’Àngel, proposa taules de formatges i embotits per a fer vermut a qualsevol hora i plats de tota la vida. Això és el que vam tastar a Pirineus 1975.


Roka

El referent europeu de la ‘robata’ aterra en una terrassa de l’Hotel Arts sota el peix de Frank Gehry per servir els seus plats elaborats a la graella nipona de carbó fins al 16 de setembre. Això és el que es menja a Roka.