Llepa’t els dits
Tres bons restaurants de tacos de Barcelona que no et pots perdre
En aquests establiments disfrutaràs de valent amb un del mos mexicà per excel·lència. La millor manera de celebrar el Dia Internacional del Taco

El 31 de març és el Dia Internacional del Taco, i nosaltres ho celebrem menjant en aquests tres restaurants de Barcelona que fan uns tacos sensacionals.
Xuba

Antonio Sáez, que va dirigir els fogons de Lasarte i l’Hotel Arts, obre un ‘fast good’ al carrer de Mallorca, 194 en el qual exhibeix el seu talent en peces riquíssimes a preus popularíssims. Xuba, que en llengües prehispàniques significa blat de moro, ingredient –en el seu cas de la varietat blava– amb el qual elaboren diàriament les truites fines, elàstiques, denses i irrompibles que fan més manejable els tacos. Pots tastar els clàssics, els de temporada i els d’autor. Si vols saber-ne més, aquí t’ho expliquem tot sobre Xuba.
La Milpa

Nicolás de la Vega i Frank Beltri, de l’Slow & Low, llancen un restaurant mexicà (que no taqueria), amb plats que neixen de records. Pau Arenós va escriure en la seva crònica d’aquest establiment: «La meva debilitat són els tacos, entrepà fet al moment i a caprici. En aquesta família, la birria de llengua, amb cremós d’alvocat, Perrins, tabasco, salsa vermella, ceba...». És a la baixada de Sant Miquel, 6. Aquí tens més informació sobre La Milpa.
Cresta Colorada

Aquesta rostisseria a l’estil del país nord-americà, on aquest tipus de local és molt popular, mereix una ranxera. Es pot demanar mig pollastre ‘pa’ taquejar, que és com es diu i com es menja a Mèxic: a la taula arriba amb truites de blat de moro casolanes, alvocat, bec de gall i salses casolanes variades perquè et facis el taco al teu gust. És al carrer de Còrsega, 244. Aquesta és la crònica de Cresta Colorada.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- ¿Un altre gol de Laporta?
- Ajuts socials Ja és oficial: Així pots sol·licitar el nou ajut de 700 euros compatible amb l'Ingrés Mínim Vital
- Postureig 'low cost' La mariscada més barata d'Espanya se serveix a palades a Barcelona
- El resort de luxe SLS Barcelona obrirà amb descomptes l’1 d’abril
- BCN detecta un frau amb les entrades gratis al parc Güell dels veïns
- Escapades El poble més pintoresc de Catalunya per visitar al febrer és un paradís modernista amb una festa que omple de color l'hivern
- Futbol La seu espanyola del «líder mundial en connectivitat» que serveix el Barça és un domicili particular del barri de Sant Andreu
- Ficció en català Les apostes de 3Cat de sèries i pel·lícules per al 2025: d’un ‘thriller’ de David Verdaguer a Mario Casas parlant en català
- Drets socials El Govern reobre l’expedient del veí de Gavà que feia 18 anys que esperava l’ajuda a la dependència
- Governança corporativa Yolanda Díaz inicia la seva reforma per col·locar els sindicats en els consells d’administració de les empreses