Preus continguts i sabors desencadenats
11 restaurants on es pot menjar formidablement al migdia per menys de 20 €
Amb un bitlletet blau podràs gaudir de valent en aquests establiments
La inflació ens deixa cada vegada menys possibilitats de regalar-nos un homenatge gastronòmic, però hi ha restaurants on podràs menjar d’allò més bé sense ser gaire ric. Amb un bitlletet de 20 euros en tindràs de sobres per disfrutar de tal manera que ho recordaràs la resta dels teus dies.
1. Xuba
Antonio Sáez i Raúl Salcido han deixat enrere restaurants i hotels multiestrellats per la cuina directa. «Això és una taqueria. No un restaurant mexicà amb tacos. Reivindiquem el taquer», expliquen. I el cert és que els tacos del Xuba són estel·lars.
2. Bodega Borràs
Diuen els germans Muñoz Borràs, Roger i Adrià: «Volem servir el menjar que ens agrada, menjar de tota la vida, menjar i vins». Aquest menjar l’elabora Álex Clavijo, nascut a l’Equador, amb llarga experiència gastro a Catalunya i exconcursant de ‘Top chef’. El seu reclam és la gilda cuinada i emplatada: sorell (curat sal/sucre), puntejat amb una emulsió d’olives i anxoves tallades i, a la base, un cremós de piparres/coriandre, cosa que li dona un punt de cebiche. És un dels plats que triomfen a Bodega Borràs.
3. Frankfurt Rita
Els fans dels frankfurts han d’apuntar a les seves agendes aquest refugi del Poblenou que serveix entrepans a preus populars amb ingredients de gran qualitat i combinacions de sabors divertides en peces de generosa mida. Es diu Frankfurt Rita.
4. Demo Gastrobar
Guisats, truites al moment, entrepans, clàssics amb personalitat: Marc Agelet vol trobar el seu lloc en la competitiva restauració barcelonina. Compte al plat del dia amb pa i beguda a 10 €. Així que aneu-hi, seieu i disfruteu. Així és el seu treball al Demo Gastrobar.
5. Bo de Bernat
Alguns dels millors plats de cuina catalana a Barcelona, i a un preu de riure, surten de les mans d’una família de filipins, amb Bernardo Dalisay al capdavant. Tripa de xai, croquetes de sípia i conill amb cargols són alguns dels plats que valen la pena del Bo de Bernat.
6. Algrano
Gabriele Milani ha treballat en restaurants d’arreu del món i ha decidit que el primer de la seva propietat estigui especialitzat en tallarines i raviolis. «El currículum de Gabriele és ampli i passa pel Lasarte, amb Martín Berasategui i Paolo Casagrande, a l’Hotel Monument; el primer Àbac, el parisenc Le Taillevent i el londinenc Galvin at Windows, i a mi, paios així, formats per llançar sondes a Mart, que tinguin els peus a la Terra i s’enfanguin amb un menú de migdia de 15,90 € em sembla profitós (per a nosaltres) i saludable (per a ell)». Així de bé parla Pau Arenós sobre l’Algrano.
7. Lanto
Ricardo García aconsegueix un prodigi al barri del Clot amb el seu petit restaurant: una degustació de 5 plats i pa i mantega fets a la casa. Allà el client només tria el segon, entre carn i peix: els tres entrants i les postres són cosa del cuiner. Això és el que es menja al Lanto.
8. Per Feina
Rafa Zafra, el xef del caviar que triomfa a l’Estimar i a l’Amar a El Palace, s’acosta a nous públics amb un establiment de guisats que dona esmorzars i dinars en dies feiners al 22@ Deixa sobre la taula –literalment: en un sobre– una carta, amb una trentena de plats, a preu de menú: 18 €. I, per a sibarites sense pressa, algunes viandes fora d’aquest rang. Aquí t’expliquem quins plats serveix el cuiner al Per Feina.
9. La Sosenga
Marc Pérez i Tania Doblas han obert un oasi al territori hiperturístic del centre de Barcelona, gairebé al Portal de l’Àngel: plats amb ànima, cor i gust. Pau Arenós va tastar el menú de migdia (18 €) i es va quedar «enganxat» a la ‘sablé’ amb porros i mel, ou curat i ratllat i ‘velouté’ de tàperes. «Vaig comprendre que qui defensava el fort era un xef amb fonament», va escriure sobre la seva visita a La Sosenga.
10. Bullanga
Notícies relacionadesRoger Sánchez, que va ser al Terra d’Escudella, ha obert una casa de menjars on només serveix esmorzars potents i menús de migdia: és temps de bullici i gresca. Es diu Bullanga.
11. Casa Masala
La propietat catalanoíndia fa que el plantejament sigui diferent del d’un restaurant indi convencional, no així la qualitat dels plats. La frase que suporta Casa Masala es comprèn de seguida: «El curri bar de tota la vida», diuen. Ens ho podríem prendre amb humor (també), però la idea és que el client entri amb la mateixa naturalitat amb què, en altres establiments, demana una canya i un sucós (si té sort) triangle de truita. Així es menja a Casa Masala.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- De l’avís a Vinícius a la filtració al City
- El temporal descarrega a València i Albacete i causa set desapareguts
- LA GALA DE LA PILOTA D'OR ¿Com es va blindar Aitana Bonmatí?
- Mapes Aquesta és la zona zero de València on ha colpejat la pitjor dana del segle
- Begoña Gómez, imputada per apropiació indeguda i intrusisme