Amb Barcelona als peus

Noxe: un restaurant japonès d’altura

La 26a planta de l’Hotel W ha estrenat un espai on es pot tastar la cuina tradicional nipona amb productes mediterranis, beure un còctel d’autor i ballar fins a la matinada

MAPA | 18 bons restaurants oberts aquest any a Barcelona que hauries de visitar

Disset bons restaurants japonesos de Barcelona per sentir-te com a Tòquio

Noxe: un restaurant japonès d’altura

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Apagat l’antic Eclipse, la cocteleria i ‘night club’ que traspuava cosmopolitisme a la 26a planta de l’Hotel W, ara brilla en el seu lloc Noxe. L’espai, amb unes vistes fabuloses de Barcelona, continua tenint el glamur d’abans i s’ha reconvertit en un restaurant japonès d’altura (i no només pels gairebé 100 metres que el separa del terra) que també té lloc per oferir còctels d’autor i alguna cosa per picar a mitja tarda si tens gana i no has reservat taula, i per fer unes copes i ballar fins a la matinada amb la ciutat als peus.

Noxe

Plaça de la Rosa dels Vents, 1. Barcelona

Telèfon: 93.295.28.00

Preu mitjà (sense vi): 60 €

noxebarcelona.com

Noxe sorprèn pel nivell de la seva proposta gastronòmica, només disponible en horari de sopars. La seva cuina tradicional nipona elaborada amb productes mediterranis és un treball, de vegades, d’orfebreria, amb plats molt treballats.

En ocasions amb subtilitat, com passa amb aquest sensacional nigiri de salmó que amaga a l’interior una mica de wasabi i sal de yuzu; de vegades vorejant el barroquisme, com passa amb alguns dels makis (l’uramaki farcit de llagostí, crema d’alvocat i salsa d’anguila amb tempura de farina de blat de moro d’arròs, el futomaki embolicat amb fulla de soja, tempura de calamar i llagostí dolç...).

El plat de l’àvia (nipona, és clar)

Notícies relacionades

No hi falten picades d’ullet a la fusió japocatalana, com les gyozes farcides de porc ibèric i calçot, de sabor més suau del que s’espera, ni plats de l’àvia (nipona, és clar), com el salmó nanbanzuke, una recepta de la iaia del xef, que aquí, en comptes del peix blau de la fórmula original, porta salmó passat per la brasa i després marinat en salsa de yuzu que s’acompanya al plat amb verdures agredolces. Té cert aire de cebiche a causa del cítric de la salsa.

Per beure, un catàleg no gaire extens de vins en què destaca la profusió de referències internacionals, i una llarga carta de còctels, amb més d’una vintena de beuratges, que en molts casos poden combinen bé amb la teca que surt de la cuina.