Gastronomia amb personalitat
6 bons restaurants peruans de Barcelona on gaudir més enllà del cebiche
Dona curs a la teva afició pels plats del país sud-americà en aquestes adreces
Es busca alternativa al cebiche al Perú
Oblidem el cebiche: donem una oportunitat al ‘tiradito’, per Pau Arenós
A1-178203013.JPG /
La gastronomia peruana és una de les més delicioses del món, una frase en la qual coincideix el 99% de la població gurmet. Relativament desconeguda fins fa una dècada, la seva arribada al nostre país ens ha descobert una infinitat de plats saborosos i de gustos potents. En aquests bons restaurants peruans de Barcelona podràs tastar-los.
El ‘mostrito’: pollastre, arròs ‘chaufa’ i patates fregides del restaurant Warike. /
Warike
Jeff Espinoza i Roser Comellas han assentat el seu projecte al Poblenou, que primer va ser una furgoneta i després va ocupar un lloc clandestí. Així es menja en aquest Warike sense rodes i a la vista de tothom.
El cebiche ‘nikkei’ de salmó d’Alejandra Ormeño, xef del restaurant Ají. /
Ají
Un dels millors, sinó el millor, restaurant de cuina ‘nikkei’ de la capital catalana, és a Casino Barcelona. Va encendre els fogons per primera vegada el xef Santiago Forero, i temps després el va rellevar Alejandra Ormeño, que va aconseguir el que semblava gairebé impossible: millorar el nivell de l’oferta d’aquest establiment. En aquest article et donem algunes pistes del que és Ají.
Ají de gallina del restaurant Leche de Tigre /
Leche de Tigre
El xef Nicky Ramos aposta pels plats populars i de carrer peruans en aquest restaurant que, després d’obrir a Gràcia, és ara al carrer de Casanova, 262. Cebiche, ‘tiradito’, ‘anticucho’, ají de gallina... Així ens va anar la visita a Leche de Tigre.
El cebiche de gambes de Yakumanka. /
Yakumanka
Gastón Acurio agermana l’ají i el Mediterrani en una cebicheria. ¿L’inici de la cuina ‘peruanya’? Només treballen amb peix salvatge i la veritat és que es nota la qualitat de les captures. Això és el que es menja a Yakumanka.
Ceviche 103
Notícies relacionadesÉs un restaurant recomanable per als que es vulguin iniciar en el menjar peruà en un ambient informal on crida l’atenció la decoració alegre i els cartells alliçonadors. Així és Ceviche 103.
El restaurant Nikkei 103. /
Nikkei 103
El seu nom, a més de remetre inequívocament a la gastronomia japoperuana, recorda també Ceviche 103. ¿Per què? Doncs perquè el nou local està dirigit pels amos de l’exitós establiment del carrer de Londres, 103. I si allà serveixen cebiches i algun plat ‘nikkei’, aquí es capgira la carta, de manera que hi trobaràs ‘uramakis’, ‘gunkan’, ‘gyozas’, ‘yakimeshi’ d’ànec... Fins i tot cinc plats que passen per la ‘robata’ (la brasa japonesa). I sí, clar, també cebiches. Benvinguts a Nikkei 103.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia
- Trapero aposta per un increment dels Mossos per rebaixar el crim