Rumb al sud
9 bons restaurants de Tarragona i província per disfrutar com un cèsar
Et proposem diversos establiments que serveixen plats deliciosos
4 bons restaurants que has de visitar a Lleida i província
7 bons restaurants de Girona que valen la pena visitar una o més vegades

Imperial, també en l’apartat gastronòmic. I no només a la capital, sinó també a la província. La llista de bons restaurants de Tarragona ciutat i província que pots llegir a continuació és per disfrutar com un cèsar.
1. AQ
Ana Ruiz i Quintín Quinsac treballen sobre 30 plats i 30 vins canviants. En les seves propostes demostren tenir l’enginy per transformar/actualitzar/repintar plats populars. Així és AQ.

La cassola de fideus amb xapadillo d’anguila i capipota de Barquet. /
2. Barquet
Els germans Solé, el David i el Fidel, practiquen la cuina de resistència i protegeixen el llegat familiar de plats mariners en aquest restaurant de Tarragona anomenat Barquet.

Arnau Bosch, Eva Perelló, Montserrat Costa i Joan Bosch, al seu restaurant. /
3. Can Bosch
Aquest restaurant cantoner, amb llum natural, a pocs carrers del port de Cambrils, és recomanable per als ‘pescadors’ d’alta cuina marinera. Aquesta és la crònica de Pau Arenós de la seva visita a Can Bosch.

El verat amb tomàquets i albergínia confitada de Bresca. /
4. Bresca
Xavi Ferraté i Alba Roig es llueixen amb peixos blaus i escabetxos al seu restaurant de Cambrils, on treballen amb productes de proximitat. Entre els plats que li han donat fama i prestigi, el rap amb remolatxa, per les seves notes de terra; el verat amb tomàquets i albergínia confitada, i el bonítol amb pebre vermell fumat. Així es menja a Bresca.

Grill de taronja i grill de llimona amb gambes. /
5. Citrus
Aitor López practica la cuina intel·ligent en un hotel bonic, el Tancat de Codorniu, amb dos puntals: Àlex Nolla i Susanna Krcivoj. Des de les Cases d’Alcanar (Tarragona), miren al Delta, potser el territori menys conegut i més extraordinari de Catalunya. Aquesta és la crònica que va escriure Pau Arenós després de la seva visita a Citrus.

Marc Miró i Violant Rojas, a la façana de La Llotja. /
6. La Llotja
En pocs llocs menjaràs tonyina vermella fresca com en aquest restaurant de l’Ametlla de Mar. Marc Miró coneix bé aquest peix, ja que el cuina des que, el 2001, va obrir l’establiment amb la seva dona, la Violant. I quan era nen ja el menjava perquè el capturava el seu avi, que era pescador. Aquí tens tots els detalls de La Llotja.

La paella del Pepe. /
7. La Tancada
Després d’haver treballat amb Fran López a Villa Retiro i amb Xavier Pellicer a Can Fabes i rodar per París, Menorca, Mèxic i Tailàndia, Xavi Montañés es fa càrrec de la gastronomia al càmping propietat de la seva família, a Poblenou del Delta. Ull amb la seva potent oferta arrossera, amb vuit possibilitats. En aquesta crònica sabràs quin va tastar Pau Arenós en la seva visita a La Tancada.
8. Villa Retiro
Notícies relacionadesFran López és el cuiner de referència del territori entre aigües, amb dues estrelles: una, a 50 quilòmetres, a Villa Retiro (Xerta), i l’altra, Xerta, a 175, a Barcelona. Al primer restaurant, que ocupa l’única casa d’indians del Delta, el xef desplega la seva interpretació d’aquest territori complex, fèrtil i ambigu que és de sorra, que és de terra, que és de mar, que és de riu. Així es treballa a Villa Retiro.

L’arròs cremós de galeres, carxofes i espardenyes del restaurant Les Moles (Ulldecona), amb una estrella Michelin. /
9. Les Moles
Tècnica, sensibilitat, agudesa, territori i un producte bestial pescat a les muntanyes dels Ports i caçat al delta de l’Ebre, o al revés. Així és la cuina de Jeroni Castelle a Les Moles.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- ¿Un altre gol de Laporta?
- Ajuts socials Ja és oficial: Així pots sol·licitar el nou ajut de 700 euros compatible amb l'Ingrés Mínim Vital
- Postureig 'low cost' La mariscada més barata d'Espanya se serveix a palades a Barcelona
- El resort de luxe SLS Barcelona obrirà amb descomptes l’1 d’abril
- BCN detecta un frau amb les entrades gratis al parc Güell dels veïns
- Escapades El poble més pintoresc de Catalunya per visitar al febrer és un paradís modernista amb una festa que omple de color l'hivern
- Futbol La seu espanyola del «líder mundial en connectivitat» que serveix el Barça és un domicili particular del barri de Sant Andreu
- Ficció en català Les apostes de 3Cat de sèries i pel·lícules per al 2025: d’un ‘thriller’ de David Verdaguer a Mario Casas parlant en català
- Drets socials El Govern reobre l’expedient del veí de Gavà que feia 18 anys que esperava l’ajuda a la dependència
- Governança corporativa Yolanda Díaz inicia la seva reforma per col·locar els sindicats en els consells d’administració de les empreses