Prohibit avorrir-se
Tragaldabas: un restaurant on et pots convertir en golafre
En aquest establiment de l’Eixample corres el risc de caure un «apetit insaciable», segons la definició del DIEC, amb les seves divertides i desitjables creacions

Tragaldabas et pot convertir en un golafre. No, no és un embarbussament. És una realitat. Perquè aquest restaurant bufó de l’esquerra de l’Eixample (Mallorca, 96) té la virtut de preparar molts plats que són pura temptació i que poden fer caure qualsevol gurmet en «un apetit insaciable»», tal com defineix el DIEC el terme ‘golafre’ (traducció al català de ‘tragaldabas’).
La mà talentosa i el caràcter pròxim de Pablo Romero, propietari i xef de l’establiment que es va forjar en cases tan il·lustres com ara Via Veneto, Evo, Neichel i Igueldo, i que va treballar cinc anys a Londres i un a Sydney, es nota a cada plat, en cada suggeriment (que canvia cada dijous). Juganers, divertits, saborosos... Cuina de (bon) producte a preus ajustats que respon a una màxima: prohibit avorrir.
Picades d’ullet que donen vida
I no, no avorreix amb les picades d’ullet que donen vida a plats omnipresents a totes les cartes. La seva ensaladilla russa porta pop i ‘kimchi’, i és densa i picant.
El seu caneló, d’ànec amb beixamel trufada, és tan bo que fins i tot Gaig li faria un lloc al podi dels millors de la ciutat.
Les potes de llamàntol a l’andalusa amb patates palla i ou ferrat és un original i cruixent homenatge a un plat tan balear, ara que el cos demana platja i xiringuito.
Selecció de formatges
I amb el déntol a la brasa amb patates a rodanxes i sofregit d’all i bitxo, Romero porta a col·lació el seu bagatge de cuiner clàssic i solvent, que el té, per jove i descarat que sigui a les seves altres receptes: un peix sucós i servit en el punt de cocció ideal.
Notícies relacionadesI, per rematar, una selecció de formatges, aquesta raresa que tan poc s’estila a la ciutat i que, tanmateix, tan agraïda resulta.
Tragaldabas, benvingut(s).
- ¿Un altre gol de Laporta?
- Ajuts socials Ja és oficial: Així pots sol·licitar el nou ajut de 700 euros compatible amb l'Ingrés Mínim Vital
- Postureig 'low cost' La mariscada més barata d'Espanya se serveix a palades a Barcelona
- El resort de luxe SLS Barcelona obrirà amb descomptes l’1 d’abril
- BCN detecta un frau amb les entrades gratis al parc Güell dels veïns
- Escapades El poble més pintoresc de Catalunya per visitar al febrer és un paradís modernista amb una festa que omple de color l'hivern
- Futbol La seu espanyola del «líder mundial en connectivitat» que serveix el Barça és un domicili particular del barri de Sant Andreu
- Ficció en català Les apostes de 3Cat de sèries i pel·lícules per al 2025: d’un ‘thriller’ de David Verdaguer a Mario Casas parlant en català
- Drets socials El Govern reobre l’expedient del veí de Gavà que feia 18 anys que esperava l’ajuda a la dependència
- Governança corporativa Yolanda Díaz inicia la seva reforma per col·locar els sindicats en els consells d’administració de les empreses