Elecció dels lectors
VOTA | Quin és el millor restaurant obert el 2024 a Barcelona?
Tria quin establiment obert aquest any a la capital catalana t'agrada més i guanya un lot de sis vins
Algunos platos de los mejores restaurantes abiertos, en Barcelona el 2024 /
Ja som al desembre, així que toca apel·lar a la tradició. Per això Cata Mayor, el canal gastronòmic d'EL PERIÓDICO, proposa per vuitè any una llista amb 10 establiments que mereixen competir pel títol de millor restaurant obert el 2024 a Barcelona.
En anys anteriors, els lectors d'aquest diari també van escollir els millors novells de cada any. Van triomfar La Mundana (2016), Casa Leopoldo (2017), The Alchemix (2018), La Tartarería (2019), Ultramarinos Marín (2021), Teatro (2022) i Mantis (2023). El 2020 no hi va haver votació per culpa de la maleïda pandèmia que va paralitzar el país.
La selecció dels 10 establiments finalistes candidats al títol de El Millor Restaurant de Barcelona 2024 ha anat a càrrec, com sempre, del nostre cronista gastronòmic, Pau Arenós, que deixa en mans dels lectors l'elecció final del 'number one'. Aquesta és la peculiaritat de la votació: que tu, lector, lectora, pots escollir quin és el que més t'ha agradat aquest any.
Entre els votants sortejarem dos lots de vins de Casa Gourmet valorats en 90 € que inclouen dues ampolles de Julia de Moya 2021 (del celler valencià De Moya), dues més de Juan Gil Etiqueta Plata 2021 (Bodegas Juan Gil, de la DOP Jumilla) i dues més de Sopla Levante 2022 (amb la signatura de Pepe Rodríguez de Vera, a Alacant). Tots ells són negres elaborats amb monastrell.
Per ordre alfabètic, aquests són els candidats. Es pot votar fins al 31 de desembre. Un cop hagis votat, omple el formulari adjunt i participaràs en el sorteig dels lots de vins.
La trucha con 'beurre blanc' de Âme. /
Âme
Els dos socis d'aquest restaurant, Pachi Rodríguez i Joey Attieh, estimen els ànecs, tot i que Âme significa ànima. Perquè aquest és un restaurant francès creuat amb altres mons: Pachi és veneçolà de mare nord-americana, i amb sang irlandesa i pare amb inclinació pel basc, i Joey és libanès i es van conèixer en un màster a l'escola de Sant Pol de Mar i van continuar aprenent a Moments i un va seguir per Suïssa i l'altre pels EUA. Un restaurant és la suma d'experiències dels seus cuiners, encara que no només. Les nacionalitats són tràmits. Ells parlen entre si en anglès perquè era la llengua d'aquell màster. I això és el que cuinen a Âme.
La ensaladilla rusa con huevo frito de Can Ugal. /
Can Ugal
El nom del restaurant té gràcia: llegiu-lo al revés i sortirà com es deia el negoci que els va precedir. Lagunak! Era un clàssic de Les Corts, un rostidor basc caigut sota el corró de la pandèmia. Conserva la curiosa estructura interior i les bigues que recordaven un casalot i la mitjana de vaca a la graella, però la resta de les empremtes del vell negoci han estat pintades. Ara, és una casa de menjars seriosa amb estovalles i tovallons que ja ha visitat l'entrenador del Barça Hansi Flick. T'ho explica tot Pau Arenós a la crònica que va escriure sobre Can Ugal.
Plato de caballa del restaurante Gingko. /
Gingko
Chunlin Yu (1997) va arribar a Catalunya amb 14 anys i el seu desig és absorbir la cuina catalana per barrejar-la amb la de la Xina. Punts en comú, a més dels bolets: la casqueria, el porc, l'ànec, les pastes o l'arròs, per citar unes quantes possibilitats. Així és com vol donar personalitat al seu restaurant, anomenat Gingko.
Los raviolis de comté de Glug. /
Glug
El seu nom ho suggereix: és un espai on els vins són protagonistes, carta àmplia i complexa amb 200 referències i l'atractiu de les aixetes connectades a una sèrie de 'bag in box'. Aquí t'expliquem què es menja i què es beu a Glug.
Los calamares rellenos de Incorrecte. /
Incorrecte
Marcel Pons, amb la pastissera Gabriela Figueroa com a mà dreta, ha obert el seu restaurant a Sant Gervasi, un menjador en vermell on reinterpreten la cuina catalana. Es diu Incorrecte.
La lengua con pimientos al pilpil de Jiribilla. /
Jiribilla
Gerard Bellver ha tornat a la seva ciutat natal, Barcelona, després d'una vida a la capital mexicana, on va ser soci d'un dels grans restaurants. Ara recupera el temps absent als fogons d'aquest restaurant (un gran restaurant mexicà) prop del mercat de Sant Antoni. Així de bé es menja a Jiribilla.
El salpicón de bogavante del restaurante Kresala. /
Kresala
L'aliança entre Sagardi i Gregorio Tolosa permet un salt de gegant en el rostit de grans bèsties salvatges, amb uns focs de 5,20 metres en aquest nou restaurant del nou Balcó Gastronòmic anomenat Kresala.
La pita rellena de quesos de Margarit. /
Margarit
El cuiner Stefanos Balis barreja la cuina grega amb altres Mediterranis en companyia del valencià Jordi Fenoll i el resultat és altament estimulant. T'ho expliquem en aquesta crònica sobre Margarit.
El cebiche caliente de Maymanta. /
Maymanta
Notícies relacionadesDesprés de fer-se un nom a Madrid, Omar Malpartida aterra a Barcelona, en un restaurant amb vistes sobre la ciutat al capdamunt del Grand Hotel Hyatt. T'expliquem que es menja molt bé al pis 19è de l'establiment, perquè la seva cuina peruana és d'altura. Així és Maymanta.
La corvina con escabeche de mandarina de Oníric. /
Oníric
Jonatan Izquierdo i Laura Humanes surten a jugar amb un restaurant sense banderes a Gràcia en què les cuines del món es creuen i confraternitzen. Així li va anar a Pau Arenós, el nostre cronista gastronòmic, la visita a Oníric.
--puntcat Barcelona Restaurant Restaurants Barcelona Restaurants de Pau Arenós Gastronomia On menjar avui
- L’accident va tenir lloc entre les coves del Salnitre i Montserrat
- Un gran emprenedor Adeu, Isak, amic de l’ànima
- L’enigma del ‘quart fill’ d’Andic
- Maria Buhigas: "Eliminar totalment la mobilitat amb cotxe és matar una ciutat"
- Andoni Canela: "El més normal és que Catalunya tingui alguna manadade llops"
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Tailàndia Gir de 180 graus en el cas Daniel Sancho: el fill de Rodolfo podria no tornar a Espanya
- Elecció dels lectors VOTA | Quin és el millor restaurant obert el 2024 a Barcelona?
- Els llums de Vigo i Lapònia, entre els reis de les festes
- Peça vital de Nadal