Elecció dels lectors

VOTA | Quin és el millor restaurant obert el 2024 a Barcelona?

Tria quin establiment obert aquest any a la capital catalana t'agrada més i guanya un lot de sis vins

Algunos platos de los mejores restaurantes abiertos, en Barcelona el 2024

Algunos platos de los mejores restaurantes abiertos, en Barcelona el 2024 / EPC

4
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Ja som al desembre, així que toca apel·lar a la tradició. Per això Cata Mayor, el canal gastronòmic d'EL PERIÓDICO, proposa per vuitè any una llista amb 10 establiments que mereixen competir pel títol de millor restaurant obert el 2024 a Barcelona.

En anys anteriors, els lectors d'aquest diari també van escollir els millors novells de cada any. Van triomfar La Mundana (2016), Casa Leopoldo (2017), The Alchemix (2018), La Tartarería (2019), Ultramarinos Marín (2021), Teatro (2022) i Mantis (2023). El 2020 no hi va haver votació per culpa de la maleïda pandèmia que va paralitzar el país.

La selecció dels 10 establiments finalistes candidats al títol de El Millor Restaurant de Barcelona 2024 ha anat a càrrec, com sempre, del nostre cronista gastronòmic, Pau Arenós, que deixa en mans dels lectors l'elecció final del 'number one'. Aquesta és la peculiaritat de la votació: que tu, lector, lectora, pots escollir quin és el que més t'ha agradat aquest any.

Entre els votants sortejarem dos lots de vins de Casa Gourmet valorats en 90 € que inclouen dues ampolles de Julia de Moya 2021 (del celler valencià De Moya), dues més de Juan Gil Etiqueta Plata 2021 (Bodegas Juan Gil, de la DOP Jumilla) i dues més de Sopla Levante 2022 (amb la signatura de Pepe Rodríguez de Vera, a Alacant). Tots ells són negres elaborats amb monastrell.

Per ordre alfabètic, aquests són els candidats. Es pot votar fins al 31 de desembre. Un cop hagis votat, omple el formulari adjunt i participaràs en el sorteig dels lots de vins.

La trucha con 'beurre blanc' de Âme. /

Elisenda Pons

Âme

Els dos socis d'aquest restaurant, Pachi Rodríguez i Joey Attieh, estimen els ànecs, tot i que Âme significa ànima. Perquè aquest és un restaurant francès creuat amb altres mons: Pachi és veneçolà de mare nord-americana, i amb sang irlandesa i pare amb inclinació pel basc, i Joey és libanès i es van conèixer en un màster a l'escola de Sant Pol de Mar i van continuar aprenent a Moments i un va seguir per Suïssa i l'altre pels EUA. Un restaurant és la suma d'experiències dels seus cuiners, encara que no només. Les nacionalitats són tràmits. Ells parlen entre si en anglès perquè era la llengua d'aquell màster. I això és el que cuinen a Âme.

La ensaladilla rusa con huevo frito de Can Ugal. /

Zowy Voeten

Can Ugal

El nom del restaurant té gràcia: llegiu-lo al revés i sortirà com es deia el negoci que els va precedir. Lagunak! Era un clàssic de Les Corts, un rostidor basc caigut sota el corró de la pandèmia. Conserva la curiosa estructura interior i les bigues que recordaven un casalot i la mitjana de vaca a la graella, però la resta de les empremtes del vell negoci han estat pintades. Ara, és una casa de menjars seriosa amb estovalles i tovallons que ja ha visitat l'entrenador del Barça Hansi Flick. T'ho explica tot Pau Arenós a la crònica que va escriure sobre Can Ugal.

Plato de caballa del restaurante Gingko. /

Elisenda Pons

Gingko

Chunlin Yu (1997) va arribar a Catalunya amb 14 anys i el seu desig és absorbir la cuina catalana per barrejar-la amb la de la Xina. Punts en comú, a més dels bolets: la casqueria, el porc, l'ànec, les pastes o l'arròs, per citar unes quantes possibilitats. Així és com vol donar personalitat al seu restaurant, anomenat Gingko.

Los raviolis de comté de Glug. /

Manu Mitru

Glug

El seu nom ho suggereix: és un espai on els vins són protagonistes, carta àmplia i complexa amb 200 referències i l'atractiu de les aixetes connectades a una sèrie de 'bag in box'. Aquí t'expliquem què es menja i què es beu a Glug.

Los calamares rellenos de Incorrecte. /

Jordi Cotrina

Incorrecte

Marcel Pons, amb la pastissera Gabriela Figueroa com a mà dreta, ha obert el seu restaurant a Sant Gervasi, un menjador en vermell on reinterpreten la cuina catalana. Es diu Incorrecte.

La lengua con pimientos al pilpil de Jiribilla. /

Jordi Otix

Jiribilla

Gerard Bellver ha tornat a la seva ciutat natal, Barcelona, després d'una vida a la capital mexicana, on va ser soci d'un dels grans restaurants. Ara recupera el temps absent als fogons d'aquest restaurant (un gran restaurant mexicà) prop del mercat de Sant Antoni. Així de bé es menja a Jiribilla.

El salpicón de bogavante del restaurante Kresala. /

Irene Vilà Capafons

Kresala

L'aliança entre Sagardi i Gregorio Tolosa permet un salt de gegant en el rostit de grans bèsties salvatges, amb uns focs de 5,20 metres en aquest nou restaurant del nou Balcó Gastronòmic anomenat Kresala.

La pita rellena de quesos de Margarit. /

Manu Mitru

Margarit

El cuiner Stefanos Balis barreja la cuina grega amb altres Mediterranis en companyia del valencià Jordi Fenoll i el resultat és altament estimulant. T'ho expliquem en aquesta crònica sobre Margarit.

El cebiche caliente de Maymanta. /

Jordi Otix

Maymanta

Notícies relacionades

Després de fer-se un nom a Madrid, Omar Malpartida aterra a Barcelona, en un restaurant amb vistes sobre la ciutat al capdamunt del Grand Hotel Hyatt. T'expliquem que es menja molt bé al pis 19è de l'establiment, perquè la seva cuina peruana és d'altura. Així és Maymanta.

La corvina con escabeche de mandarina de Oníric. /

Jordi Cotrina

Oníric

Jonatan Izquierdo i Laura Humanes surten a jugar amb un restaurant sense banderes a Gràcia en què les cuines del món es creuen i confraternitzen. Així li va anar a Pau Arenós, el nostre cronista gastronòmic, la visita a Oníric.