25 anys de la publicació enològica

Brindis amb Mortadel·lo a la 13, Rue del Percebe

Francisco Ibáñez il·lustra la portada del catàleg nadalenc de Vila Viniteca

ibanez

ibanez

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Acostumats com té Vila Viniteca els amants del vi als catàlegs nadalencs amb portades artístiques, el distribuïdor i la botiga de 'delikatessen' del Born han volgut ara que somriguin amb el dibuix de Francisco Ibáñez, encara en actiu als seus 80 anys.

L'empresa que dirigeix Quim Vila, que ja havia fitxat abans dos grans del còmic, Moebius (2012-13) i Milo Manara (2010-11), celebra així el 25è aniversari d'aquesta publicació, amb un tiratge de 20.000 exemplars.

ANTONIO LÓPEZ, FREDERIC AMAT, SANTI MOIX...

Abans de comptar amb el geni alegre d'Ibáñez, Vila Viniteca havia reproduït peces més artístiques creades en exclusiva per Antonio López (2015-16), José Manuel Broto (2011-12), Frederic Amat (2005-06), Luis Gordillo (2009-10), Santi Moix (2004-05) i Robert Llimós (1999-00), entre altres.

Ara, la tapa és un autèntic còmic: ni més ni menys que una versió de '13, Rue del Percebe', que és on ens transporta el pare de Mortadel·lo i Filemó.

OBRA DE COL·LECCIONISTA

La gràcia de la il·lustració és que col·loca la botiga de 'delikatessen' a la cruïlla del carrer d'Agullers amb la Rue del Percebe, 13, amb detalls divertits relacionats amb el vi i amb personatges com Mortadel·lo i Filemó, Pepe Gotera y Otilio, i Rompetechos. Mortadelo beu en porró, Filemó el mira enfadat amb la copa a la mà, Rompetechos està a punt d'ensopegar amb una filera de caríssima ampolles de vi francès...

Notícies relacionades

Si les portades de Vila Viniteca són de col·leccionista, aquesta ho és encara més perquè mai abans aquests personatges, segons Vila, havien estat en la caòtica i abarrotada comunitat de veïns de còmic. Té mèrit, perquè es calcula que el historietista ha dibuixat més de 14.000 pàgines.

La vinculació d'Ibáñez amb Vila Viniteca ve d'antic. La seva tieta era una clienta habitual de la botiga de queviures del Born als anys 60.