CAMPIONS DE COPES

12 vins amb gust de triomf

Els tres restaurants de Barcelona distingits amb el premi Cartaví recomanen quatre vins del seu celler

fcasals38558270 vino170522194734

fcasals38558270 vino170522194734

2
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO

Els premis Cartaví distingeixen cada any restaurants de la ciutat de Barcelona i de les províncies de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona per la seva carta de vins. Per com la mimen, com la conserven, com la presenten (¡n'hi ha en format de tauleta digital!), com informen el client en el text i, sobretot, com potencien les referències de denominacions d'origen catalanes. Desenes de restaurants, molts de gran renom, participen en aquest concurs, que cada vegada té més prestigi.

En aquesta edició, Windsor, La llavor dels Orígens i Ajoblanco van ser els tres vencedors de la capital catalana en les respectives categories (preu mitjà de més de 40 euros, d'entre 20 i 40 euros i de menys de 20 euros). Són, doncs, tres establiments on deixar-se aconsellar tranquil·lament a l'hora de triar algun vi dels seus cellers. Nosaltres els hem demanat que ens recomanin un negre, un blanc, un rosat i un espumós. I aquests són els seus suggeriments. 



WINDSOR

Aquest restaurant de l’Eixample consagrat a la cuina catalana contemporània compta amb una carta de vins digital amb la qual el client pot escollir fàcilment entre les seves més de 450 referències. Hi ha ampolles emblemàtiques i joies desconegudes.


LA RUMBERA 2015

Oriol Artigas.

Alella (sense DO).

"Un blanc de Vilassar de Dalt. Sentim el mar i la muntanya".


RADIX ROSÉ 2016

Parés Baltà.

DO Penedès.

"Atípic rosat fet amb syrah. Tan fresc i llaminer com ferm.".


TEIXAR 2012

Vinyes Domènech.

DO Montsant.

"Garnatxa entre les garnatxes. Fi i elegant".


SABATÉ COCA BRUT NATURE 2012

Castellroig.

DO Cava.

"Un xarel·lo de 'terroir' i llarga criança".



LA LLAVOR DELS ORÍGENS

Un mateix nom com a paraigua de dos restaurants, un a Gràcia i un altre al Born, que serveixen cuina catalana tradicional elaborada amb productes de km 0. I amb una carta de vins només catalans i de petits productors que busquen ells mateixos. Molts, ecològics.


BOUQUET D’ALELLA 2016

Bouquet d’Alella.

DO Alella.

"Vi ecològic elaborat amb pansa blanca autòctona d’Alella. Fresc i suau. Mediterrani."


ROSAT PRIMEUR 2015

Gramona.

DO Penedès.

"Ecològic fet amb syrah 100%, de color molt viu i sabor intens."


NIT DE TARDOR 2015

Roqueta Origen.

DO Catalunya.

"Garnatxa ecològica. No falla; és la segona varietat plantada a Espanya. Elegant i jove."


AURÈLIA BRUT NATURE GRAN RESERVA 2012

Castell d’Age.

DO Cava.

"Ecològic, sedós, flors blanques i cítrics. Bona relació qualitat-preu.".



AJOBLANCO

El restaurant del carrer de Tuset, que treballa tapes i plats de carn i peix amb producte de temporada, compta amb una extensa carta de vins espanyols i catalans, molts ecològics o naturals. A més, cada mes ofereix vins a copes de cellers que van descobrint.

AUTÒCTON BLANC 2015

Autòcton Celler.

Penedès (sense DO).

"Un blanc del Penedès de vinyes velles i autòctones. Complex i mediterrani".


NICTE PÉTALOS DE ROSA 2016

Avelino Vegas.

DO Castella i Lleó.

"Pàl·lid i aromàtic. Una ampolla molt original. Perfecte per a l'estiu."


FURVUS 2009

Vinyes Domènech.

DO Montsant.

"Elegant cupatge de garnatxa negra i merlot d’un celler amb una gamma de vins excel·lent."


TORELLÓ BRUT NATURE GRAN RESERVA 2010

Torelló.

Notícies relacionades

DO Cava.

"Per a amants de caves secs sense sucre afegit. Molt gastronòmic."