Glops amb coneixement
De copes a la Pedrera
El monument modernista acull aquest cap de setmana l’últim tast de vins d’una sèrie dedicada a les denominacions d’origen catalanes. D’allò més didàctiques i amenes

Hi ha tastos i tastos. Els que fan els professionals i els que es fan per a la gent corrent, la que sent curiositat pel món del vi, però hi entén una mica, només el just o gairebé gens. I en aquesta última categoria, hauria de destacar, i amb majúscules, les que s’han anat organitzant a la Pedrera i que finalitzen aquest cap de setmana.
Primer, per l’escenari, ni més ni menys que la Casa Milà, la joia modernista que sempre ve de gust visitar. Segon, per la quantitat i qualitat de les copes que es tasten, ja que al cicle hi participen totes les denominacions d’origen de Catalunya amb les seves millors i més representatives ampolles. I tercer, per com d’amenes i didàctiques són les explicacions dels que fan els tastos.
DO Tarragona, aquest cap de setmana
Les d’aquest dissabte i aquest diumenge, totes dues al migdia (25 €), tanquen la sèrie. La protagonista serà la DO Tarragona. I com ha passat en les cites anteriors, el públic coneixerà de primera mà les característiques dels seus vins i les recomanacions per maridar-los.
Notícies relacionadesEl del cap de setmana passat, per exemple, la sommelier Sílvia Culell va donar una lliçó bombollejant a propòsit de sis espumosos de la DO Cava que va maridar amb pernil de la DO Jabugo. Va explicar que és una de les denominacions que passa més controls i inspeccions per assegurar-ne la qualitat; que el cava és un comodí a la taula per la seva versatilitat gràcies a l’acidesa i al carbònic; que un de normalet té un mínim de nou mesos de guarda i s’adiu amb aperitius; que un de guarda superior, de més 18 mesos (n’hi ha de més de 100), acompanya plats més potents, i que un cava amb una mica de sucre, com el Brut o l’Extra Brut, és ideal per a postres dolces.
Coses que s’aprenen prenent unes copes, així com qui no vol la cosa.
- Sergio Peris-Mencheta, actor i director: "Des de la malaltia, la meva imaginació s’ha alliberat"
- Habitatge El milionari José Elías opina sobre comprar o llogar el 2025: "Si guanyes 2.000 euros al mes..."
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- Atac a Berlín Ferit greu un turista espanyol apunyalat prop del monument de l’Holocaust
- Reunió amb la gerència Compte enrere per al desallotjament de la residència Tàber: les famílies denuncien falta d’informació i ajuda amb els trasllats
- Càrrecs públics ¿Què ha passat amb els consellers d’ERC sis mesos després del final del Govern d’Aragonès?
- Atac al Memorial de l’Holocaust L’home que va apunyalar un turista espanyol a Berlín és un refugiat sirià de 19 anys
- MONEDES DIGITALS El robatori de criptomonedes més gran de la història: uns ‘hackers’ s’emporten 1.500 milions de dòlars del gegant Bybit
- Relacions Govern-ERC Illa i Junqueras es reuneixen per primera vegada i donen aire a la legislatura a Catalunya