Ajornada la gala del Català de l'Any

Els tres finalistes són el dibuixant Francisco Ibáñez, el metge Oriol Mitjà i el pare Manel

icoy38257291 catala de l any170501181147

icoy38257291 catala de l any170501181147

1
Es llegeix en minuts

La direcció d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA ha decidit ajornar l'entrega del premi del Català de 'Any, previst per dimarts que ve, 16 de maig, per la convocatòria de vaga de cinc dies anunciada pel comitè d'empresa, del 15 al 19 d'aquest mes.

El Català de l'Any és un dels esdeveniments organitzats per EL PERIÓDICO més rellevants que se celebra des de fa anys a Catalunya, i que per la seva pròpia naturalesa de distingir els ciutadans més il·lustres ha arrelat profundament en la societat catalana.

Els finalistes del guardó, els convidats, els patrocinadors i els catalans, es mereixen que aquest acte es desenvolupi dins de la brillantor i solemnitat que l'ha caracteritzat sempre. Per aquest motiu, l'entrega del premi se celebrarà quan les circumstàncies permetin un desenvolupament d'acord amb la notorietat que exigeix aquest esdeveniment.

ELS FINALISTES

Els tres finalistes al premi són el dibuixant Francisco Ibàñez, el metge Oriol Mitjà i Manel Pousa, més conegut com a pare Manel.

Francisco Ibáñez, creador de 'Mortadel·lo i Filemó' té 81 anys i va néixer a Barcelona quatre mesos abans que comencés la guerra civil, el març del 1936. L'any passat, al celebrar el seu 80è aniversari, va rebre un homenatge del Saló del Còmic. Ediciones B també ho va celebrar, amb una edició integral de la seva obra '13 Rue del Percebe'. Amb 16 anys, compaginava la feina com a grum --després va ser comptable-- del Banco Español de Crédito amb les seves primeres col·laboracions amb diferents revistes.

Oriol Mitjà, és un metge nascut a Arenys de Munt (Maresme) el 1980 especialitzat en malalties tropicals. El 2016, després de gairebé 10 anys d'investigacions, va presentar un tractament efectiu i molt barat per erradicar la malaltia del pian, que afecta especialment els nens, a Papua Nova Guinea. Hi va arribar amb un màster sobre malalties tropicals que va estudiar a Londres.

Notícies relacionades

A l'afrontar els efectes del pian, va descobrir que amb una única pastilla de l'antibiòtic azitromicina es cura la infecció.

Creador i impulsor de la Fundació Pare Manel, Manel Pousa, capellà de 71 anys, nascut a Granada i barceloní des de petit, recorre cada dia els barris de Roquetes i Verdum, a Nou Barris, per vetllar pels nens i joves més necessitats. Té la Creu de Sant Jordi i la Medalla d’Honor de la Ciutat.