la ronda espanyola

Equips i dorsals de tots els corredors de la Vuelta a Espanya 2020

La prova comença aquest dimarts a Irun amb un cartell excepcional

segea55424442 15 10 2020 participaci n del movistar team  con enric mas  a201018103028

segea55424442 15 10 2020 participaci n del movistar team con enric mas a201018103028 / MOVISTAR TEAM

9
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

La ronda espanyola comença a Irun i tancarà el capítol de grans voltes aquest any tan estrany i tan alterat per culpa de la pandèmia. Durant els sis primers dies de competició, no hi ha hagut més opcions, Vuelta i Giro coincidiran. La prova espanyola arriba carregada d’estrelles i de muntanya, amb un recorregut pel nord de la península i un pas a França per pujar el Tourmalet.

1. Jumbo-Visma

L’equip neerlandès ve a la Vuelta amb les seves grans figures i amb l’objectiu de repetir la victòria que va aconseguir l’any passat. Primoz Roglic lluirà el dorsal número u, com a últim vencedor, però Tom Dumoulin es presenta com una magnífica alternativa per aconseguir també el triomf. És el 50% de l’equip que va lluitar i va bloquejar el Tour durant pràcticament tota la competició amb extraordinaris gregaris que podrien ser caps de fila a qualsevol altre equip.

2. AG2R

El conjunt francès arriba sense el seu cap de files, Romain Bardet, i ho fa amb un equip amb l’aspiració màxima d’anotar-se algun triomf d’etapa. Entre els vuit corredors convocats destaca Alexandre Geniez.

3. Astana

Sempre s’ha d’estar pendent dels ciclistes del conjunt kazakh, que s’ha inscrit amb tot el seu ‘exèrcit’ espanyol per combatre tant per la general amb Ion Izagirre, ja refet de la caiguda que el va apartar del Tour, com per la conquesta d’etapes amb magnífics caçadors com Álex Aranburu, que es va perdre el Giro per un positiu asimptomàtic de Covid, Omar Fraile, Gorka Izagirre, Luis León Sánchez i el corredor kazakh Alexey Lutsenko, guanyador d’una etapa de la Vuelta i també del Tour en aquesta última edició.

4. Bahrain

L’equip àrab, de forma incomprensible, no ha alineat Mikel Landa, la seva màxima figura, després de la quarta posició aconseguida al Tour. Sense cap tipus de dubte, el corredor alabès és la gran absència entre els ciclistes, que no són al Giro i sí que podien competir a la Vuelta. El cap de files serà Wouter Poels, un corredor molt complet i veterà, que no va poder lluir en el Tour per culpa de la caiguda que va tenir durant la primera etapa.

5. Bora

Els alemanys sempre acostumen a emportar-se alguna victòria en les grans voltes tot i que en aquest cas no tinguin cap altra aspiració que un triomf d’etapa. Sense Peter Sagan que està disputant el Giro, destaquen aspirants a aixecar els braços a les metes de la Vuelta com l’alemany Pascal Ackermann, l’austríac Felix Grobschartner i el també alemany i ciclista superveterà Andreas Schillinger.

6. Burgos-BH

Parlar del Burgos-BH, un dels blocs que acudeixen a la Vuelta per invitació, és fer-ho del ‘Gorrión de Cazoña’, que no és cap altre que Ángel Madrazo, amb la seva inoblidable victòria de l’any passat al cim de Javalambre i la lluita, que al final no va aconseguir guanyar, per ser el millor escalador de la carrera. Madrazo és la referència del conjunt castellà amb la intenció de tornar a pujar, almenys un dia, al podi de la prova.

7. Caja Rural

Un altre dels convidats de la ronda és el conjunt navarrès que lluita per una victòria d’etapa des de fa diverses Vueltas i que en aquesta edició sembla millor preparat amb ciclistes com Jonathan Lastra, Jon Aberasturi o el corredor equatorià Jefferson Cepeda, que ha entrenat aquest estiu per Andorra amb ciclistes com el seu compatriota Richard Carapaz.

8. CCC

El conjunt polonès, la veritat, no està tenint un bon any en la temporada en què s’acomiada del ciclisme professional. A la Vuelta acudeix amb un magnífic ‘caçador’, com és l’italià Alessandro de Marchi, que als 34 anys aspira a aconseguir una quarta victòria d’etapa en la carrera.

9. Cofidis

Complet és l’equip que aquest any presenta el conjunt francès a la Vuelta i en el qual destaca, amb vista a la classificació general, Guillaume Martin. Al seu costat hi haurà el bloc espanyol amb Jesús Herrada al capdavant, acompanyat pel seu germà José, Fernando Barceló i Luis Ángel Maté. El corredor andalús afronta l’última Vuelta, no la seva retirada, amb el que ha sigut el principal equip de la seva carrera professional.

10. Deceuninck

Ningú posa en dubte que l’equip belga aconseguirà almenys una victòria a la Vuelta. És pràcticament impossible que se’n vagin d’una carrera sense destacar. I per a això compten amb qui es presumeix serà el rei en els pocs esprints que es preveuen a la Vuelta i que no és cap altre que l’irlandès Sam Bennett, guanyador de dues etapes i del jersei verd en el recent Tour.

11. Education First

Els nord-americans confien en el corredor colombià Daniel Martínez, guanyador del Dauphiné i d’una etapa del Tour per poder destacar en la prova, tant en la general, si es dona el cas, com per victòries en jornades muntanyoses, que n’hi ha unes quantes. Una altra alternativa important passa per les cames del canadenc Michael Woods.

 

12. Groupama

Thibaut Pinot, sense més ni més, és l’opció de l’equip francès. Arriba a la Vuelta després de la seva tremenda decepció al Tour i amb l’objectiu de corregir totalment el rumb de la temporada. En forma, és un dels grans escaladors del pilot mundial.

13. Ineos

Grandíssim equip el que presenten els britànics a la Vuelta amb Richard Carapaz, a qui es podria considerar com el gran aspirant a la victòria final i amb la incògnita de l’estat de forma de Chris Froome, tot i que la seva presència ja és un indicatiu prou important per donar un toc de qualitat al cartell de la ronda espanyola gràcies a les seves dues victòries en la carrera a què cal unir quatre Tours i un Giro. I és que, a més, l’equip de gregaris que els acompanya és simplement magnífic amb Andrey Amador, Dylan van Baarle o Iván Sosa.

14. Israel

Alex Dowsett va marcar al Giro l’estrena de l’equip israelià en una carrera de tres setmanes. Per aconseguir les màximes aspiracions al Tour o a la Vuelta van fitxar l’irlandès Dan Martin. El corredor establert a Andorra no porta una bona temporada i té ara la ronda espanyola per poder tancar un any conforme amb la seva qualitat com a ciclista.

15. Lotto

El conjunt belga arriba a la Vuelta amb un equip en el qual destaca Tim Wellens, una bona opció per guanyar etapes en un equip que generalment mai decep en aquest camp tot i que no compti per a la classificació general.

16. Mitchelton

Després de la retirada en bloc de l’equip australià del Giro després dels contagis per Covid, arriben a la Vuelta amb un bloc totalment diferent que estarà liderat pel colombià Esteban Chaves i pel navarrès Mikel Nieve amb la intenció de destacar en la prova.

17. Movistar

És el gran equip espanyol i la principal aspiració local per aconseguir la victòria a Madrid, sobretot amb Enric Mas, que s’aventura com la gran opció de Movistar. Però sempre s’ha d’estar pendent del que faci Alejandro Valverde. Als 40 anys continua sent el gran ídol del ciclisme espanyol. Mai decep en la ronda espanyola. Tampoc s’ha d’oblidar el corredor català Marc Soler, que apareix com el tercer home de l’equip navarrès que arriba amb tot l’equip Tour, a excepció de l’italià Dario Cataldo que és al Giro i que ha sigut substituït per l’aragonès Jorge Arcas.

18. NTT

El conjunt sud-africà també viu les seves últimes setmanes en el ciclisme professional. A Itàlia mira de salvar l’any gràcies a l’actuació de Domenico Pozzovivo al Giro.  A la ronda espanyola acudeixen amb Carlos Barbero i amb la intenció que pugui destacar en alguna de les arribades massives o bé que es coli en les previsibles escapades que es formen a la Vuelta amb el permís del pilot.

19. Sunweb

Els alemanys mai deceben com a bloc en les grans voltes, tot i que acudeixin a la ronda espanyola sense noms que destaquin. Però tàcticament solen llegir molt bé les carreres, en el cas de la ronda espanyola amb ciclistes com Robert Power o Thymen Arensman.

20. Total Direct Energie

No estan cridats, d’inici, a ser un dels grups referència d’aquesta Vuelta. No obstant, sempre cal tenir en compte un dels noms que presenten com a més destacats de l’equip francès. Es tracta de Romain Sicard. El corredor bascofrancès apuntava a un gran talent quan va fer el salt a professionals després de ser campió del món sub-23 i vencedor del Tour de l’Avenir. Tot i que ha lluitat per aconseguir una victòria d’etapa fa 11 anys que no aixeca els braços en una meta ciclista.

21. Trek

L’equip nord-americà no ha pogut repartir les seves grans figures entre les tres grans voltes després d’apostar per Richie Porte (tercer) al Tour i per Vincenzo Nibali al Giro. Entre els millors ‘caçadors d’etapes’ que porten a la Vuelta figuren el ciclista francès Kenny Elissonde i el prometedor corredor andalús, de Lebrija (Sevilla), Juan Pedro López, de 23 anys.

22. Emirates (UEA)

Potent el conjunt àrab malgrat haver deixat a casa, per raons esportives totalment justificables per la seva edat, Tadej Pogacar. Poden ser també un dels blocs que moguin la carrera gràcies a ciclistes com l’excampió del món, el portuguès Rui Costa, el català David de la Cruz, l’italià Davide Formolo o el colombià Sergio Henao.

Llista de preinscrits (relació definitiva aquest dilluns a la tarda)

AG2R: Clement Champussin, Axel Domont, Alexandre Geniez, Dorian Gordon, Harry Tanfield, Nans Peters, Clement Chevrier, Mathias Frank.

Astana: Omar Fraile, Ion Izagirre, Álex Aranburu, Luis León Sánchez, Merhawi Kudus, Dmitriy Gruzdev, Gorka Izagirre i Aleksadr Vlasov.

Bahrain: Wout Poels, Grega Bole, Scott Davis, Kevin Inkeelar, Matej Mohoric, Santiago Buitrago, Fred Wright, Dylan Teuns.

Bora: Pascal Ackermann, Martin Laas, Jay McCarthy, Ide Schelling, Rudiger Selig, Felix Grossschartner, Andreas Schillinger, Michael Schwerzmann.

Burgos BH: Ángel Madrazo, Jesús Ezquerra, Juan Felipe Osorio, Willie Smit, Jetse Bol, Jorge Cubero, Óscar Cabedo i Alex Molenaar.

Caja Rural: Jon Aberasturi, Julen Amezqueta, Aritz Bagües, Jefferson Cepeda, Jhojan García, Jonathan Lastra, Héctor Sáez i Gonzalo Serrano.

CCC: William Barta, Patrick Bevin, Alessandro De Marchi, Jan Hirt, Jakub Mareczko, Michal Paluta, Lukasz Wisniowski i Georg Zimmermann.

Cofidis: Jesús Herrada, Guillaume Martin, José Herrada, Fernando Barceló, Natanael Berhane, Luis Ángel Maté, Pierre Perichon, Víctor Lafay, Emmanuel Morin.

Deceuninck:  Sam Bennet, Shane Archbold, Michael Morkov, Zdenek Stybar, Mattia Cattaneo, Andrea Bagioli, Ian Garrison i Jannik Steimle.

EF: Daniel F. Martinez, Michael Woods, Hugh Carthy, Tejay Van Garderen, Mitchel Docker, Julius Van Den Berg, Logan Owen, Magnus Cort Nielsen.

Groupama: Thibaut Pinot, David Gaudu, Bruno Armirail, Olivier Legac, Mathieu Ladagnous, Anthony Roux, Romain Seigle, Tobias Ludvinssong.

Jumbo: Primoz Roglic, Tom Dumoulin, Sepp Kuss, Robert Gesink, Jonas Vingegaard, Lennard Hofstede, George Bennett, Paul Martens.

Israel: Dan Martin, Omer Goldstein, Repte Hollenstein, James Piccoli, Mihkel Räim, Alexis Renard, Matteo Badilatti i Rory Sutherland.

Lotto: Gerben Thijssen, Stan Dewulf, Kobe Goossens, Tomasz Marczynski, Rémy Mertz, Tosh Van der Sande, Brent Van Moer i Tim Wellens.

Ineos: Chris Froome, Richard Carapaz, Andrey Amador, Cameron Wurf, Iván Sosa, Dylan Van Baarle, Michal Golas, Brandon Rivera.

Mitchelton: Mikel Nieve, Esteban Chaves, Alex Edmondson, Tsgabu Grmay, Dion Smith, Nick Schultz, Callum Scotson, Robert Stannard.

Movistar: Enric Mas, Alejandro Valverde, Marc Soler, Carlos Verona, Imanol Erviti, José Joaquín Rojas, Jorge Arcas i Nelson Oliveira.

NTT: Carlos Barbero, Stefan de Bod, Nic Dlamini, Benjamin Dyball, Enrico Gasparotto, Michael Valgren, Reinardt Janse van Rensburg i Gino Mäder.

Sunweb: Rob Power, Thymen Arensman, Mark Donovan, Max Kanter, Martin Salmon, Michael Storer, Ilan Van Wilder i Alberto Dainese.

Total Direct Energie: Lorrenzo Manzin, Valentin Ferron, Jonathan Hivert, Pim Ligthart, Paul Ourselin, Romain Sicard, Julien Simon i Niki Terpstra.

Notícies relacionades

Trek: Niklas Eg, Kenny Elissonde, Koen de Kort, Alexander Kamp, Emīls Liepins, Juan Pedro López, Matteo Moschetti, Michel Ries.

UAE Emirates: David De La Cruz, Davide Formolo, Alessandro Covi, Jasper Philipsen, Rui Costa, Sergio Henao, Aleksandr Riabushenko, Ivo Oliveira.