A Jerusalem
La 'Teoria de la felicitat' d'Albert Einstein, a subhasta aquest dimarts
Es tracta d'una nota que el geni va entregar a un missatger a Tòquio quan va descobrir que no tenia monedes per donar-li propina
Una nota que Albert Einstein va entregar a un missatger a Tòquio fa 95 anys, descrivint breument la seva teoria sobre la vida feliç, sortirà a subhasta aquest dimarts amb un preu estimat d'entre 5.000 i 8.000 dòlars a la casa de subhastes Winner's Auctions a Jerusalem.
El físic li va donar la nota a un missatger en comptes d'una propina mentre feia una gira de conferències pel Japó el 1922. En aquell moment, Einstein havia sigut informat feia poc que rebria el premi Nobel de física, i la seva fama fora dels cercles científics era cada vegada més gran.
Un carter japonès va arribar a l'Hotel Imperial a Tòquio per enviar-li un missatge a Einstein, però o bé el missatger es va negar a acceptar una propina, d'acord amb la pràctica local, o Einstein no va tenir monedes per entregar-li com a premi al seu servei, segons informa 'Daily Mail'.
Einstein no volia que se n'anés amb les mans buides i li va escriure dues notes a mà en alemany
De qualsevol manera, Einstein no volia que el missatger se n'anés amb les mans buides i li va escriure dues notes a mà en alemany, segons el propietari actual de la nota, un descendent del missatger. Una d'aquestes notes és la que se subhasta aquest dimarts, juntament amb altres articles, incloent-hi dues cartes que Einstein va escriure en anys posteriors.
"Potser si tens sort, aquestes notes seran molt més valuoses que una simple propina", li va dir Einstein al missatger, segons l'encara propietari, un resident de la ciutat alemanya d'Hamburg que desitja mantenir-se en l'anonimat.
Pensaments privats
Una de les notes, escrita en paper amb membret de l'Hotel Imperial de Tòquio, diu que "una vida tranquil·la i modesta porta més alegria que una recerca d'èxit lligada a un constant descontentament". Aquesta és la que surt a subhasta. L'altra, en un full de paper en blanc, simplement diu: "on hi ha voluntat, hi ha un camí".
No tenen cap valor científic, però poden donar llum sobre els pensaments privats
És impossible determinar si les notes van ser un reflex de les pròpies reflexions d'Einstein sobre la seva creixent fama, segons explica Roni Grosz, l'arxivista a càrrec de la col·lecció Einstein més gran del món, ubicada a la Universitat Hebrea de Jerusalem.
Notícies relacionadesMentre que les notes, prèviament desconegudes per als investigadors, no tenen cap valor científic, poden donar llum sobre els pensaments privats del gran físic el nom del qual s'ha convertit en sinònim de geni, d'acord amb Grosz.
"El que estem fent aquí és pintar el retrat d'Einstein, l'home, el científic, el seu efecte en el món, a través dels seus escrits", assenyala Grosz.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034