PUBLICACIÓ A 'NATURE'
Cèl·lules mare 'donen vida' al primer embrió artificial
Un equip d'investigadors ha aconseguit crear un model artificial sense utilitzar òvuls ni espermatozoides
L'estudi, realitzat amb ratolins, pretenia estudiar les primeres fases del desenvolupament embrionari en mamífers
fcasals43166598 sociedad ciencia embriones artificiales cultivados en labo180503183110
Un equip d'investigadors holandesos ha aconseguit "donar vida" al primer embrió artificial produït enterament a partir de cèl·lules mare. Es tractaria un dels primers casos d'embrió creat totalment amb tècniques de laboratori, sense la necessitat ni d'un òvul ni d'un espermatozoide. L'estudi, publicat a la revista ‘Nature', apunta quel'objectiu de l'experiment és estudiar les primeres etapes de la vida. És a dir, les primeres etapes de la vida, el procés d'implantació i el desenvolupament de la placenta.
Rates de laboratori
L'experiment, desenvolupat per l'Institut Merln de la Universitat de Maastricht (Holanda), ha sigut portat a terme a partir de ratolins. Prenent com a mostra dos tipus de cèl·lules mare d'aquests rosegadors, els investigadors han aconseguit generar un pseudoembrió al laboratori sense la necessitat de cèl·lules reproductives. Sota el microscopi, aquest artefacte in vitro resultaven indistingible dels blastocists reals, és a dir, de les primeres fases de desenvolupament embrionari en mamífers.
Notícies relacionadesAquests models d'embrió artificial, una vegada trasplantats a l'úter de l'animal, van desencadenar reaccions similars a les que passen en el moment d'implantació a la paret uterina. Malgrat això, més enllà de les evidents similituds fisiològiques amb els embrions reals, aquests models artificials no van ser capaços de desenvolupar-se i arribar a una fase de maduració una vegada implantats.
Possibles aplicacions
Segons les declaracions del Dr. Nicolas RivronNicolas Rivron, líder del grup d'investigació, a la BBC: "Ara podem generar quantitats extremadament grans d'aquests embrions i estudiar-los amb detall. Això ens podria ajudar a entendre per què alguns embrions no s'implanten i ens permet detectar medicaments que podrien ajudar amb la fertilitat".
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia