Astronomia
Lluna plena de febrer 2022: ¿Quan és i com veure la ‘lluna de neu’?
El fenomen serà visible des d’Espanya del 16 al 18 de febrer
La segona lluna plena de l’any rep el nom de ‘lluna de neu’, i es podrà veure del 16 al 18 de febrer. El Reial Observatori de Madrid ha informat que aquesta fase lunar es veurà especialment «espectacular», ja que la seva sortida per l’est coincidirà amb la posta de sol. El punt màxim de visibilitat tindrà lloc aquest dimecres a les 17.57 hores, quan la Lluna es trobi situada exactament a 180 graus davant l’astre. No obstant, el satèl·lit natural es podrà apreciar amb més facilitat durant els dies anteriors i posteriors.
Aquesta fase lunar té lloc quan la Terra es troba entre el Sol i la Lluna, de manera que aquesta reflecteix la llum solar amb tota la seva cara visible, arribant a la seva màxima il·luminació. Abans de l’arribada d’aquesta etapa, el satèl·lit va passar pel quart creixent, quan, des d’Espanya, únicament es veia la meitat dreta il·luminada. Un cop acabada la lluna plena, es passarà al quart minvant, moment en què només serà possible veure la Lluna de matinada i al matí.
¿Per què ‘lluna de neu’?
El nom d’aquesta lluna plena prové dels nadius americans. Tal com explica la NASA, al ser la lluna plena del febrer, els membres de les tribus de l’actual nord-oest dels Estats Units l’anomenaven així, a causa de les fortes nevades que hi ha al llarg d’aquesta estació a l’hemisferi nord. A més d’aquesta denominació, aquest fenomen en rebia d’altres com a ‘lluna de tempesta’ o ‘lluna de la gana’, ja que les fortes tempestes suposaven un impediment per caçar i obtenir d’aliments.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Mor un motorista després de patir una sortida de via a la B-225 a Castellbisbal
- Shopping ¿Busques un smartwatch? Aquests són els millors amb descompte del Black Friday
- Club d’Estil de EL PERIÓDICO 10 trucs infal·libles de la guru de l’ordre Alicia Iglesias per triomfar amb el canvi d’armari
- Bakú aconsegueix 300.000 milions a l’any per als països del sud global