«Els que vinguin al concert seran mecenes de la ciència»

Mara Dierssen, al seu laboratori del Centre de Regulació Genòmica.

Mara Dierssen, al seu laboratori del Centre de Regulació Genòmica. / JOSÉ LUIS ROD

2
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Mara Dierssen (Santander, 1961) transmet passió per la seva feina i per la gent. És neurobiòloga i cap del Grup de Neurobiologia Cel·lular i de Sistemes del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona, al costat de l'Hospital del Mar. Envoltada de tubs d'assaig, aquesta científica no deixa de somriure emocionada al parlar dels seus treballs sobre la síndrome de Down. I seguirà fent-ho aquesta nit quan pugi a l'escenari de Luz de Gas (Muntaner, 246, a les 21.00 hores) amb el seu grup From Lost to the River i canti temes rockers per recaptar diners per a la ciència.

-Del laboratori a l'escenari.

-La idea del concert és traslladar al ciutadà les nostres investigacions, que coneguin els projectes que fem. A Luz de Gas hi haurà diversos investigadors i explicarem moltes coses sobre el cervell i la nostra feina sobre la síndrome de Down, en concret sobre les bases moleculars de l'aprenentatge i la memòria, que estem investigant des de fa més de 20 anys.

-Les entrades costen 10 euros.

-Set euros a Atrápalo. Els assistents al concert es convertiran així en mecenes de la ciència. Però a més a més la festa serveix perquè la gent sàpiga que el nostre projecte científic té valor per a la societat. També volem despertar la curiositat i l'interès pel que fem. I divulgar que les persones amb discapacitat intel·lectual no són discapacitades sinó que tenen altres capacitats de les quals tots podem aprendre moltíssim.

-¿Qui formen From Lost to the River? Curiós nom, per cert.

-El grup canvia d'integrants. Ara som un doctorand, un advocat, un enginyer de so i un professor de música interessat en la ciència. I jo, la vocalista. A Luz de Gas també hi haurà investigadors, i nois i noies amb síndrome de Down i les seves famílies. Al final acaben tots abraçats. Tot ajuda a generar compromís social. Els científics hem de pensar en les persones que hi ha al darrere dels tubs d'assaig.

-I això de From Lost to the River...

-Perquè a vegades hem de llançar-nos a fer coses amb pocs recursos. Tens la sensació que la ciència és la germana pobra i és per això que vam traduir aquesta expressió de l'espanyol a l'anglès de forma tosca per nomenar la banda.

Notícies relacionades

-¿Quant costa la investigació que finançaran amb el concert?

-És un estudi pediàtric que val 300.000 euros. Però també comptem amb iniciatives de pares i amb un finançament de Mutua Madrileña.