Les receptes dels lectors
Canelons de pollastre
Aquesta vegada ha tocat el torn a Lina Díaz des de Barcelona, que ens delecta amb un plat típic de la gastronomia catalana, canelons de pollastre. No us perdeu les indicacions que proposa per portar a terme ni més ni menys que ¡80 canelons!
Canelons de pollastre
Per a uns 80 canelons. Ingredients:
Per a uns 80 canelons. Ingredients:
1 kg de pit de pollastre
1,3 kg de cap de llom
7 fetgets de pollastre (o foie)
1 ceba (mida gran)
3 alls
2 tomàquets madurs
Pebre blanc i una miqueta de nou moscada
Formatge ratllat per fondre
Pasta per a canelons
Per a l’elaboració de la beixamel:
4 litres de llet
160 g de farina
160 g de mantega
Mitja ceba ratllada
Elaboració:
Notícies relacionadesElaboració:
Talleu tota la carn a daus i passeu-los per la paella amb un rajolí d’oli en una cassola ampla.
A mitja cocció, afegiu-hi els alls, la ceba, els tomàquets madurs ratllats i el fetge de pollastre.
Deixeu que es cuini bé tot i la carn s’estovi.
Una vegada estigui tot ben rostit, retireu-ho del foc i reserveu-ho.
Posteriorment feu la beixamel.
Remulleu la pasta o bulliu-la segons instruccions del fabricant i ompliu-la amb la carn picada.
Sobre una font per a forn, cobriu el fons de la font amb una mica de beixamel i col·loqueu-hi els canelons a sobre.
A continuació cobriu els canelons amb la beixamel i escampeu el formatge ratllat, tipus emmental, preferiblement per sobre amb dos o tres trossets de mantega.
Finalment, enforneu-ho a 200 ºC fins que els canelons s’escalfin i es gratinin.
Lina Díaz / Barcelona
¿Us agrada cuinar?
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia
- Trapero aposta per un increment dels Mossos per rebaixar el crim
- Primera denúncia davant la fiscalia a BCN per tortures policials en la Transició