Les receptes dels lectors

Canelons de pollastre

Canelons de pollastre
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquesta vegada ha tocat el torn a Lina Díaz des de Barcelona, que ens delecta amb un plat típic de la gastronomia catalana, canelons de pollastre. No us perdeu les indicacions que proposa per portar a terme ni més ni menys que ¡80 canelons!

Canelons de pollastre

Per a uns 80 canelons. Ingredients:

Per a uns 80 canelons. Ingredients:

  • 1 kg de pit de pollastre 

  • 1,3 kg de cap de llom

  • 7 fetgets de pollastre (o foie)

  • 1 ceba (mida gran)

  • 3 alls

  • 2 tomàquets madurs

  • Pebre blanc i una miqueta de nou moscada

  • Formatge ratllat per fondre

  • Pasta per a canelons 

Per a l’elaboració de la beixamel:

  • 4 litres de llet

  • 160 g de farina

  • 160 g de mantega

  • Mitja ceba ratllada

Elaboració:

Notícies relacionades

Elaboració:

  1. Talleu tota la carn a daus i passeu-los per la paella amb un rajolí d’oli en una cassola ampla.

  2. A mitja cocció, afegiu-hi els alls, la ceba, els tomàquets madurs ratllats i el fetge de pollastre.

  3. Deixeu que es cuini bé tot i la carn s’estovi.

  4. Una vegada estigui tot ben rostit, retireu-ho del foc i reserveu-ho.

  5. Posteriorment feu la beixamel.

  6. Remulleu la pasta o bulliu-la segons instruccions del fabricant i ompliu-la amb la carn picada.

  7. Sobre una font per a forn, cobriu el fons de la font amb una mica de beixamel i col·loqueu-hi els canelons a sobre.

  8. A continuació cobriu els canelons amb la beixamel i escampeu el formatge ratllat, tipus emmental, preferiblement per sobre amb dos o tres trossets de mantega. 

  9. Finalment, enforneu-ho a 200 ºC fins que els canelons s’escalfin i es gratinin.

Lina Díaz / Barcelona

¿Us agrada cuinar?