Patrocina:

Del 7 al 10 d'octubre

BNEW 2024: Barcelona es converteix en la capital mundial de la nova economia

Es reafirma com l'esdeveniment de referència amb un format innovador i híbrid que comptarà amb professionals de més de 100 països

La trobada se celebrarà al DFactory Barcelona, l'ecosistema d'indústria 4.0 impulsat pel Consorci de la Zona Franca

Sessió Skills of the future durant el BNEW 2023

Sessió Skills of the future durant el BNEW 2023 / CZFB

3
Es llegeix en minuts

La digitalització i l'avanç imparable de tecnologies emergents com la intel·ligència artificial, la computació al núvol o l'economia 4.0 estan transformant profundament les regles del joc en tots els àmbits de la societat.Aquest canvi de paradigma està transformant tant les dinàmiques laborals com les interaccions socials i la participació en l'economia global.

Segons la consultora McKinsey, la intel·ligència artificial, especialment la IA generativa, és un dels sectors que més ha crescut. El 2024, la inversió en aquesta tecnologia s'ha multiplicat per set en comparació amb anys anteriors, i s'aplica en àrees com la creació de contingut, l'optimització de processos industrials o la personalització de serveis.

Per continuar impulsant el desenvolupament de la nova economia, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) organitza una vegada més la Barcelona New Economy Week (BNEW), un esdeveniment singular que combina formats presencials i virtuals. Aquesta cinquena edició, que se celebrarà del 7 al 10 d'octubre a l'edifici DFactory Barcelona, un destacat centre tecnològic global especialitzat en la indústria 4.0, tornarà a situar la ciutat com l'epicentre de l'economia del futur.

En el BNEW 2023 es van realitzar 8.000 contactes de 'networking' /

CZFB

Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al CZFB, subratlla que "l'entitat té el repte de donar suport a la visibilitat i al creixement del BNEW, així com a la transformació digital en la indústria 4.0 i la nova economia, i fomentar l'atracció de talent, la innovació i la inversió nacional i internacional".

Enguany, BNEW se centrarà en set àrees temàtiques: Aviation, Digital Industry, Sustainability, Mobility, Talent, Health i Experience. Una de les principals novetats és l'enfocament en el sector de l'aviació, que està experimentant avenços significatius en l'era de la nova economia.

Segons Blanca Sorigué, directora general del CZFB i del BNEW: "El BNEW s'ha concebut com un catalitzador per accelerar el progrés de la nova economia. L'any 2023 es van realitzar 8.000 contactes de 'networking', amb una participació internacional del 30%, cosa que ha generat una major dinamització de l'economia i noves sinergies entre empreses nacionals i internacionals".

BNEW 2024 mantindrà el seu format híbrid, amb la retransmissió de tots els continguts via 'streaming' i la celebració d'iniciatives de 'networking'

Sectors amb futur

El nou vertical, Aviation, se centrarà en un sector clau de l’economia moderna que està apostant fortament per la innovació i la sostenibilitat. En aquest espai, es discutiran les últimes innovacions i estratègies que estan configurant el futur del transport aeri.

A més, l'agenda del BNEW inclourà àrees que ja han estat representades des de l'inici de l'esdeveniment el 2020. En Digital Industry, es tractaran temes com els centres de desenvolupament i innovació tecnològica, la robotització i l'automatització, la intel·ligència artificial, l'IoT i el 'blockchain'. Aquest segment mostrarà com les tecnologies emergents estan revolucionant la indústria manufacturera i optimitzant l'eficiència operativa.

Un model del robot 'Spot' a l'edifici DFactory Barcelona /

CZFB

Sustainability es posicionarà com una plataforma ideal per a la presentació de solucions sostenibles, mentre que Mobility reunirà actors clau del sector per discutir opcions que millorin les infraestructures de transport i fomentin una mobilitat més respectuosa amb el medi ambient.

Talent es concentrarà en les necessitats de formació derivades dels canvis en els patrons de consum i producció que impulsa la nova economia. Health explorarà les tecnologies aplicades a la salut i aprofundirà en com aquestes tecnologies poden millorar l'atenció mèdica i la gestió de la salut pública.

Finalment, el vertical Experience oferirà una rica proposta cultural, permetent als assistents gaudir de la gastronomia, el disseny, l'art i la música de Barcelona. Aquest segment busca crear una experiència completa que celebri la vibrant cultura de la ciutat i promogui el 'networking' entre els participants.

Notícies relacionades

En la seva cinquena edició, BNEW es consolida com la cita de referència per a la nova economia, reunint prop de 350 ponents de primer nivell, nacionals i internacionals. Amb més de 140 hores de contingut distribuïdes en 100 panells, debats i sessions, l’esdeveniment ofereix una plataforma completa per explorar les últimes tendències i avenços en l'economia del futur.

Més informació i inscripcions a la pàgina web de l'esdeveniment. Les últimes novetats es podran seguir als perfils de X i LinkedIn de BNEW. Aquesta cita promet ser imprescindible per a qui busqui estar a l'avantguarda de l'economia del futur.