Patrocina:

Industria

Newsfender tria el DFactory Barcelona per instal·lar el seu centre de producció mundial

L'empresa desenvolupa mitjançant impressió 3D defenses sostenibles d'alt rendiment per a vaixells de qualsevol mena de dimensió

Newsfender, que està treballant en el desenvolupament d'altres patents, s'instal·la a DFactory Barcelona coincidint amb la celebració de la Copa Amèrica de vela a la Ciutat Comtal, l'esdeveniment nàutic més prestigiós del món

Lempresa dimpressió i desenvolupament 3D sinstal·la al DFactory de Barcelona.

Lempresa dimpressió i desenvolupament 3D sinstal·la al DFactory de Barcelona. / Consorci Zona Franca de Barcelona

4
Es llegeix en minuts

L'atractiu de DFactory Barcelona, com a ecosistema d'indústria 4.0 de referència internacional, unit a l'aposta de Barcelona pel sector nàutic, que es veu reflectida aquests dies amb la celebració de la Copa Amèrica, han propiciat que l'empresa Newsfender hagi instal·lat el seu centre de producció mundial a la Ciutat Comtal. A les seves instal·lacions ubicades al DFactory Barcelona, impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), desenvoluparà les seves defenses sostenibles per a vaixells que té patentades i que fabrica amb impressió 3D.

Newsfender produeix defenses per a vaixells personalitzades, ecològiques i d'última generació que han estat dissenyades específicament per a drassanes, constructors d'embarcacions, constructors d'embarcacions auxiliars, constructors d'embarcacions RIB, llanxes patrulleres militars, llanxes patrulleres de guardacostes, llanxes policials i llanxes de rescat.

Una altra de les característiques destacades d'aquest tipus de defenses per a embarcacions patentades és que estan fabricades amb materials respectuosos amb el medi ambient, la qual cosa garanteix un impacte mínim en la vida aquàtica. Estan construïdes amb materials d'alta qualitat i processos de fabricació d'última generació, per la qual cosa les defenses de Newsfender són prou resistents per a suportar condicions climàtiques adverses i exposició prolongada al sol sense perdre eficiència. Aquesta companyia també està desenvolupant altres patents que en breu veuran la llum al mercat.

El delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, ha destacat que "és una gran notícia que Newsfender hagi instal·lat el seu centre de producció mundial a DFactory Barcelona perquè ens consolida com el gran ecosistema d'indústria 4.0 de referència mundial. Al mateix temps ens reafirma en el nostre objectiu de continuar fomentant la col·laboració entre les empreses, la innovació oberta, i la disrupció tecnològica gràcies al talent especialitzat, i que ens ha de portar a desenvolupar una segona fase que ens posicionarà com la capital mundial d'aquesta nova forma de produir més, millor i més a prop".

Per la seva banda, el CEO de Newsfender, Vensan S. Buzuk, ha afirmat que "per a la nostra empresa i el nostre equip és un gran pas davant de cara a la nostra expansió internacional. Hem ampliat la base per poder subministrar aquest producte per a països europeus des d'un lloc proper. Hem visitat diversos països per valorar diferents opcions d'ubicació, però sens dubte, DFactory era de lluny la millor opció en tots els sentits". Buzuk ha afegit que "la decisió ha estat fàcil perquè des d'un principi vam saber que era el lloc adequat i d'aquesta manera també reduïm la contaminació que generàvem amb el transport dels nostres productes i materials des d'Amèrica fins a Europa".

Actualment, aquestes defenses tenen diverses opcions com Glow in night- es carrega amb UV de sol i brilla durant la nit incrementant la seguretat en navegació nocturna, defenses de multicolor, defenses de pell de fibra de carboni o defenses cromades per a iots de luxe, entre altres configuracions.

El CEO de Newsfender també explica que "els productes tradicionals no han evolucionat en un segle i actualment estan basats en l'ús de petroli i de materials altament tòxics o cancerígens com és el cas de l'isocianat. El nostre producte està desenvolupat internament amb col·laboració amb l'empresa càntabra Eolas Prints que, a banda de ser una empresa molt eficient, també es troba a prop el que facilita que puguem fer desenvolupaments de nous materials. En relació a la maquinària que utilitzem també hem signat un acord de representació de la companyia BIGREP d'Alemanya i a més d'utilitzar els seus productes som també el seu show room a Espanya i pròximament presentarem nous productes a les nostres instal·lacions".

Newsfender disposa de productes personalitzats per a embarcacions de tota mena i per als ports. Actualment, es troben en una fase Beta d'una defensa balística amb protecció Level II i IIIa per a ús en vaixells i estan treballant per obtenir el certificat Level IV a mitjan 2025. Aviat preveuen poder obtenir la certificació NATO i estan desenvolupant un vaixell per a les forces especials d'eslores que van des dels 4,80 metres fins als 8,50 metres. Aquest serà el primer vaixell en món per a operacions especials totalment protegit balísticament, la qual cosa incrementarà notablement la capacitat de maniobra i la seguretat dels operadors en zones de conflicte.

L'empresa d'impressió i desenvolupament 3D s'instal·la al DFactory de Barcelona. /

Consorci Zona Franca de Barcelona

Un ecosistema en constant creixement

El DFactory Barcelona encara compleix l'objectiu de convertir-se en la fàbrica del futur, fomentant i desenvolupant la indústria 4.0, el nou talent i les noves tecnologies i inversions, en un espai inigualable. En aquest entorn, tecnologies com la impressió 3D, robòtica, ciberseguretat i blockchain, intel·ligència artificial o sensòrica donen lloc a una nova manera de produir, molt més sostenible, generant sinergies entre empreses i brindat la possibilitat d'establir aliances amb la resta de les organitzacions presents a l'edifici.

Notícies relacionades

És un projecte alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides, que facilita la digitalització de la indústria com a palanca clau per a la transició ecològica i potencia l'economia circular adoptant nous sistemes productius i de manufactura avançada sostenibles.

Actualment, l'ecosistema compta amb unes instal·lacions de 17.000m2 en quatre plantes, on ja s'han instal·lat més de 30 companyies i en les quals treballen al voltant de 500 persones, unes xifres que avalen el seu 85% d'ocupació. A més, es preveu que en l'exercici d'enguany es projecti la segona fase de l'emblemàtic edifici, un impuls que li permetrà assolir en els propers anys prop de 100.000 m2. Amb això, es preveu que en total treballin 1.500 persones de forma directa i 5.000 de forma indirecta.

Temes:

Barcelona