Patrocina:

Del 7 al 10 d'octubre

BNEW 2024 explora la nova economia digital i tecnològica

L'esdeveniment es consolida com la cita de referència en innovació i 'networking', i pretén accelerar el creixement econòmic en un context global cada vegada més interconnectat

Ponència del vertical Digital Industry durant la celebració del BNEW 2023.

Ponència del vertical Digital Industry durant la celebració del BNEW 2023. / CZFB

4
Es llegeix en minuts

La introducció de tecnologies disruptives en les empreses ha impulsat la digitalització, l'automatització i la interconnexió dels processos, millorant significativament la productivitat, la competitivitat i el benestar de treballadors i companyies. A Catalunya el sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) no deixa de créixer, i només l'any passat va facturar gairebé 26.500 milions d'euros, un 9% del PIB català.

La imparable vocació innovadora del sector accelera indubtablement el camí cap a nous models econòmics i d'indústria 4.0. En aquest context, Barcelona es prepara per acollir la nova edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW), la cita de referència en networking, innovació i captació de talent, organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) amb l'objectiu de contribuir a l'avenç de l'economia i desenvolupament tecnològic i empresarial. L'esdeveniment, que aquest any celebra el seu cinquè aniversari, tindrà lloc del 7 al 10 d'octubre a l'edifici DFactory Barcelona, i explicarà amb prop de 350 ponents nacionals i internacionals, oferint 140 hores de contingut distribuïdes a 100 plafons i sessions.

BNEW 2024 s'estructurarà al voltant de set temàtiques clau en la nova economia: BNEW Digital Industry, BNEW Health, BNEW Sustainability, BNEW Talent, BNEW Mobility, BNEW Experience i BNEW Aviation

«Des del CZFB, som compromesos amb aquest procés de canvi i volem brindar un espai de ççtrobadaççpartitçç i coneixement que ens permeti comprendre els reptes i oportunitats que es presenten en aquesta nova era d'una connectivitat més profunda. BNEW 2024 serà l'escenari en el qual entreveure el potencial de la nova economia i el seu impacte en la societat, establint les bases per a una transformació sense precedents», afirma Pere Navarro, delegat especial de l'Estat en el CZFB. Blanca Sorigué, directora general del CZFB, afegeix que «en aquesta edició es presentarà una proposta de continguts més innovadora i enriquidora que mai. El nostre objectiu és proporcionar als assistents una visió detallada dels temes més rellevants de la nova economia, com són la intel·ligència artificial, la gestió de les dades, la nova mobilitat, la transformació de l'aviació o la medicina del futur.»

De fet, aquest any, el BNEW s'estructurarà entorn de set verticals claus: BNEW Digital Industry, BNEW Health, BNEW Sustainability, BNEW Talent, BNEW Mobility, BNEW Experience i BNEW Aviation, que s'incorpora com a novetat de l'esdeveniment.

Les set verticals de la nova economia

Com el seu nom indica, BNEW Aviation abordarà les últimes innovacions i estratègies que s'estan traçant el futur del transport aeri. Acollirà sessions com Desafiaments futurs en la mobilitat aèria avançada, on s'analitzarà la integració de vehicles aeris no tripulats en l'espai urbà, la sostenibilitat ambiental, la regulació i la seguretat d'aquests; o Woman in aerospace, sobre el paper de les dones en el desenvolupament de projectes innovadors en l'àmbit aeroespacial.

Així mateix, l'agenda de BNEW inclourà també verticals ja coneguts. BNEW Digital Industry tractarà aspectes com la creació de centres de desenvolupament i innovació tecnològica, l'auge de la robotització i l'automatització, la intel·ligència artificial, i el 'blockchain'. Destaquen plafons com L'empoderament de les dones en l'era digital, que posa el focus en com les dones es connecten, es comuniquen i tenen més accés a oportunitats en un món cada vegada més interconnectat.

BNEW Sustainability presentarà noves solucions sostenibles que poden ser implementades per part d'empreses privades i organismes públics en benefici del medi ambient i la societat. Comptarà amb plafons com Foodtech: la transformació de la indústria alimentària, que analitzarà les tecnologies que s'estan aplicant en la indústria alimentària per fer-la més sostenible, incloent innovacions en el disseny de packaging, automatització, monitoratge, sensórica, IA per definir patrons de consum o controls de qualitat...

La sostenibilitat i el lideratge femení seran temes clau en les ponències

BNEW Mobility reunirà representants del sector privat i públic per discutir les propostes més efectives al terreny de la mobilitat. Es portaran a terme plafons com Impacte de la micromobilitat a les ciutats, que abordarà els desafiaments que representa l'auge d'aquest model per a les ciutats, especialment tenint en compte la irrupció dels serveis de mobilitat compartida, així com el de la propulsió elèctrica.

BNEW Talent posarà el focus en les noves necessitats de formació derivades dels canvis en els patrons de consum i producció que planteja la nova economia. En aquest vertical es portaran a terme plafons com Perquè la formació d'empleats tech és diferent, que parla de com empreses i educadors s'han unit per formar als futurs treballadors en les noves tecnologies i aplicacions.

Jove amb ulleres de realitat virtual /

CZFB

BNEW Health explorarà l'avenç de les tecnologies aplicades a la salut, destacant les últimes innovacions en eines digitals que poden contribuir a millorar l'atenció mèdica i la gestió de la salut. Inclourà plafons com La importància dels Data Centers al sector BNEW Health per a una medicina més personalitzada, que explicarà com comptar amb una infraestructura robusta que manegi els registres electrònics de salut pot ser útil per predir malalties, personalitzar tractaments i millorar els diagnòstics.

Notícies relacionades

Finalment, des de BNEW Experience s'oferirà una rica proposta cultural, permetent als assistents presencials disfrutar de la gastronomia, el disseny, l'art i la música que Barcelona té per oferir. Aquest espai busca crear una experiència integral que celebri la vibrant cultura de la ciutat i fomenti el networking entre els participants.

La inscripció pot tramitar-se a través de la pàgina web de l'esdeveniment. En el seu perfil de X i LinkedIn es troba, a més, tota la informació i les últimes novetats relacionades amb aquesta cita imprescindible per a la nova economia.