Patrocina:

170 empreses nominades

BNEW 2024 reconeix a les Startups claus per a la nova economia

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va presidir ahir nit l'acte, acompanyat del delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, el delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, la presidenta delegada de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme de la Diputació de Barcelona, Ana Maria Martínez i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué.

Joltech Solutions es va alçar amb el guardó a la vertical BNEW Sustainability; Vaivé Logistics va obtenir el reconeixement a BNEW Mobility; BIPO en BNEW Talent; Time is Brain en BNEW Health; Grasshopper Air Mobility en BNEW Aviation; i AI Solutions Consultant en BNEW Digital Industry. 

Acte dentrega dels Premis a les Millores Startups del BNEW 2024

Acte dentrega dels Premis a les Millores Startups del BNEW 2024 / Consorci Zona Franca de Barcelona

4
Es llegeix en minuts

En el marc de la cinquena edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW), el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) va organitzar ahir un sopar de gala a les instal·lacions del DFactory Barcelona, en què es va dur a terme l'acte de lliurament dels Premis a les Millors Startups de BNEW 2024 reconeixent la millor companyia emergent de cadascuna de les verticals que conformen l'esdeveniment: Digital Industry, Proptech, Mobility, Talent, Health i Sustainability.

Jaume Collboni, alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, va presidir l'acte, acompanyat del delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, el delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, la presidenta delegada de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme de la Diputació de Barcelona, Ana Maria Martínez, i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué.

Aquest acte va servir per reconèixer les millors startups de cadascun dels verticals que acull enguany el BNEW 2024. En total 170 empreses emergents van presentar les seves candidatures per poder optar a aquests guardons a través del BNEW Startup Innovation Hub, un punt de trobada únic per compartir els últims avenços tecnològics en la indústria 4.0 i connectar empreses amb socis potencials i inversors. D'aquestes 170 startups el jurat va seleccionar un total de 30 finalistes valorant aspectes com l'impacte que aquestes tenen en la indústria, la capacitat dels equips de gestió i les solucions tecnològiques d'alt valor que aporten avantatges competitius sostenibles. Així mateix, s'ha valorat el potencial de creixement sostenible d'aquestes, la seva capacitat per influir en l'economia i la societat, i el seu component d'innovació.

Durant la seva intervenció Jaume Collboni, alcalde de Barcelona, va destacar que "el futur de l'economia local de Barcelona té tres factors: el talent, com a capacitat d'atraure, retenir i crear coneixement; la tecnologia, que les empreses i startups fan servir de forma intensiva; i la indústria 4.0 com a estratègia també per desenvolupar la nova economia. Em sembla molt important que en cadascun dels projectes que hem escoltat, les paraules propòsit i impacte s'incorporen en el seu 'core' empresarial, una cosa que volem en el teixit creatiu de Barcelona, la seva regió metropolitana i Catalunya".

Per la seva banda, Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al CZFB, s'ha dirigit a les startups premiades felicitant-les i valorant que "no es tracta només de tenir una bona idea sinó que es tracta de tenir la determinació de fer-la realitat, de no rendir-se quan hi hagi barreres perquè el més important és lluitar per la vostra visió. Les vostres idees us han portat fins aquí, però el vostre ímpetu serà el que us farà avançar. BNEW, i el món necessiten persones valentes que s'atreveixin a trencar motlles, irreverents que vulguin canviar les regles i no donin per assegut res".

Finalment, Blanca Sorigué, directora general del CZFB, va destacar que "cadascuna de les iniciatives que han participat en el BNEW Startup Innovation Hub són un clar exemple de com podem aprofitar les infinites oportunitats que ens brinden les noves tecnologies i la indústria 4.0, avançant així cap a la nova economia. I és justament aquest esperit transgressor el que volem impulsar des del Consorci de la Zona Franca de Barcelona amb aquest gran esdeveniment que ja s'ha consolidat com el gran referent internacional de la nova economia".

Millors startups de BNEW 2024

Entre les 170 startups nacionals i internacionals participants en aquesta edició, s'ha reconegut 6 empreses emergents, una per a cadascun dels sectors verticals de BNEW 2024. Els guardonats van ser els següents:

Premi a la millor startup de BNEW Mobility per a Vaivé Logistics: companyia que dona resposta a les necessitats de les empreses del sector logístic oferint una alternativa de transport d'última milla amb una flota de vehicles autònoms, elèctrics i intel·ligents anomenats Ona. Clément Lemardelé i Albert Baldó, fundadors i CEOs de Vaivé Logistics, van recollir el premi.

Premi a la millor startup de BNEW Aviation per a Grasshopper Air Mobility, startup que desenvolupa drons elèctrics eVTOL amb capacitats de vol i conducció autònoma per a la logística industrial. El dron insígnia de Grasshopper Air Mobility transporta càrregues de fins a 350 kg a una distància de 200 km, integrant-se amb sistemes logístics de la Indústria 4.0 mitjançant càrrega i descàrrega autònomes. Jakob Saalfrank, Co-founder & CEO de Grasshopper Air Mobility, va rebre el guardó.

Premi a la millor startup de BNEW Talent per a BIPO: Solucions integrals de RR.HH. que inclouen la gestió de capital humà, subcontractació de nòmines globals i servei d'ocupació registrat en més de 160 mercats globals. Laurent Pierre Sans, director regional d'Europa de BIPO, i Mónica Preciado, Project Manager de BIPO, van ser els encarregats de rebre aquest reconeixement.

Premi a la millor startup de BNEW Sustainability per a Joltech Solutions: Empresa que fabrica elèctrodes activats per a electrolitzadors d'aigua alcalina (AWE) i electrolitzadors de membrana d'intercanvi aniònic (AEM). Leon Rizzi, CEO de Joltech Solutions, i Arturo Vilavella, COO de la companyia, van rebre el guardó.

Notícies relacionades

Premi a la millor startup de BNEW Health per a Time is Brain. Es tracta d'un dispositiu mèdic de classe IIb que permet el registre ràpid i l'anàlisi automàtica del nou biomarcador N20, validat i patentat. Alicia Martinez Piñeiro, CEO de Time is Brain va recollir el premi en representació de la companyia.

Premi a la millor startup de BNEW Digital Industry per a Omnios Cognitive Solutions: companyia que a través de tecnologia d'avantguarda, desenvolupa productes per filtrar i analitzar grans quantitats de dades, millorant en última instància l'experiència laboral dels seus clients en millorar l'eficiència, la productivitat i la satisfacció en les seves tasques diàries. Albert Iruela, Cofundador d'Omnios Cognitive Solutions, va ser l'encarregat de recollir aquesta distinció.

Temes:

Logística