Patrocina:

Logistics 4.0 Incubator

Kepler, la intel·ligència artificial per optimitzar el transport

La 'startup' automatitza processos fins ara manuals, reduint temps i afavorint l'anàlisi de dades que normalment es perden

Kepler automatitza processos logístics, reduint temps i millorant lanàlisi de dades

Kepler automatitza processos logístics, reduint temps i millorant lanàlisi de dades

2
Es llegeix en minuts

La intel·ligència artificial és una de les tecnologies més revolucionàries dels darrers temps, amb aplicacions en pràcticament tots els sectors. Una de les indústries on la IA ha suposat un canvi de paradigma és la logística, tradicionalment poc digitalitzada. Avui dia, el sector comença a aprofitar les noves tecnologies, redissenyant els seus processos cap a l'eficiència i la sostenibilitat.

Un clar exemple d'aquest canvi és Kepler, una jove empresa catalana que està redefinint el transport i la logística. Mitjançant la seva plataforma, automatitza operacions i gestions que tradicionalment es fan de manera manual, reduint significativament els temps i permetent l'anàlisi de dades que fins ara es perdien. Kepler forma part de la Logistics 4.0 Incubator, la primera incubadora d'empreses emergents de logística 4.0 a Espanya, impulsada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona amb el suport de la Fundació INCYDE i el Fons Europeu FEDER.

Kepler automatitza processos logístics, reduint temps i millorant l'anàlisi de dades


Solució a una necessitat

Albert Celma, fundador de Kepler, va començar aquesta aventura l'any 2023 amb l'objectiu d'alleugerir les càrregues operatives de les empreses de transport, cosa que les permet créixer i competir en un mercat cada cop més exigent.

Segons Celma, la idea darrere de Kepler va sorgir d'una necessitat observada a l'empresa familiar de transport, CELTRA, que compta amb una flota de deu vehicles. “Em vaig adonar que a la indústria del transport i la logística, no s’utilitzen les dades per a res”, afirma Celma. Aquest buit li va inspirar el desenvolupament d’una plataforma que automatitzés i creués aquesta informació. “Kepler permet a les empreses processar aquestes dades, prendre decisions informades i optimitzar operacions”, explica.

Gestió intel·ligent

Un exemple concret de la seva aplicació és la capacitat de gestionar el volum de comandes que arriben per correu electrònic, una tasca que sovint es torna incontrolable. “Kepler automatitza processos per gestionar grans volums de comandes entrants, estalviant temps i emparellant aquesta demanda de vehicle amb la càrrega”, assenyala. A més, la plataforma també pot facilitar tasques de post-facturació o la gestió de cobraments.

Per a Celma, Kepler és una eina que busca empoderar empreses mitjanes i petites, aquelles que constitueixen el gruix del sector. “L'objectiu és ajudar les empreses de transport amb entre 5 i 50 vehicles a millorar i expandir el seu negoci. L’automatització permet augmentar la capacitat sense necessitat d’incrementar el personal”, afegeix.

Kepler ajuda a empreses petites i mitjanes a créixer alleujant les tasques manuals, la qual cosa els permet enfocar-se en altres funcions

Una comunicació més eficient

A més, Kepler també facilita les comunicacions i la coordinació entre transportistes i carregadors. “Tota aquesta comunicació que actualment consumeix hores i fils infinits de correus electrònics pot ser simplificada”, comenta Celma. En optimitzar el procés d’assignació de càrregues als vehicles, les companyies no només estalvien temps, sinó que també redueixen costos.

Notícies relacionades

Celma fa una crida a les empreses del sector: “Estem buscant empreses carregadores que necessitin proveïdors de transport més eficients en cost i temps de cerca i volem col·laborar amb transportistes que tinguin entre 5 i 50 vehicles, i que desitgin optimitzar i fer créixer el seu negoci”.

Kepler es posiciona no només com una plataforma de productivitat, sinó com un soci estratègic per a aquelles empreses logístiques que busquen adaptar-se a un entorn en constant evolució.