Patrocina:

Automatització

Universal Robots incorpora els seus 'cobots' a l'ecosistema d'indústria 4.0 de DFactory Barcelona

L'empresa danesa referent en la fabricació de robots col·laboratius (cobots) comptarà a partir d'ara amb un espai per augmentar les seves possibilitats de generació de nous negocis i potenciar la marca entre les grans corporacions que conformen aquest espai d'innovació 

La companyia compta amb UR+, l’ecosistema de cobots més gran del món, una xarxa global i col·laborativa de més de 1.200 distribuïdors, empreses integradores de sistemes i desenvolupadors de kits que integren les seves solucions amb els seus cobots i s'adapten a qualsevol aplicació industrial

Jacob Pascual, General Manager for Southern Europe de Universal Robots; Jordi Pelegrí, Country Manager Espanya y Portugal de Universal Robots, i Pere Navarro, delegat especial de lEstat del CZFB.

Jacob Pascual, General Manager for Southern Europe de Universal Robots; Jordi Pelegrí, Country Manager Espanya y Portugal de Universal Robots, i Pere Navarro, delegat especial de lEstat del CZFB. / Consorci Zona Franca de Barcelona

3
Es llegeix en minuts

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) segueix ampliant l'ecosistema del DFactory Barcelona amb la incorporació de l'empresa Universal Robots. Durant el dia d'avui, Jacob Pascual, General Manager for Southern Europe de Universal Robots; Jordi Pelegrí, Country Manager Espanya i Portugal de Universal Robots, i Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al CZFB, s'han reunit per signar aquest acord que marca l'inici de l'activitat de la companyia a l'ecosistema d'indústria 4.0 de referència internacional impulsat pel CZFB.

Universal Robots, fundada el 2005 a la ciutat d'Odense, Dinamarca, és una empresa especialitzada en la fabricació de robots col·laboratius (cobots), la missió de la qual és democratitzar l'automatització, fent-la accessible per a qualsevol entorn industrial de qualsevol part del món. Amb aproximadament 1.000 treballadors repartits en més de 30 ciutats del món, i amb més de 90.000 cobots venuts a Europa, Àsia i les Amèriques.Universal Robots ofereix solucions robòtiques per als sectors de la metal·lúrgia i mecanitzat; electrònica i tecnologia; automoció i subcontractistes; mobles i equipament; plàstics i polímers; medicina i cosmètics; alimentació i begudes, així com també solucions per al sector de l'educació i la ciència.

Per aconseguir la seva missió, la companyia treballa amb el programari PolyScope, reconegut mundialment per la seva oferta de solucions exhaustives i que compta amb la integració de l'UR+: l’ecosistema de cobots més gran del món, una xarxa global i col·laborativa de més de 1.200 distribuïdors, empreses integradores de sistemes i desenvolupadors de kits certificats, components, pinces, programari i accessoris de seguretat que s'integren perfectament amb els seus cobots i així adaptar-se a qualsevol aplicació.

Segons Jordi Pelegrí, Country Manager Espanya i Portugal de Universal Robots: “La presència al DFactory Barcelona reforça la nostra aposta per la innovació i la col·laboració amb empreses clau en el sector, moltes de les quals ja formen part de l'ecosistema d'UR. L'any passat vam celebrar amb èxit una edició de WeAreCobots a DFactory, un espai incomparable com a nucli d'innovació i inspiració, que impulsa l'adopció de solucions robòtiques avançades. Aquest any repetim l'experiència, consolidant encara més el paper estratègic de Barcelona en la nostra expansió a la regió i en l'ecosistema de la Indústria 4.0”.

Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al CZFB, explica que “el DFactory Barcelona és un ecosistema dinàmic, que està en continu creixement i evolució degut a l'entorn tan canviant que suposa l'avanç cap a la indústria 4.0. Comptar amb Universal Robots és un gran privilegi, no només per al nostre hub tecnològic, sinó també per les sinergies que poden sorgir amb les altres empreses ubicades a l'edifici”.

Entre els projectes pioners de Universal Robots es troba l'última generació de cobots de càrrega pesada, l'UR20 i l'UR30. Aquests models han estat redissenyats des de zero per aportar la màxima versatilitat en l'entorn de producció, adaptant-se a una àmplia gamma d'aplicacions industrials. A més, Universal Robots compta amb l’UR Academy, el programa de formació certificada de la companyia que proporciona formació a través de cursos en línia gratuïts i capacitació presencial, ajudant els operadors a aprendre a programar cobots d'acord amb les necessitats del negoci i el programa educatiu de Universal Robots, dissenyat per apropar la robòtica a estudiants en escoles, col·legis i universitats, mitjançant l'ús de recursos de formació avançada.

Notícies relacionades

Universal Robots comptarà a partir d'ara amb un espai a l'ecosistema d'indústria 4.0 al DFactory Barcelona, per així augmentar les seves possibilitats de generació de nous negocis i potenciar la marca entre tot el públic i grans corporacions que conformen aquest espai d'innovació.

Actualment l'ecosistema compta amb unes instal·lacions de 17.000 m2 en quatre plantes, on ja s'han instal·lat 35 companyies, el que suposa un 85% d'ocupació. A més, ja s'està projectant la segona fase de l'emblemàtic edifici, un impuls que li permetrà assolir en els pròxims anys prop de 100.000 m2.

Temes:

Robots Empreses